Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K...
více o Gnocchi s tuňákem
Tlačenku si necháme v obchodě nakrájet na stroji na 1,5 mm silné plátky. Plátky doma překrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme okapané sterilované...
více o Tlačenkový salát se žampiony
Vepřovou panenku uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev pokrájíme na nudličky, podlijeme vodou (trošku),krátce povaříme. Pak přidáme na kousky...
více o Vařená panenka se sladkokyselou omáčkou
Vepřové maso uvaříme v 1,5 litru osolené vody s badyánem, pepřem a chilli papričkami doměkka. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar můžeme použít...
více o Vepřové maso na zázvoru : uvařené a opečené
Hrách a čočku namočíme přes noc do vody, ráno slijeme vodu a propláchneme a přidáme mrkev, vaříme a poté přidáme fazole a kroupy. Zvlášť v hrnci...
více o Hrstková polévka II.
Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování...
více o Kari kuličky na lilku a rýži
Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými plátky mrkve. Vejce pokrájíme na...
více o Kuřecí zbytkový salát
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme....
více o Rybí paštika v těstíčku
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké. Maso osolíme a opepříme a navlhčenýma rukama z něj tvoříme malé kuličky. Zeleninu očistíme, nakrájíme...
více o Masové kuličky v těstovinách se zeleninou
Vykoštěný kuřecí plát nasolíme z obou stran,položíme ho kůží dolů na alobal nebo pečící folii a pomažeme ho mletou směsí.
Mletá směs:mléko, koření a...
více o Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou....
více o Slavnostní rybí polévka
Množství surovin přizpůsobíme tomu, kolik máme rybích hlav a vnitřností. Čím více, tím lépe a máslem výjimečně šetřit také nemusíme. Očištěné hlavy...
více o Štědrovečerní klasika-polévka
Tenké plátky pórku, nastrouhaný celer a mrkev osmahneme na másle. Přidáme rybí vývar, lisovaný česnek, rajčatové pyré a koření. Vaříme 5 - 10 minut....
více o Lososová polévka z Ruska
V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme nakrájenou cibuli a šunku na kostičky. Přidáme oloupané brambory na kostičky, nakrájenou mrkev,...
více o Minestrone-se šunkou
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené...
více o Bramborová polévka bez hub
V kastrolu si rozehřejeme máslo a s moukou zaděláme jíšku. Zalijeme převařenou vodou a řádně rozmícháme aby nebyli hrutky. Vhodíme bujon. Po...
více o Bramboračka podle mě
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou...
více o Zapekané těstoviny tety Luciany
Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné...
více o Slaný mrkvový koláč
Mrkev, petržel a celer očistěte a pokrájejte na kostičky (nudličky...). Řapíkatý celer očistěte a řapíky pokrájejte na kousky. Z pórku použijte bílou...
více o Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata....
více o Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Mrkev a celer očistíme, umyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme nasekanou pažitku, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s tatarskou...
více o Mrkvová pomazánka s celerem
Mrkev oloupeme a pokrájíme na plátky (cca 4 mm). Brokolici a květák očistíme, rozebereme na růžičky. Plátky mrkve dáme vařit do osolené vody, asi po 3...
více o Nudle s česnekovou zeleninou
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, mrkev nastrouháme a vše narychlo osmahneme na trošce oleje. Dávám co nejmíň oleje, maso je pak přiliš mastné. Maso...
více o Kari z mletého masa
Očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky vložíme spolu s omytým masem a oloupanou cibulí do hrnce. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření...
více o Huspenina s krůtím masem
Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy...
více o Mrkvance II.
Mrkev a jablko oloupeme a najemno nastrouháme. Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu a nalijeme na jablko a mrkev, dobře promícháme. V případě potřeby...
více o Šťavnatý mrkvový salát
Na másle osmažíme nakrájený pórek a mrkev. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, vodu, cukr, sůl, pepř a uvarime doměkka. Těsně před podáváním...
více o Francouzská zeleninová polévka
Mrkev si nastrouháme na hrubém strouhadle a dáme společně s máslem do hrnce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na mírném ohni při stálém míchání...
více o Mrkvičková polévka II.
Nejdříve si opláchneme maso a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy či hlubokého talíře a začneme marinovat. Maso můžeme rozdělit na dvě a více...
více o Kuře mix kultur
Namočíme 100 g přebrané čočky a dáme uvařit do osolené vody s kořenovou zeleninou nakrájenou na kostky.
Na sádle zpěníme cibulku zalijeme trochou vody...
více o Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Změklé máslo rozšleháme s medem, vejci a citronovou šťávou.Přidáme všechny sypké přísady a důkladně promícháme.Nakonec vmícháme mrkev, kokos, rozinky...
více o Medové řezy s Lučinou a mrkví
Je to jednoduchý salát, který máte za 20 minut hotový.
Dáme si vařit těstoviny-tvar dle libosti. Do vody přidáme olivový olej a sůl. Vaříme do doby...
více o Těstovinový salát se zeleninou II.
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také.
Až se voda...
více o Vepřové v mrkvi
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smíchanou s...
více o Afrika řezy
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi...
více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez...
více o Holandská hrachová kaše
Mrkev, cibuli a česnek očistíme. Cuketu pouze opláchneme. Vše nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zbývající ingredience, vše důkladně promícháme...
více o Cuketový nákyp IV.
Oloupeme mrkev a nakrajíme ji na půlky.
Potom ji dáme vařit na 35 - 40 min, dokud nezměkne. Po uvaření necháme vodu v kastrolu spolu s mrkví....
více o Studený krém z mrkve
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit a oloupeme. Prolisujeme na kostičky. Mrkev a petržel nastrouháme najemno a pórek nakrájíme na co...
více o Bramborový salát podle mě
Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli....
více o Tortilla plněná mletým masem II.
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou,...
více o Šarišská polévka s kroupami
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve...
více o Vařená (či dušená) mrkev
Na plátku másla a troše oleje osmahneme cibulku do zlatova spolu s mrkví, aby se pustila barva, zalijeme vodou, přidáme k povaření kuře a všechno...
více o Cuketový krém (polévka)
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka.
Měkkou zeleninu...
více o Mrkvová polévka pikantní
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání krátce...
více o Moje čalamáda