V hrnci rozehřejeme olivový olej (dávám až pět lžic), na oleji osmahneme najemno nasekanou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a na větší... více o Pochoutka z hrášku podle řeckého lékaře
Do vody dáme vařit mražený hrášek a na kostičky nakrájené brambory. Zároveň přidám bujón (karpatský), když je hrášek uvařený, zahustím máslovou jíškou... více o Hrášková polévka
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou... více o Kuře po myslivecku III.
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě (poměr 1-2) a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme zálivku z oleje, octa, citronové šťávy, pepře, soli... více o Rýžový salát s kuřecím
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Vejce uvařit natvrdo, také nakrájet na plátky. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor, posolíme... více o Zapečené brambory po maďarsku
Všechno smícháme, ohřejeme a papáme. Možno posypat sýrem.... více o Těstoviny s tuňákem a hráškem
Ugrilujeme nejlépe na domácím grilu naložené maso nakrájené na malé nudličky (olej, sójovka, grilovací koření, sůl, pepř, solamyl) a necháme... více o Alfresco salát s těstovinami
Do většího hrnce dáme máslo a olivový olej a cukr. Zpěníme cibuli pokrájenou na půlkolečka, poté přidáme hrášek a propláchlou rýži. Zalijeme vývarem a... více o Risi-Bisi po mém
Na másle zlehka orestujeme na hrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme hrášek, krupici a za stálého míchání ji trochu osmahneme, přidáme koření osolíme a... více o Dobrá krupičková polívčička
Z oleje, medu, pepře, zázvoru, česneku (strouhaného), kečupu, koriandru, sojové omáčky si připravíme marinádu, do které křídla naložíme asi na 2... více o Thajská křidélka
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl.... více o Polévka, která nikdy nezbyde
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme... více o Zapékaný guláš
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,... více o Vepřové maso s hráškem na smetaně
Brokolici rozebereme na růžičky a chvilku povaříme. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, povařenou brokolici a hrášek,... více o Nudle v omáčce
Opláchneme rýži vodou a dáme do hrnce. Zalijeme zhruba 350 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak 12 minut. Slijeme vodu a dáme si... více o Rýžová večeře
V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá "povadle". Scedíme a přidáme do kaše.... více o Bramborové koláčky
Uvaříme si rýži a scedíme. Zatímco připravujeme rýži, osmahneme si na pánvi cibuli a šalvěj, dokud cibule nezesklovatí. Kuřecí maso nakrájíme na malé... více o Risi e Bisi II.
Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřeji máslo, vložím nastrouhanou mrkev, hrášek - jak kdo má rád, na množství nezáleží. Osolím,... více o Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky,... více o Šunkový salát
Rohlíky nakrájíme, polejeme mlékem, přidáme pomleté maso pečené i uzené, pomletou mrkev, cibuli i česnek. Vmícháme 4 celá vejce a 1 bílek, hrášek,... více o Velikonoční nádivka v listovém těstě
Rýže nemusí být nutně basmati, ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje. Na běžném oleji cibuli... více o Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme na nudličky nakrájenou šunkou a slaninou. Vejce rozmícháme se solí a... více o Vepřová roláda II.
Hrách namočíme přes noc a druhý den v téže vodě uvaříme se špetkou skořice, mletého pepře a oloupanou přepůlenou cibulí (položíme do hrnce na hrách... více o Hrachová polévka pro vegetariány
Rozpustíme máslo, cibuli osmahneme. Vmícháme mouku a osmahneme dožluta. Zalejeme vodou, rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme bujónovou kostku (masox... více o Hráškový krém II.
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme... více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Sýr nakrájíme na malé kostičky asi 6x6 mm, mražený hrášek spaříme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli rozřízneme nejprve na čtvrtiny a ty potom... více o Sýrový salát s hráškem
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, přilejeme asi 2 dcl mléka, promícháme a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom přimícháme na kostičky... více o Lahůdková sekaná II.
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l... více o Guláš pašeráka Rudly
V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, osolíme a opepříme, po 2-3 minutách přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a zase 2-3... více o Musaka II.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a... více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme ve středně velkém hrnci, na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit, mezitím uvaříme... více o Polévka s nivou a hráškem
Kuře a žaludky uvařit, před koncem varu přidáme játra. Vše scedíme. Kuře obereme (bez kůže), kuře, játra i žaludky nakrájíme na kousky, dáme do... více o Kuřecí nákyp Monča
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme... více o Krémové hráškové rizoto
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a na plátky česnek. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, mírně opečeme, osolíme, opepříme, přisypeme propláchnutou... více o Rychlé jednoduché rizoto
Do vroucího bujónu dáme kostičky brambor a mrkve, osolíme, přidáme kmín, krupičku a povaříme, nakonec zavaříme pokrájený pórek a hrášek s rozkvedlaným... více o Polévka rychlovka
Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, poprášíme je moukou, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej a za stálého míchání krátce opečeme.... více o Vepřová kýta v hrášku - dietní
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme nasekaný česnek. Chvíli společně restujeme a pak přilijeme... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a šunkou
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,... více o Kuřecí játra na hrášku
Smícháme hranolky, na kostičky nakrájený salám, na půlkolečka nakrájenou cibuli, hrášek, sůl a pepř. Takto připravenou směs nasypeme do zapékací misky... více o Francouzské brambory netradičně
Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí. Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme... více o Boršč speciál pro celou rodinu
Zeleninu omyjeme, očistíme, kedlubny oloupeme a pokrájíme na plátky, kuřecí prsíčka také nakrájíme na plátky. Do vařícího se vývaru vsypeme mrkev,... více o Drůbeží polévka s kedlubnami
Šunku nakrájíme na drobné kostečky, které prudce opečeme na oleji, potom přidáme na plátky nakrájené žampiony a hrášek, chvilku restujeme, nakonec vše... více o Omáčka na špagety II.
Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapame citronovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme 1/2 hodiny odležet. Na pánvi... více o Kapří guláš s hráškem
Tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zprudka asi 12 minut. Žampiony očistíme a podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Cibuli... více o Tortellini s bazalkovou omáčkou
Hrášek necháme rozmrazit. Všechnu zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkve nakrájíme na kolečka a pórek na kroužky. Rajčata nařízneme... více o Těstoviny s pestrou zeleninou
Do většího hrnce dáme na olej 4 stroužky česneku, lehce zpěníme a přidáme na drobno nasekané žampiony. Za stálého míchání dusíme asi 5-8 minut.... více o Fettucine s žampiony, hráškem a šunkou - alla cioc
Do hrnce dáme olej. 4 stroužky česneku propasírujeme a zpěníme na oleji. Přidáme žampiony. Za občasného míchání dusíme 5-8 minut. Přidáme mražený... více o Těstoviny - fettucine se žampiony, hráškem a šunkou
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a... více o Hráškový krém
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, potom na nudličky, lehce opečeme na pávni vytřené olejem, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.... více o Kuřecí nudličky se zeleninou a těstovinami
Do 1/4 l vody přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou cibuli, nasekanou celerovou nať, rozetřený česnek, na tenká kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list,... více o Hrášková polévka se spirálkami