Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit...
více o Houbové karbanátky s mletým masem
Mléko s mícháme s vejcem a vlijeme do prosáte mouky. Vypracujeme jemné těsto.
Do misky si dáme mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli, sůl a pepř a...
více o Pelmeni
Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme...
více o Holubce - zelné závitky
Z hladké mouky, mléka a kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kynuté těsto a dáme kynout. Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli...
více o Čebureky II.
Kapie a papričky nadrobno nakrájíme, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, utřený česnek, sůl, mletou papriku a promícháme. Odložíme do...
více o Masové krokety s křenem
Zpracujeme mleté maso s vajíčkem, kořením a solí. Zahustíme strouhankou. Děláme kuličky, do kterých jsme zabalili špalíček nivy nebo hermelínu....
více o Mleté maso s nivou a hermelínem
Na oleji opečeme mleté maso, až pustí tuk a rozpadává se na kousíčky. Pak přidáme jemně usekané cibule a česnek, po chvilce popř. na kousky pokrájenou...
více o Zapečené brambory s mletým masem
Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci.
Poté upleskáme menší...
více o Pleskačky
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí...
více o Zelná polévka s knedlíčky
Mleté maso smícháme s najemno nastrouhanými bramborami, přidáme 2 žloutky, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku.
Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a...
více o Šlehané bifteky
Maso ochutíme zázvorem, majoránkou, přidáme 1 vejce a mouku, osolíme, opepříme. Těsto vyválíme 5 mm silné a rozkrájíme na 4 čtverce. Na každý čtverec...
více o Masové měšce
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
Na sádle opečeme...
více o Kološvárské zelí
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Žemle namočíme, vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejci strouhankou a cibulí. Vmícháme posekaný česnek....
více o Koláč z mletého masa s rajčaty
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨...
více o Výborné pečené plněné papriky
Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8...
více o Super karbanátky
Anglickou slaninu osmshneme společně s cibulí lehce do zlatova a necháme pak vychladnout. Potom dobře promícháme mleté maso, sůl, pepř, hořčicové...
více o Karbanátek ke grilování
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout. Ze všech ingrediencí...
více o Ravioli s náplní
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
Květák rozdělíme na růžice a povaříme...
více o Zapékaný květák s rýží
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,...
více o Chilli placky
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na...
více o Kebab v baklažánech
Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s...
více o Plněné kedlubny
Najemno pomleté maso důkladně smícháme s vajíčky, strouhankou, kečupem a smetanou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, olivy a houby, osolíme, opepříme....
více o Milánská paštika
Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, přidáme maso, na prudko, zatáhneme a vmícháme papriku. Přilijeme část...
více o Gulášovka speciál
Mleté maso umícháme s oblíbeným kořením a rozděláme na talíř. Poklademe slaninou, plátky sýru a cibulí. Pokapeme kečupem a dáme do mikrovlnky na 5...
více o Rychlovečeře z mikrovlnky
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka. Cibuli, okurku a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Slaninu dáme opéci na rozehřátý...
více o Pánev pikant
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře...
více o Albondigas - Španělsko
Smíchat, plnit do tlačenkového papíru, vařit 2 hodiny. Po půl hodinách obracet, za studena krájet. (Pokud nejsou vajíčka, umím to trochu ošidit, dám o...
více o Mortadela
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a pak vložíme připravené maso, ale...
více o Masový dort
Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji...
více o Neobvyklá sekaná
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z...
více o Pštrosí vejce III.
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání...
více o Rizoto z mletého masa
Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a...
více o Mleté maso jinak
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté...
více o Masové karbanátky
Mleté maso, nakrájené žampióny, nakrájený pórek a nakrájenou cibuli orestovat každé zvlášť. Vše přidat do vývaru, přivést k varu a za stálého míchání...
více o Sýrová polévka IV.
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a do růžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso...
více o Ivančiny těstoviny
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není...
více o Zimní musaka
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme maso a chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme, rozdělíme na 4...
více o Plněné listové těsto
Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, okořeníme a osolíme. Z hmoty vytvoříme placičky, které zprudka opečeme na tuku. Rozložíme do zapékací misky,...
více o Falešné bifteky
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak...
více o Zapékané karbanátky II.
Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, se dvěma žloutky, kostičkami hermelínu, škrobovou moučkou, pepřem a solí, nakonec vmícháme sníh z bílků....
více o Hermelínové kuličky
Uvařený květák rozebereme na růžičky. Namočíme do těstíčka z vajec, hladké mouky a mléka, osmažíme. Na oleji osmažíme i na drobno nakrájenou cibuli,...
více o Květáková musaka
Maso promícháme s jemně krájenou cibulí, ve vodě nebo v mléce namočenou a vymačkanou vekou, vejcem, solí a petrželkou. Sýr překrojíme na dva hranolky....
více o Čevabčiči plněné sýrem pro děti
Maso osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a natí. Tvarujeme koule (průměr asi 4 cm) a do každé zabalíme 1 olivu. Koule zlehka obalíme ve strouhance a...
více o Masové koule s olivami
Mleté maso osmahnu s cibulí nakrájenou nadrobno. Uvařím sáčky rýže, případně dle návodu instatní kuřecí rizoto (pokud používám kuřecí rizoto, není...
více o Mexické rizoto
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě rozmíchaným škrobem.
Na vymazanou...
více o Mleté maso na havajský způsob
Vařené brambory nastrouháme a smícháme s tvarohem, moukou a vejcem. Osolíme, přimícháme mleté vařené maso a utvoříme malé kulaté knedlíčky, které...
více o Slané tvarohové knedlíky