Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přimícháme olej a mléko. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do...
více o Jahodové řezy od Bláži
V mléce rozšlehejte vejce a osolte. Vmíchejte mouku, cukr a skořici.
Těsto vlijte do máslem vymazané formy a pokryjte je švestkami.
Upečte dozlatova v...
více o Vyběhlík
Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek,...
více o Vánoční bábovka
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu. Poté ho znovu propracujeme, plníme do malých košíčkových formiček a v...
více o Košíčky Izidor
Tvarohová náplň: Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je rozležet. Do mísy dáme tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutek a vše zamícháme...
více o Náplně do buchet
Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme dohladka.
Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh, rozmixované jahody a cukr a znovu...
více o Domácí jahodový pribináček
Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do mísy. Přisypeme oba druhy mouky, cukr, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao a vše promícháme....
více o Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Listové těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 3 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky přibližně 2 cm široké. Jednotlivé proužky těsta...
více o Kremrole
Pro přípravu těsta postupujte následovně: oddělte žloutky od bílků. K žloutkům přidejte moučkový a vanilkový cukr a vyšlehejte je do pěny. Poté...
více o Rybízová bublanina s drobenkou
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, podmáslí a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty.
Těsto...
více o Koláč s rebarborou a jahodami
Z mouky, soli a nakrájeného másla uděláme drobenku. Pak postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto. Na lehce pomoučeném válu ho rozválíme na kolo a...
více o Zebra koláč
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na...
více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko.
Citronovou šťávu vymačkáme, můžeme ji přelít přes sítko.
Do přesátého cukru přidáme horkou vodu a citronovou...
více o Základní citronová poleva
Mouku, kypřicí prášek a moučkový cukr prosejeme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, tvaroh, máslo, vejce, rum a špetku soli. Ze zmíněných ingrediencí...
více o Štola s marcipánem
Máslo, žloutky a cukry vyšleháme do pěny, přidáme ořechy, rozinky, kandované ovoce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme ušlehaný...
více o Velikonoční biskupský beránek II.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem, vodu, ořechy a citronovou kůru. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z...
více o Velký ořechový dort
Heru, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem a umícháme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly a do...
více o Papoušková buchta
Nejprve připravíme kvásek.
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, zaprášíme moukou a vše rozmícháme.
Kvásek necháme vzejít na...
více o Koblihy
V první míse smícháme suché ingredience a pořádné promícháme.
Ve druhé míse smícháme mokré ingredience a také pořádně promícháme.
Následně postupně...
více o Kefírová bábovka
Z mouky, cukru, sody, koření, vajec, medu a rozpuštěného másla vypracujeme tuhé těsto, které necháme odpočinout.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu a...
více o Perníčky II.
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Třetinu dáme do mrazáku a zbytek namačkáme na...
více o Hraběnčiny řezy II.
Připravíme si na suchou směs: mandlovou mouku, moučkový cukr, váhu nebo odměrku
Do mixéru na oříšky dáme 90 - 100 g mandlové mouky a 160 g moučkového...
více o Makronky
Ze všech surovin vypracujeme těsto.
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 140 - 150 °C....
více o Šlehačkové cukroví
Z rozemletých piškotů, cukru, kakaa, másla, rumu a mléka zpracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout.
Z těsta odebíráme kousky, které...
více o Vosí hnízda
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm vejce.
Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky.
Hotové těsto...
více o Recept na nejlepší palačinky
Žloutky s cukry vyšleháme do pěny, do směsi přidáme Salko, smetanu, kondenzovaného mléko, vše zalijeme rumem a necháme uležet 3 týdny v lednici....
více o Vaječný koňak II.
Z mouky, cukru, vloček a změklého másla "užmouláme" drobenku.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh a vejce. Nakonec vmícháme mouku...
více o Xtý tvarohový koláč s drobenkou
Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Do vychladnutého přilijeme Salko a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá hmota. Do ní nasypeme cukr, přidáme...
více o Raffaelo koule
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků...
více o Míša řezy
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej s vodou, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kakaem a ořechy. Hotové těsto nalijeme...
více o Pribináčkové řezy
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odležet.
Vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary, které dáváme na...
více o Perníčky II. - hned měkké
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
Těsto plníme do vymazaných formiček a pečeme na 180 °C cca 8 minut....
více o Starodávné pracny
Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s máslem, nastrouhanou kůrou z citronu, zbylým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny....
více o Mandlová bábovka
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z...
více o Velikonoční biskupský beránek
V hrnci rozpustíte tuk a odstavíte z plotny. Přidáte kokos, cukry, sušené mléko a směs mícháte v horké lázni, až se utvoří hladká hmota. Hotovou...
více o Dvoubarevná čokoláda do formiček
Na dno dortové formy vyskládáte vrstvu piškotů, tu zalijete vanilkovým tvarohem a na něj opět vmáčknete vrstvu piškotů.
Teď vyšleháte a dle chuti...
více o Vylepšený nepečený dort
Tyčinku Margot nastrouhejte nahrubo. Vyšlehejte máslo s cukry, žloutky a mlékem. Přidejte margotku, mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec...
více o Bábovka Margot
Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru.
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte...
více o Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Borůvky dejte do kastrolu, přidejte 2 lžíce cukru, 2 lžíce vody a přiveďte k varu. Svařte na středně hustou omáčku, která bude stékat ze lžíce, a...
více o Borůvkový mls s meruňkami
Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte...
více o Jogurtová šarlota
Dno rozevírací dortové formy (20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte na drobky, přidejte na kousky pokrájené...
více o Nepečený malinový dort
Sušenky nalámejte na kousky, rozdrťte např. pomocí hrnečku a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte papírem na pečení a strany vytřete...
více o Americký cheesecake
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne...
více o Sněhová roláda
Troubu rozehřejte na 160 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom zapracujte vejce,...
více o Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Čokoládu nalámejte na kousky a zalijte zahřátou smetanou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude zcela hladká a lesklá. Dejte ji na 20 minut...
více o Čokoládové cupcakes
Veškeré suché ingredience důkladně promícháme. V další míse vyšleháme vejce s máslem a medem. Do tekuté směsi zašleháme postupně po lžících sypkou...
více o Vánoční zdobené perníčky
Vypracujte těsto a vtlačte jej do košíčků. Pečte na 170 °C. Korpusy vyklepněte. Vnitřky vymažte marmeládou a naplňte pomocí cukrářského sáčku s...
více o Košíčky s vanilkovým krémem
Mouku, cukr a mleté ořechy promíchejte v míse, přidejte pokrájené změklé máslo a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a uložte minimálně přes...
více o Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Ve velké míse smíchejte všechny sypké suroviny.
Přidejte máslo a začněte zpracovávat těsto. Postupně přidávejte tuzemák. Vypracujte hladké těsto,...
více o Rumové kuličky s kokosem