Na osmaženou cibulku dám dětskou krupici a trochu opražím, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, hrášek, oloupané a na kostičky pokrájené brambory.
Vše...
více o Krupičková polévka
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný...
více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí.
Na...
více o Plněné papriky ve smetanové omáčce
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Vypadá to divoce, ale moc nám to doma chutná.
Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší...
více o Rýže s kari na smetaně
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a...
více o Krůta na víně
Čočku si namočíme a v té samé vodě poté také přivedeme k varu. Osolíme, opepříme.
Na pánvi osmahneme slaninu (párek), přidáme pokrájenou cibuli a...
více o Čočková novoroční polévka
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),...
více o Hovězí po burgundsku
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakrájíme si také cibuli a na kostičky uzenou krkovičku.
Na oleji si osmahneme doměkka cibuli,...
více o Moniččina zelňačka
Dáme vařit vejce.
Do misky si nastrouháme celou mrkev, přidáme pomazánková másla, tatarku, poličanku, vegetu a na malé čtverečky nakrájený pórek....
více o Pomazánka s mrkví, pórkem a vejci
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Sušené houby dejte do velkého hrnečku a zalijte horkou vodou. Nechtě půl hodiny louhovat.
Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě...
více o Bramboračka s malými kapustičkami
Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min.
Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem...
více o Dobré kuře na paprice
Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte...
více o Písmenková polévka
Nastrouhané brambory vložte do mísy, usmažte 8 středně velkých cibulí (na drobno pokrájených) na vepřovém sádle do zlatova, promíchejte s brambory,...
více o Zemákové kotletky
Nejdříve si očistíme mrkev, oloupeme pomeranče a nakrájíme na větší kousky. Do hrnce si dáme vodu, cukr a přidáme mrkev a pomeranče.
Necháme vařit,...
více o Domácí zdravý džus
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut.
**2)** Do...
více o Dýňová svíčková omáčka
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a...
více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou
Roštěnou pokrájíme na tenké nudličky, v misce je promícháme se sojovou omáčkou a nasekaným zázvorem. Necháme v chladu asi 2 hodiny proležet.
Zeleninu...
více o Hovězí nudličky se zeleninou - minutka
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně...
více o Kančí kýta na víně s tymiánem
Do velkého či vysokého kastrolu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.Do studené vody vhodíme umyté...
více o Poctivá kuřecí polévka
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přisypeme zeleninu a restujeme. Když nám začne zelenina restováním vonět, přidáme houby a restujeme dál za...
více o Podzimní polévka s houbami
Na kousku másla necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme orestovat na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou osolíme,...
více o Dušená jablečná mrkev
Očištěnou mrkev a brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Do hrnce můžeme přidat i oloupaný česnek, kdo ho nemá rád, nemusí. Po...
více o Bramborovo-mrkvová kaše
Na oleji zlehka orestujeme na kolečka nebo nudličky pokrájenou mrkev, ke konci přidáme orestovat i nasekaný česnek, pak podlijeme pár lžícemi vývaru...
více o Dušená mrkev na česneku
Omyté a oloupané brambory nakrájené na kostky vložíme do hrnce a zalijeme asi 2 l studené vody, kterou osolíme, přidáme špetku podravky a zeleninový...
více o Lehká jarní česnečka
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po...
více o Čočková polévka s klobásou
V hrnci si rozehřejeme máslo a dáme na něj nastrouhanou mrkev a celer. Osmažíme, až se spojí barvy ve světle oranžovou a začne to krásně vonět. Pak...
více o Rychlá polévka (i pro miminka)
Na sádle rozpěníme lehce cibulku, přidáme česnek, na větší kousky nakrájené brambory a mrkev, podlijeme vroucí vodou jen na dno, aby se nám pokrm...
více o Ctibořské brambory
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.
Česnek utřeme solí a...
více o Medové koleno na pivě
Těstoviny si uvaříme dle návodu.
Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si nakrájíme na slabé plátky a...
více o Těstoviny s tuňákem V.
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, koření, mrkev nastrouhanou najemno, cibuli nakrájíme opět nadrobno a přidáme. Vše umícháme rukama a tvarujeme...
více o Masové kuličky, pečené brambory a tzatziki
Mrkev očistěte a nakrájejte na stejnoměrné kostky. Vložte do kuřecího vývaru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte těstoviny a vařte podle...
více o Kuřecí polévka s těstovinami
Mrkev, papriku, cibuli nakrájím na kousky a dám na 10 min. do hrnce na páru.
Brambory oloupu, nakrájím na kostky a dám vařit na cca 10-12 min. do...
více o Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Na kousku másla nebo trošce oleje orestujeme na kolečka pokrájený pórek a hrubě nastrouhanou mrkev. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme,...
více o Pórková polévka s mrkví
Nastrouhanou dýni, celer a mrkev dáme do kastrolu na kousku rozehřátého másla nebo na olivovém oleji krátce orestovat, pak přilijeme trochu vývaru...
více o Dýňová polévka s česnekem a krutony
Cibuli a mrkev nakrájíme na větší kostky a necháme podusit na másle nebo oleji.
Do hrnce přidáme omyté kuřecí paličky a polijeme sojovkou. Lehce...
více o Kuře na paprice s mrkví
Na trošce oleje se špekem osmažíme dosklovata cibuli, přidáme osmažit celer, mrkev a očištěné a na nudličky pokrájené žaludky. Přidáme papriku, kterou...
více o Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec...
více o Mrkvové lívanečky
Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka.
V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste...
více o Eintopf s jehněčím masem
Kedlubnu a mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky či plátky, cibulku na kolečka.
V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce poduste. Přidejte...
více o Čočková polévka se zeleninou
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky.
V...
více o Dýně hokkaido na kari
Na másle osmažíme cibulku, až zesklovatí, přidáme tři nastrouhané kedlubny, chvíli necháme restovat, osolíme a zalejeme vodou. Povaříme a až budou...
více o Rychlá kedlubnová polévka
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso.
Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou...
více o Medailonky v zelenině
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout...
více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem