Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu...
více o "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu, lžíci másla, cukr a dle...
více o Dušená mrkev nasladko
Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca...
více o Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
Cizrnu uvaříme...
více o Cizrnová polévka
1. Nachystejte si maso na nudličky.
2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte...
více o Asijské hovězí
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny.
Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi...
více o Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
Jemně nastrouhanou mrkev přidáme k Lučině, dle chuti lehce osolíme a opepříme a vše zamícháme.
Namažeme (na rohlík, celozrnnou bagetku...) a poklademe...
více o Rychlá, zdravá pomazánka
Očištěný celer s mrkví uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy....
více o Celerový surimi salát s cottage
V osolené vodě s citronovou šťávou uvaříme očištěnou mrkev a celer téměř doměkka. Scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme, dáme do misky. Přidáme...
více o Celerová surimi pomazánka
Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý...
více o Mrkvovo-medový koláč s pomerančem
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí.
2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou...
více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky...
více o Celerový salát - zdravě a chutně
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso,...
více o Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Mrkev i cibuli oloupejte. Mrkev najemno nastrouhejte. Cibuli najemno nakrájejte. Oboje dejte do salátové mísy.
Do menší misky nalijte olej. Všechno...
více o Marocký mrkvový salát
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím orestujte cibulku na oleji a přidejte na plátky nakrájenou slaninu. Vmíchejte mrkev nakrájenou na kolečka a...
více o Rýže se zeleninou a slaninou
Plátky toastového chleba si rozložíme do čtverce 2x2 ks, z vrchu přiklopíme talířem a okrájíme dokulata. Takto si připravíme tolik plátků podle toho,...
více o Salámový dort
Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle do velkého hrnce, poté pečlivě omyjte pomeranče a citrony. Kůru z pomerančů nastrouhejte na...
více o Banánovo-pomerančový džus
Do hrnce dáme vařit nakrájenou cibuli, mraženou kukuřici, mrkev a příp. brambory (na zahuštění) a přidáme vývar, příp. masox. Mrkev a část kukuřice...
více o Kukuřičná polévka s mrkví
Umyjeme papriku i cherry rajčátka. Potom si oloupeme mrkev, umyjeme ji a nakrájíme ji na malé kostičky. Papriku také nakrájíme na malé kostičky a...
více o Zeleninový salát s gervais
1. Zapneme troubu na 160 stupňů.
2. Nastrouháme najemno mrkev a přes cedník vymačkáme přebytečnou šťávu.
3. Smícháme mleté mandle s práškem do pečiva,...
více o Mrkvová bezlepková buchta
Oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev orestujeme na másle, zasypeme moukou a zalijeme vařící vodou.
Chvíli vaříme (5 minut) a přidáme vejce, sůl a...
více o Mrkvová polévka bez brambor
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z...
více o Pohankové zeleninové placky
Gothaj nakrájíme na malinké kostičky, opečeme na pánvi, vše nakrájíme na střední kousky, dáme do většího hrnce, osolíme a počkáme, až zelenina pustí...
více o Čalamáda na špagety
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na olivovém oleji ve větším hrnci.
Rajčata spaříme horkou vodou,...
více o Rajská polévka se špeclemi
Na rozpáleném oleji orestujeme jemně nastrouhanou mrkev, přidáme obsah konzervy - bílé fazole v tomatové omáčce, povaříme, až je mrkev měkká....
více o Špagety s mrkvovo-fazolovou omáčkou
Cibulku orestujeme na oleji a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Po zatáhnutí osolíme, opepříme a zalejeme vodou. Vaříme do změknutí masa....
více o Rassolnik z vepřového masa
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude....
více o Gulášová polévka s mrkví
Mrkev, pórek, brokolici, bramboru a česnek očistíme, nakrájíme na plátky či na kostičky.
Dáme společně vařit do 1,25 l vody, přidáme drcený kmín, sůl...
více o Bánská polévka
Těsto:
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme nastrouhané ořechy, mrkev, olej, prosejeme mouku a prášek do pečiva. Ochutíme skořicí a...
více o Mrkvové muffiny II.
1. Nakrájíme či nastrouháme mrkev. Orestujeme na másle.
2. Zalijeme vodou (nepoužívám vývar, kazí to chuť mrkve), přidám na povaření 2 brambory ...
více o Mrkvový krém se zázvorem
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a...
více o Brambory zapečené se zeleninou
Očištěnou a oloupanou zeleninu pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme olejem, promícháme a nasypeme na plech. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct...
více o Dýně s kořenovou zeleninou
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit.
Mezitím si připravíme salát....
více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Maso pokrájíme na kousky, okořeníme a necháme chvíli proležet. Poté orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle...
více o Zeleninová rýže s přírodním masem
Na másle s olejem orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, kterou pak zaprášíme moukou, přidáme česnek a pokrájené maso nebo uzeninu, pokrájené...
více o Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu...
více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
1) Rozpálíme olej v hrnci a orestujeme pórek.
2) Dále přidáme strouhanou mrkev a poté žlutou papriku nakrájenou na kousky.
3) Přidáme červenou čočku a...
více o Čočka by Alena Honnerová
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
Na másle opražím krupici dozlatova, na opraženou krupici najemno nastrouhám mrkev a ještě dopražím, až mrkev pustí barvu (někdy kousek mrkve nakrouhám...
více o Mrkvičková polévka III.
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8...
více o Masové koule na zelenině
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by...
více o Kotlíkový guláš ala DoPe
Jidášovo ucho spaříme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Potom tvrdší část nakrájíme nadrobno.
Všechny ingredience kromě piva a rýžového papíru...
více o Jarní závitky z Vietnamu
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky. Maso osolíme, opepříme, přidáme kari a bazalku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Rajčata dáme spařit do...
více o Špagety s kuřecím masem, mrkví a hráškem
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a...
více o Dušená hovězí kližka
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava.
Nejprve...
více o Boloňské ragú s tagliatele
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta...
více o Kapr na smetaně