Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme...
více o Čína s vepřovým
Zeleninu oškrábeme, nakrájíme asi na 5 cm kusy (česnek na plátky) a dáme vařit s 1-2 kostky masoxu. (Já obvykle kombinuji 1 masovou a 1 zeleninovou.)...
více o Výborná zeleninová polévka s noky
Nejprve si umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle mrkev. Poté nastrouhanou mrkev vmícháme do zakysanky a dle chuti dosolíme a dopepříme.
Rozložíme...
více o Šunkové rolky
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme odstát.
Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Zatímco restujeme...
více o Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za...
více o Adžika masovo-zeleninové ragú
Mrkev i kedlubnu okrouháme, očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Mouku sypeme po troškách, vždy promícháme,...
více o Mrkvovo-kedlubnové placky
Základ: Nejprve si nakrájíme cibulku najemno, stačí půlka cibule. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a osmažíme. Přidáme nastrouhanou...
více o Směs
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev,...
více o Dušené hovězí po francouzku
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Maso nakrájíme na nudličky, poté ho okořeníme solí a kari kořením. Přidáme sójovou a ústřicovou omáčku s kapkou oleje. Necháme odležet. Během smažení...
více o Čína s kuřecím
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj...
více o Telecí líčka na víně
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, dále uvaříme vejce, cizrnu slijeme (v plechovce je naložená), mrkev oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka,...
více o Exkluzivní salát s tuňákem
Recept je velice jednouduchý a hodí se ke každému slanému jídlu.
Mrkve oškrábeme a nastrouháme. Přidáme jablka, z kterých jsme sundali šlupku, a také...
více o Mrkvový salát s jablky II.
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste....
více o Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Kroupy uvaříme dle návodu. Mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme do vroucí vody a necháme změknout.
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Krupkové rizoto
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
Maso si...
více o Anglická pečeně (Carvery)
Očištěnou mrkev nastrouháme a šťávu trochu vymačkáme. Mandle nadrobno nasekáme a nasucho jemně opražíme (pozor, ať nezhořknou) - mám vyzkoušeno, že je...
více o Sladký mrkvový chlebíček
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs...
více o Orientální mrkvová polévka
Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na...
více o Čína s kuřecím masem ve WOKU
Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno, osmažíme na cca polovině másla dozlatova, zalijeme asi do poloviny hrnce vodou, a přivedeme do mírného varu....
více o Drdličková polévka
Tortellini uvaříme dle návodu.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme.
Rozehřejeme máslo....
více o Tortellini se zeleninou
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme mleté maso a necháme opéct, dokud pěkně nezhnědne. Přidáme koření, bylinky, rajčata, kostičku a...
více o Mleté maso po marocku
Rybu osušte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Mrkev očistěte a rozkrojte na polovinu, menší nechte celé. Kapustu nasekejte na tenké...
více o Salát z kapusty s treskou
Maso (může být jakékoliv):
Maso si nakrájíme na nudličky, posolíme, popřepíme - dle chuti si můžete přidat i jiné koření.
Osmahneme na pánvi jako...
více o Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Do velkého hrnce napustíme vodu a vložíme 2 omyté kuřecí čtvrtky, které necháme pod pokličkou 25 minut vařit.
Mezitím si nakrájíme do misky cibuli na...
více o Kuřecí vývar II.
Hrnek cukru a 2 celá vejce umícháme, postupně přidáme mouku, olej, mléko, skořici, najemno nastrouhanou mrkev, kokos a nakonec prášek do pečiva.
Těsto...
více o Mrkvový hrníčkový koláč s kokosem
Nakrájet mrkev na kolečka a osmažit na olivovém oleji. Přidat sůl, pepř, dle chuti.
Až bude mrkev osmažená, podlít trochou vody. Podusit, ale tak, aby...
více o Sýrová mrkev
Kořen petržele a mrkve omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na 4 díly. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem....
více o Teplý salát z kořenové zeleniny
Příprava je velice jednoduchá.
Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Přidáme pórek, mrkev a cca 2...
více o Pikantní kuřecí nudličky
Jemně nakrouhané zelí a nastrouhanou mrkev dáme do mísy, maličko osolíme, posypeme malým množstvím cukru - mrkev je sladká, tak raději salát podle...
více o Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a dáme vařit. Zhruba po patnácti...
více o Čočková polévka s párky
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nastrouhanou mrkev, přidáme ovesné vločky a krátce opražíme, poté zalejeme horkou vodou a přidáme...
více o Mrkvová polévka s ovesnými vločkami
Z mouky, 1/2 lžičky soli, kousků másla a 1 vejce vypracujte hladké těsto a dejte na hodinu do chladu.
Nakrájenou cibuli a pažitku promíchejte s...
více o Zimní quiche
Rýži osmahneme na másle nebo na oleji. Potom přidáme 2 hrnky vody, sůl, nové koření a kousek cibule, necháme 5 minut vařit a potom dojít pod pokličkou...
více o Rizoto s Nori
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Na oleji osmažíme cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, česnek, přidáme maso a...
více o Kuřecí maso na houbách se smetanou
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí.
Nakrájíme si slaninku, klobásky,...
více o Fazolová polévka pana dirigenta
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev...
více o Mrkvová polévka I.
Mrkev opláchneme, zbavíme konečků a nastrouháme nahrubo na struhadle. Dále dáme do hrnce rozehřát máslo, poté přidáme nastrouhanou mrkev, kterou...
více o Dušená mrkev s hráškem II.
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Ledový salát nakrájíme na kostičky.
Vše...
více o "Zelný" salát s řapíkatým celerem
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a...
více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Troubu předehřejte na 200 °C.
Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody....
více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném...
více o Dušené jehněčí Irish Stew
Nejprve v silnostěnném kastrolu bez tuku opražte na malé hranolky nakrájenou slaninu. Vyjměte. Omyté brambory rozpulte, očištěnou mrkev nakrájejte na...
více o Dušená zelenina s lanýži
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na drobné kostičky. Dáme vařit 1 l vody, vhodíme zeleninu a vaříme skoro do měkka. Přihodíme 2 kostky bujónu, trochu...
více o Zeleninová polévka s krupičkou
Kraličí maso uvaříme spolu s kořením, obereme a pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a dáme do něj povařit na kolečka nakrájenou zeleninu a na...
více o Králičí kyselo Dočík
Uvařenou bramboru, mrkev, celer nakrájíme na malé kousky, přidáme sterilovaný hrášek a nakrájneou okurku. Pokrájíme salám na drobné kousky a přidáme....
více o Vlašský salát IV.