Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka 3-5 mm široká. Z každého kolečka vyřízněte malý trojúhelníček (viz obrázek).
Polovinu oliv nařízněte a vložte...
více o Jednohubky - tučňáci
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné...
více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
1. Uvaříme těstoviny.
2. Rajčata z konzervy podusíme na pánvi spolu s nadrobno nakrájeným česnekem a sušenými rajčaty.
3. Na pánev přisypeme uvařené...
více o Zapékané těstoviny s lososem
Vejce, mléko, prášek do pečiva a mouku v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou cuketu s mozzarellou (tofu...
více o Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a...
více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
Maso opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, uděláme do něj hlubokou kapsu. Osolíme. Do plátku šunky zabalíme čtvrtku mozzarelly s cca třemi lístky...
více o Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku....
více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Okapanou mozzarellu rozkrojíme na čtvrtiny a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Takto připravenou ji osmažíme, ogrilujeme nebo opečeme zprudka na...
více o Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby
Nakrájet rajčata na plátky, proložit mozzarellou, okořenit a zakápnout olivovým olejem, rajčata trošku prosolit, sýr je bez chuti.
Nakonec posypat...
více o Salát Caprese s olivami
Větší papriky rozkrojíme na poloviny, očistíme a omyjeme, necháme okapat.
Mezitím si v misce rozmícháme rajčatový protlak s francouzskou hořčicí,...
více o Dušené plněné papriky
Plátky toastového chleba si rozložíme do čtverce 2x2 ks, z vrchu přiklopíme talířem a okrájíme dokulata. Takto si připravíme tolik plátků podle toho,...
více o Salámový dort
Brambory si opláchneme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Mozzarellu, rajčátka i salám nakrájíme.
Do pekáče dáme trochu oleje a na dno poklademe...
více o Brambory a lá Italia
Kroupy uvařte a mezitím si všechnu zeleninu nakrájejte nadrobno, olivy a kapary nahrubo nasekejte.
Uvařené kroupy zceďte, propláchněte a nechte...
více o Kroupový salát
Prsa nadrobno pokrájíme, přidáme koření a česnek, cottage a jogurt. Vše důkladně promícháme a na 30 minut vložíme do chladničky.
Po vytažení z lednice...
více o Kuřecí placky s mozzarellou (DUKAN)
Květák uvaříme, asi 5 minut, poté rozdělíme na růžičky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme.
Smetanu rozmícháme se zapékací směsí například...
více o Zapečený květák se sýrem
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na...
více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Ač se kombinace nektarinek s šunko prosciutto a mozzarelou může zdát podivná, chutě opravdu skvěle ladí. Sama jsem váhala to vyzkoušet. Skvělá...
více o Nektarinkový salát s mozzarelou
Všechny ingredience pokrájíme na malé kostičky.
Smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a vychladíme.
Moc dobrý salát, který můžete jíst jen tak, nebo...
více o Letní salát s ředkvičkama
1) Rozložíme si těsto na vál.
2) Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme tím těsto.
3) Pak na pizzu dame šunku nebo salám.
4) Na šunku dáme žampiony...
více o Pizza alá italiano
Špaldová zrna dobře propereme pod tekoucí vodou a pak je uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
Brokolici očistíme, rozebereme...
více o Zapečená špalda s brokolicí
1) Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut).
2) Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek.
3) Těsto...
více o Pizza Quattro Formaggi
Uvaříme v osolené vodě penne al-dente. Na hlubokou pánev dáme smetanu se sýry, které jsou nakrájené na malé kousky, necháme vše roztavit a dochutíme....
více o Penne quattro formaggi
Mouku prosypeme do mísy. Přidáme tvaroh, špetku soli, cukr, olivový olej, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 min....
více o Bochánky s mozzarellou
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
V kastrolu rozpusťte v oleji máslo. Přidejte 1 lžíci cukru a nakrájenou cibuli. Orestujte. Posypte moukou a restujte, až cibule slabě zhnědne. Vlijte...
více o Cibulová polévka s mozzarellou a bagetou
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl.
Troubu předehřejte na...
více o Chlebová pizza se špenátem
1. Dáme do mísy: mozzarellové kuličky v celku, černé olivy v celku, nakrájený ledový salát, cherry rajčátka, sůl, pepř a koření podle chuti.
2....
více o Býčí oči
Nejprve si přichystáme kuskus dle návodu na balení. (Lžíce oleje, zalít horkou osolenou vodou, nechat chvíli ustát atd.)
V hlubší pánvi rozpálíme olej...
více o Kuskus s tuňákem
Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek (8 minut). Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova, osolte, opepřete....
více o Těstoviny zapečené s mozzarellou
Množství záleží na počtu strávníků:
Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek, potřeme olivovým olejem (i uvnitř) a naplníme pokrájenou mozzarellou,...
více o Papriky s mozzarellou, rajčaty a česnekem
Množství záleží na počtu strávníků:
Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek, potřeme olivovým olejem (i uvnitř) a vnitřky naplníme pokrájenou...
více o Papriky s mozzarellou a olivami
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež, bylinková sůl, pepř a trochu kečupu...
více o Salát s kuřecími kousky
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl...
více o Italský melounový salát s mozzarellou
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min. odležet.
Po odležení...
více o Špenátové palačinky Teri
Ravioly připravte podle návodu na obalu. Na omáčku rozehřejte máslo. Zaprašte moukou, osmažte, zalijte studeným mlékem a zvolna povařte asi 15 minut....
více o Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
Rajčata opereme a spolu s mozzarellou je nakrájíme na tenší plátka. Vejce si vyklepneme do hrnku (nebo mističky) a vydličkou trochu rozšleháme....
více o Rychlá omeleta s mozzarellou a rajčaty
Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Když trochu vychladnou, podélně je rozřízněte, vydlabejte a vzniklé „lodičky“ upečte na...
více o Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou
Listové těsto rozválíme, skleničkou vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu koláčků dáme kousek cukety,...
více o Gyros koláčky
Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná...
více o Kejpíkovy lasagne
1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky,
z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě.
2....
více o Uzená žebra s fazolkami
Nejdříve rozehřejeme pánev z olivovým olejem tak na 10 minut.
Mezi tím naklepete kuřecí prsa,a posypete je provencálském kořením,a solí.
Když...
více o Kuře z mozzarelou a smaženými brambory
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co...
více o Zapečený mangold s bramborem
Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou.
Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik...
více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Nejprve vytvoříme klasické palačinky, bez cukru, se špetkou soli. Poté na rozpáleném oleji orestujeme 2 celé stroužky česneku po dobu asi 2 minut, kdy...
více o Slané palačinky s rajčatovou náplní
Rýži uvaříme v osolené vodě s trochou oleje, slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na kostky, olivy na kolečka,...
více o Náplň do zapékaných rajčat či paprik