Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...). V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem,... více o Jarní tvaroh s lupením
Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané... více o Pohanková sekaná
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem. V zimním období... více o Cmundopizza
Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech... více o Moje čína
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme... více o Bramborák rodeo II.
Na oleji zprudka osmažíme mleté maso, které osolíme a opepříme. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na kolečka mrkev, na kolečka petržel a na kostky... více o Polévka z mletého
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se nám chléb... více o Prababiččina polévka
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na... více o Chlebové celozrnné placky
Na přípravu tohoto jídla potřebujeme 2 pánve. Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájíme na kousky a krátce je osmažíme na pánvi s menším množstvím oleje.... více o Kuřecí prsa s fazolkami
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli... více o Kapr na moravance
Maso naklepeme, okořeníme a dáme uležet do lednice. Na kolečka nakrájíme cibuli a oloupané brambory. Připravíme si alobal, který řádně potřeme olejem.... více o Ztracené maso
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, všechno koření a chvilku podusíme se 4 lžícemi čertovské omáčky( použila jsem tu, co jsem vyrobila podle... více o Čertovské rizoto
Brynzu rozmícháme s kmínem, natřeme jí krajíce sendviče, obalíme v mouce, ve vejci a smažíme. Podáváme s čajem.... více o Brynzové pavézky
Cibuli a feferonky nakrájet na drobno, česnek prolisovat a promíchat s kořením a vše zpěnit na másle. Po vychladnutí smíchat s jogurty a hořčicí a... více o Jogurtová omáčka
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na tuku, přidáme nakrájené uzené maso a kmín, ještě chvíli restujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Do talíře dáme... více o Cibulačka
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme pivo, prohřejeme a dolijeme... více o Tvarůžková polévka
Kuře naporcujeme, osolíme a uvaříme nepříliš doměkka, nejlépe v papiňáku. Ocet, utřený česnek, rozvařený kokos a všechno koření smícháme a na oleji... více o Studené kuře
Cuketu nakrájíme na 1/2 cm plátky. Necháme asi 1/2 hodiny odpočinout (můžeme potřít s prolisovaným česnekem se solí). Smícháme hladkou mouku, mletou... více o Cuketa bleskovka
Houby nakrájíme na plátky a povaříme se špetkou mletého kmínu v trošce osolené vody. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme povařené... více o Valašská zelňačka s houbami
Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a opepříme, naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme a přidáme ostatní (kečup, citron,... více o Pikantní pečené kuře
Omyté a oloupané cukety a brambory jemně nastrouháme a necháme chvíli odpočinout. Vymačkáme vodu a v míse promícháme se solí, kmínem, vejcem,... více o Cuketové chlupaté knedlíky
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso... více o Lahůdkový guláš s fazolkami
Kapie a papričky nadrobno nakrájíme, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, utřený česnek, sůl, mletou papriku a promícháme. Odložíme do... více o Masové krokety s křenem
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a... více o Cuketové zelí
Naklepané kotlety osolíme, lehce potřeme namačkaným česnekem, okmínujeme a zprudka osmahneme na tuku. Poté maso vyjmeme, na výpeku zesklovatíme... více o Kotlety po segedínsku
Smícháme jogurt a všechno koření kromě oleje, tím budeme potírat kuře až na rožni. Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici.... více o Kuře na ohni
Den předem si namočníme fazole. Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl,... více o Chilli con carne III.
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,... více o Chilli placky
Přísady na marinádu smícháme. Řízky naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v chladničce odležet 1-2 dny. Občas překládáme, aby všude byla marináda.... více o Mňam, mňam masko
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a... více o Domácí chléb III.
Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s 3/8 l vlažné vody. Mouku smíchejte s kmínem a solí postupně přidávejte kvasnice a... více o Domácí chlebové placky
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme.... více o Králík nakládaný
Do misky dáme majolku, najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, celé balení nízkotučných sýrů, pak nadrobno, velice nadrobno nakrájíme tvarůžky,... více o Pikantní pomazánka ze zrajících sýrů
Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a česnek na tenké proužky a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, houby... více o Masová směs v bramboráku
Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto. Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který... více o Hovězí kofta s hummusem
Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni,... více o Staročeský kuba
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na... více o Placky z kysaného zelí
Kuřecí maso pokrájíme na kostky, případný sterizovaný hrášek procedíme a necháme okapat, zmražený krátce podusíme. Na oleji opečeme na proužky... více o Těstoviny s kuřecím masem II.
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na... více o Jednoduchý grenadýrmarš
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme zprudka na pánvi na trošce oleje. Dáme stranou, aby trochu vychladly. Žampiony oloupeme,... více o Kuřecí prsíčka Nenasyta
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce. Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec... více o Francouzské brambory trochu jinak
Bůček rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kmínem. Jednu cibuli a česnek nakrájíme na drobno a posypeme po plátu masa... více o Furmanská kola
Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme protlak, a chvilku podusíme. Potom přidáme zelí, zalejeme 100 ml... více o Uzené s kysaným zelím
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opékáme (můžeme přidat i tochu oleje, když je málo tučná), po minutce přidáme nakrájenou cibuli na kostičky,... více o Mňam špagety s houbami
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a část česneku, přidáme nakrájený salám, osmahneme, přidáme mletou papriku (kdo rád přidá si pálivou), kmín,... více o Guláš z uzeniny s paprikami
Připravíme si středně husté těstíčko z mléka, vajec, jemně nasekaných hub, oleje, hladké mouky, mletého kmínu, kypřícího prášku, osolíme, dobře... více o Kadeřávek v houbovém těstíčku
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, a čtvrtky nastrouháme na lupínky (co nejtenčí). Na sádle osmažíme cibulku s klobásou, přidáme kedlubny,... více o Vařené kedlubny
V míse pečlivě promícháme všechny suroviny, podle chuti přidáme tabasco, sůl a pepř. Salát dáme rozležet do chladničky.... více o Salát z černých fazolí a avokáda
Na oleji (olivovém) osmažíme oloupané, celé cibulky, vyjmeme a dáme stranou. Ve stejném kastrole osmažíme kostky kuřete, zalijeme vývarem a vínem.... více o Kuře na cibulkách
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme jogurtem, ve kterém jsme promíchali koření. Dáme do druhého dne odpočinout. Potom pokapeme olejem a za občasného... více o Kuře v jogurtové marinádě