Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Pohlreichova pórková polévka
Nakrájíme cibulku a orestujeme na pánvi. Přidáme osolené, opepřené kuřecí maso nakrájené na kostičky nebo nudličky. Až se maso zatáhne, zalejeme...
více o Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
KROK 1:
Do kastrolu dejte rozpustit máslo s olivovým olejem, přidejte šalvějové lístky a nadrcený česnek. Promíchejte, nechte trochu rozvonět a vhoďte...
více o Anglická cibulačka
Nejdříve si očistíme brokolici a mrkev, omyjeme, popřípadě si nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Brokolici si osolíme ve vodě, přibližně 2-3...
více o Brokolicový krém se smetanou
Kotletu máme nakrájenou na plátky, které ještě mírně proklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka osmahneme na olivovém oleji na...
více o Kotleta na leču
Nejdříve si připravíme nudle.
Dáme ohřát mléko (asi tak na stupeň 3), až bude vlažné, tak ho osolíme a poté přidáme krupičku.
Chvíli mícháme, poté...
více o Mlíkovka
1. Červenou čočku uvařte (10 minut) a sceďte.
2. Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte....
více o Pomazánka z červené čočky
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte...
více o Hamburger podle Pohlreicha
Máslo, tvaroh, majonézu a olivový olej pořádně rozmixujeme a přidáme zbytek ingrediencí. Pak už jen dochutíme.
Dobrou chuť!...
více o Tvarohovo-bylinková pomazánka
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev,...
více o "Pickle" co dům dal
Jarní cibulku i šalotku nasekejte najemno. Tortilly namažte tence majonézou smíchanou s jarní cibulkou a šalotkou a poklaďte opranými listy salátu....
více o Wrap s tuňákem
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.
Brambory uvařte...
více o Steak Chateaubriand
Králíka opláchneme, naporcujeme a odstraníme blány. Ve třech lžících oleje rozmícháme pepř, sůl a grilovací koření. Do této směsi naporcované maso...
více o Králíček od Leničky
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,...
více o Hovězí nudličky se zeleninou
Nastrouháme sýry nahrubo, přidáme ostatní ingredience a pár lžic studené vody (maso se krásně spojí).
Obalujeme v trojobalu a pečeme krásně voňavoučké...
více o Sýrovo-masové pokušení
Troubu si nastavíme na 225°C.
Mezitím si omyjeme dýni, nakrájíme na menší kusy a dáme na plech (opravdu na plech, ne do zapekací mísy či do něčeho...
více o Pečená dýně (velice chutná)
Nejprve začneme s barevnými fazolemi. Buď si fazole namočíme 1 den dopředu nebo musíme vařit v tlakovém hrnci cca 2 hodiny, aby fazole změkly. Pokud...
více o Fazolovo-rajčatová polévka
Nastrouhat tofu, rozmačkat česnekové stroužky a smíchat se sojanézou a solí.
Místo tofu můžete použít i sójový sýr....
více o Veganská česneková pomazánka
Rýže:
Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna.
Zeleninová pánev:
Nejdříve pořádně...
více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
Na rozpuštěném másle s olejem orestujte na měsíčky pokrájenou šalotku a slaninu, až šalotka začne zlátnout. Poprašte moukou a za stálého míchání vařte...
více o Dušený hrášek
Oloupat krevetky, zahodit hlavy, ale nechat jim ocasy. Rozehřát olej na pánvi na mírném ohni, osmažit na lupínky nakrájený česnek do zlatohněda....
více o Krevety Pil Pil
Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru...
více o Uzený losos na grilu
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe...
více o Jerky - sušené maso
Brambory oškrábeme, dáme do hrnce (přidáme sůl a kmín) a vaříme, dokud nezměknou. Až budou brambory hotové, uděláme z nich kaši, do které dáme mléko a...
více o Cottage Pie
Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a...
více o Filety po italsku
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky...
více o Radíčo
1. Dáme do mísy: mozzarellové kuličky v celku, černé olivy v celku, nakrájený ledový salát, cherry rajčátka, sůl, pepř a koření podle chuti.
2....
více o Býčí oči
1. Vykrájíme z červené papriky srdíčka.
2. Nakrájíme salátovou okurku.
3. Srdíčka a kostičky dáme do mísy a promícháme.
4. Přidáme do mísy ostatní...
více o Valentýnský salát
Přihlížejíc pro kolik osob vaříme, rozpěníme v dostatečně velkém hrnci na extra panenském oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
Až cibule začne být...
více o Lilková krémová polévka
Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce a sůl a postupně zpracováváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, raději však...
více o Galettes
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut....
více o Pečené sladké brambory s řepou
1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min.
Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy,...
více o Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Vepřovou panenku nakrájet na medailonky a naklepat.
Marináda:
Vejce rozklepněte a dejte do mísy. Přidejte sůl, Worchestrovku a hořčici. Zamíchejte....
více o Medailonky po rošťácku
Oloupanou a očištěnou cuketu nakrájíme na kostky.
Kostky vložíme do zapékací mísy, osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180° C asi 20 minut....
více o Cuketa na medu
1) Smícháme sůl a citronový pepř. Směsí potřeme lososa (použijeme filé i s kůží), ten pomažeme vrstvou olivového oleje a necháme odstát.
2) Omyté...
více o Losos s citronovým pepřem
Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka...
více o Veganský indický sójový guláš
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky...
více o Losos na bylinkách
Troubu předehřejte na 190 °C. Pomocí škrabky na zeleninu oloupejte lilek a rozkrojte ho na tři špalíčky. Každý položte na čtverec pečicího papíru....
více o Pečený lilek v balíčku
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml...
více o Lilek s tofu a rajčaty