Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem.
Dejte vařit...
více o Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme.
Poté přelijeme...
více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Do vymazaného pekáčku, na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou tymiánu, položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky....
více o Krkovička pod peřinkou z mozzarelly
TUCky rozložte na plech, na každou dejte dle chuti buď plátek čedaru a paprikovou salsu/ čili papričku a koriandr, tenký plátek mozzarely a plátek...
více o Rozpečené TUCky
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou...
více o Italské zapékané brambory
Uvařit těstoviny dle návodu na balení. Předehřát troubu na 180°C.
Smíchat všechny ingredience, kromě těch na omáčku a sýru mozarella. Směsí naplnit...
více o Zapečené Manicotti
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně...
více o Zapečené mačkané brambory
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme krátce uvařit do mírně osolené vody (i s oloupaným košťálem). Pak scedíme, necháme okapat a zchladnout....
více o Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste.
Směs přendejte do...
více o Jarní šakšuka
Neloupanou cuketu a okapanou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme nasekaný nebo jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně...
více o Cuketové placičky (nejen) s mozzarellou
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello s uzenou mozzarellou
Omytý špenát vložíme do mísy, rozkrájené ředkvičky také, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej, promícháme a přidáme natrhanou mozzarellu. Ozdobíme...
více o Špenátový salát s mozzarellou
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře...
více o Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou
Do vody dáme sůl a dáme ji vařit. Mezitím si mozzarellu nakrájíme na kostičky. Jakmile voda začne vařit dáme do ní kostičky mozzarelly. Po chvilce až...
více o korbačíky
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen...
více o Cibulová polévka podle Marušky
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,...
více o Pestrý zeleninový salát
Velká rajčata nakrájejte na plátky, drobná překrojte napůl.
Naskládejte je na talíře, proložte bazalkou a přidejte mozzarellu. Osolte, zakápněte...
více o Salát Caprese
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky.
Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát.
Do mixéru dáme bazalku, olej,...
více o Mozzarella s bazalkovým pestem
Salát natrhejte, omytou zeleninu nakrájejte, poklaďte mozzarellou a zakápněte olejem a pestem.
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík...
více o Letní salát s mozzarellou
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a prokládáme na talíři.
Přidáme lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Podle chuti můžeme posolit....
více o Salát Caprese II
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby...
více o Zapečené lilky
Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud...
více o Plněná focaccia se šunkou
Do kuřecích prsou prokrojíme opatrně hluboké kapsy, které naplníme plátky mozzarely a směsí z drobně pokrájených rajčat a italské uzeniny, ke které...
více o Kuřecí řízky (kapsy) po italsku
1. Vyřízněte z rajčat stopky a nakrájejte rajčata na plátky.
2. Nechejte ze sýru mozzarela okapat vodu a nakrájejte jej na plátky.
3. Rajčata a sýr...
více o Salát Caprese
Droždí promíchejte s trochou cukru ve 150ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, promíchejte jej s moukou, olivovým olejem a trochou soli. Vypracujte...
více o Rajčatový koláč s ostrou hořčicí
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme...
více o Vepřové po francouzsku
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek...
více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Pokud nemáme, osmažíme palačinky.
Do nádoby nalejeme smetanu, do které dáme tavený sýr. Pak nakrájíme šunku na plátky, které následně vložíme do...
více o Zapečené palačinky s rajčaty a mozzarellou
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na...
více o Caprese z červené řepy
Kuřecí prso nakrájejte na rovnoměrné, ne moc tlusté plátky a lehce osolte. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte na pánvi, dejte stranou, ale tuk...
více o Alfredo zapečené gnocchi
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a...
více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Maso si omyjeme, naklepeme. Formu na srnčí hřbet si vyložíme papírem na pečení a slaninou. Maso jsem pouze osolila a opepřila. Formu vyložíme masem. V...
více o Kuřecí roláda se zámeckými brambory
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi ve 2 lžících oleje.
Kuskus vsypeme do misky, zalijeme 350 ml osolené vroucí vody,...
více o Kuskus s kuřecím a zeleninou
Nejdřív zapneme troubu na 220 stupňů. Rozmačkáme stroužek česneku. Bagetu rozkrojíme podélně na půl. Pokapeme olivovým olejem a zlehka potřeme...
více o Bruschetta s rajčaty a mozzarellou
Mozzarellu nakrájíme na plátky, stejně jako rajčata, která před nakrájením ještě omyjeme. Na talíř vyskládáme střídavě plátky rajčat a plátky...
více o Salát Caprese s toastovým chlebem
Žampiony očistěte a zbavte nožičky. Pokud děláte zároveň i jiný druh plněných žampionů můžete nožičky přidat do směsi. Pokud ne, pro tento recept je...
více o Nadívané žampiony a la pizza
Do hrnce si nalijeme horkou vodu a hodně osolíme hrubozrnou solí, cca 4 lžičky. Sůl zamícháme aby se rozpustila. Mozzarellu si nakrájíme na menší...
více o Domácí korbáčiky dle Ládi Hrušky
Postup je zcela jednoduchý - smíchá se mouka s pomazánkovým máslem a solí. Vypracuje se z toho hladké těsto, je potřeba opravdu dát tomu trošku čas. :...
více o Pizza z pomazánkového másla dle Ládi Hrušky
Tortilu potřete protlakem a posypete mozzarelou nakrájenou na malé kostičky. Trošku osolíte a posypete bazalkou. Potom vložíte do předehřáté trouby na...
více o Pizza Leo
Nejprve na párátko napíchněte olivu/kousek mozzarelly (vhodný by byl i kousek parmské šunky), pak kousek sušeného rajčátka, lístek bazalky.
Na pánvi...
více o "Viva la Italia" jednohubky