Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut.
Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a...
více o New York Style Pizza
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky.
Prsty spojte máslo s moukou do...
více o Milionářské řezy se slaným karamelem
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte.
Vmíchejte...
více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl...
více o Valašské hruškové frgály s badyánem
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale...
více o Domácí vanilková zmrzlina
Do velkého hrnce umístěného na mírném ohni dejte máslo a olivový olej a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte na malé stejnoměrné kostičky...
více o Pravá boloňská omáčka
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v...
více o Ceviche v rajčatové omáčce
Meloun nakrájejte na plátky, odřízněte slupku a dužinu nakrájejte na malé kostičky, případná semínka odstraňte. Cibuli nakrájejte na tenké...
více o Melounový salát s fetou
Koření nadrťte v hmoždíři spolu s 1 lžičky soli. Všechny suché ingredience dejte do velké mísy, přidejte koření a promíchejte. Přilijte olej a vodu a...
více o Semínkové krekry
Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků, řepu, mrkev, dýni a brambory důkladně vydrhněte. Brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, kapustičky na...
více o Pečená zelenina s bylinkami
Suroviny na těstíčko prošlehejte. Brokolici rozdělte, případně podélně překrojte. Cuketu nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Mrkev nahrubo...
více o Zeleninová tempura
Ingredience na pesto rozmixujte v mixéru či food processoru nebo je utřete v hmoždíři dohladka. Fazolky uvařte v páře doměkka (můžete je vařit v...
více o Těstovinový salát s pomerančovým pestem
Řepu nakrájejte na kousky velikosti sousta, dejte ji do středně velkého hrnce, zalijte vodou a uveďte do varu. Výkon snižte a řepu zlehka vařte 20...
více o Bulky s řepnou pomazánkou
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to...
více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Předehřejte troubu na 160 °C. Do mísy dejte ovesné vločky, mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy, kokosové hobliny, lněná semínka,chia semínka,...
více o Granola s ořechy
Předehřejte troubu na 170°C stupňů. V míse promíchejte ovesné vločky, ořechy, kokos, chia semínka, třtinový cukr, sůl a kakao.
V malé pánvi rozpalte...
více o Domácí čokoládová granola
Mouku dejte do mísy se špetkou soli. Máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do mouky - jakmile se obalí moukou, rychle jej zpracujte rukama. Ke konci...
více o Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy....
více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte...
více o Souvlaki s tzatziki
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem...
více o Květáková polévka s cizrnou
Nakrájíme cibulku, dozlatova opečeme, zasypeme moukou, posolíme a na závěr vpasírujeme česnek. Podává se s knedlíky a nebo bramborovou kaší jako tzv. ...
více o Echeloní
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše...
více o Tradiční falafel
Měkké máslo smícháme s nasekanými nebo sušenými jedlými květy, nasekanou mátou, citronovou kůrou a trochou soli a necháme ztuhnout v lednici v misce...
více o Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a červenou cibuli na jemno. Smícháme spolu s hořčicí s měkkým máslem, dochutíme solí a pepřem a necháme...
více o Slané máslo s cibulí a hořčicí
Nasekejte omytý a osušený tymián, citrony umyjte důkladně pod teplou vodou, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Měkké máslo smíchejte s tymiánem,...
více o Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Měkké máslo smícháme s na jemno nasekanými rajčaty, chilli a prolisovaným česnekem, osolíme a necháme vychladit misce nebo zatočené do válečku v...
více o Chilli máslo se sušenými rajčaty
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem a mořskou solí. Necháme ztuhnout v misce nebo stočené do válečku v pečícím papíru v lednici. Podáváme s...
více o Jednoduché česnekové máslo
Bagetu nakrájejte na kostičky a na chvíli, tak aby se příliš nerozmáčela, ji ponořte do marinády, poté ji uložte stranou.
Do marinády dejte na...
více o Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a...
více o Red velvet brownies
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy.
Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak...
více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi...
více o Veganská focaccia
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z...
více o Lilek s hovězím po japonsku
Okurky nakrájejte na tenká kolečka. Ve džbánu je zalijte vodou, přidejte omyté citrony nakrájené na kolečka, 4 snítky meduňky, špetku soli a nechte...
více o Okurková limonáda s citronem
Vařte těstoviny 12 minut v hrnci ve velkém množství osolené vody. Slijte a vraťte do hrnce.
Mezitím v míse promíchejte citronovou kůru a šťávu spolu s...
více o Citronové těstoviny
Do větší pánve nebo hrnce vložte vločky, nalijte 600 ml mléka a přidejte sůl. Vařte na mírném ohni za stálého míchání 5 až 6 minut, dokud nebude kaše...
více o Banánovoskořicová kaše
Kambalu opláchněte a osušte.
Máslo rozpusťte a vmíchejte do něj strouhanou citronovu kůru, drcený česnek, sůl, špetku pepře a hrst nasekaného tymiánu....
více o Pečená kambala s tymiánem
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut.
Karotky zatím...
více o Rukolový salát s novými bramborami
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem...
více o Ledový salát s okurkou a mátou
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte...
více o Losos a krémové citronové brambory
Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně...
více o Fish and chips
Avokádo používám často do salátů, jím ho jen tak se solí, pepřem a oliváčem, výborný je třeba i do brownies. Anebo si udělejte fantastickou snídani či...
více o Avokádová pomazánka na toasty
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky.
Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli....
více o Pesto z medvědího česneku
Smíchejte sypké ingredience. Ze sirupu, oleje a 350 ml vody ušlehejte emulzi. Přidejte k sypkým ingrediencím a míchejte, dokud nevznikne lepivé těsto....
více o Ořechovo semínkový chléb
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
V kastrolu rozpusťte sádlo.
Porce masa naskládejte těsně vedle sebe....
více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Lososa omyjte a osušte. Z půlky citronu nastrouhejte kůru, šťávu vymačkejte z celého. Dejte do misky. Vmíchejte olivový olej a lososa ponořte do...
více o Snadný marinovaný losos
Do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje si dáme vařit těstoviny (necháme je vařit tak dlouho, jak píše výrobce na obale).
Do misky přidáme...
více o Fitness špagety s hovězím masem