Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,...
více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Kotlety nařízneme ke kosti, tak aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy,...
více o Moravská kapsička
Špagety přepůlíme a uvaříme v osolené vodě na skus. V pekáči osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a orestujeme....
více o Zapečené špagety s lečem II.
Maso nakrájíme na větší plátky a rozklepeme paličkou. Každý plátek lehce potřeme česnekovou pastou, popepříme, obložíme anglickou slaninou, kousky...
více o Závitky Hanácké selky
Z mouky, másla a smetany vypracujeme těsto, které necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka a kytičky. Kolečka...
více o Klobásové koláčky
Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků...
více o Slovácké klobásky
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme...
více o Moravské kuře