Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme mleté maso a necháme opéct, dokud pěkně nezhnědne. Přidáme koření, bylinky, rajčata, kostičku a... více o Mleté maso po marocku
* směs necháme odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny * směs před tvarováním hodně vymačkáme (aby se později nerozpadala) * sýr nakrájíme na proužky a... více o Karbanátky plněné sýrem
Mleté maso si přendáme do větší misky, aby se nám lépe zpracovávalo. Přidáme k němu najemno nakrájenou půlku menší cibule, 2-3 stroužky česneku,... více o Karbenátky po našem
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek,... více o Špagety "pasta suita"
Mleté maso smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou, vejcem, kořením, strouhankou dle potřeby a osolíme. Dobře propracujeme a vlhkou nebo pomaštěnou... více o Masové kuličky se zeleninou ve smetanové omáčce
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě... více o Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, koření, mrkev nastrouhanou najemno, cibuli nakrájíme opět nadrobno a přidáme. Vše umícháme rukama a tvarujeme... více o Masové kuličky, pečené brambory a tzatziki
Nejdříve si uvaříme rýži s kostkou masoxu obvyklým způsobem. Na pánvi necháme rozehřát sádlo, na kterém usmažíme cibulku s česnekem nakrájeným na... více o Rizoto s pórkem
V míse vařečkou rozmícháme mleté maso, přidáme koření dle chuti a nastrouhanou nebo nadrobno nakrájenou nivu. Vše pořádně smícháme a připravíme si... více o Řízečky z mletého masa s nivou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme mleté maso, opečeme a cca 5 minut dusíme. Nakonec k masu... více o Zapečená masová směs s těstovinami
Do mísy k mletému masu dáme jedno celé vejce, na drobno nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Vše dobře smícháme, tvoříme "řízky" velké dle vlastního... více o Zapečené řízky z mletého masa
Namočíme žampiony ve vodě a necháme je přibližně hodinu máčet. Poté je scedíme a do použité vody dáme rozmočit rohlík, budeme mít víc houbové chuti.... více o Sekaná s houbami
Maso promíchejte s jemně nasekanou cibulkou a česnekem. Přidejte další ingredience a vytvořte dobře tvarovatelnou směs. Je-li potřeba, přisypte více... více o Masové knedlíčky v rajské omáčce
Těstoviny uvaříme. Najemno nakrájenou cibulku spěnime na oleji, přidáme mleté maso a necháme ho upéci. Poté vmícháme obě plechovky rajčátek a chvíli... více o Těstoviny s mletým masem a rajčátky
Listové těsto rozválet na tenký plát ve tvaru obdélníku, nebo nakrájet na štverce. Mleté maso smýchat se všemi ingrediencemi a umístit doprostřed... více o Masový štrůdl s bochánky
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.... více o Cuketa plněná mletým masem
V mnoha zemích Evropy i v zámoří je symbolem Vánoc krůta, respektive její mužský protějšek – krocan. Klasická francouzská úprava je s kaštanovou... více o Krůta s kaštanovou nádivkou
Cukety omyjte, podélně rozpulte a krátce, asi 3 minuty, povařte ve vroucí osolené vodě. Pomocí lžíce vyškrabte ze středu měkkou dužninu se semínky.... více o Cukety plněné španělskými olivami
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé... více o Bulharská musaka -Olga
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou a česnekem, řádně promícháme a směs... více o Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného... více o Čínské jarní závitky
-uvařit sáček rýže -spařit jednotlivé listy kapusty -rýži promíchat s vajíčkem a syrovým mletým masem - směs -přidat do směsi pochutiny (sůl,pepř,... více o Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli, dijonskou hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme... více o Dijonské karbanátky
Špenát omyjeme a spaříme ve vroucí vodě. Pokud máme špenát mražený, postupujeme podle návodu (nesolíme). Po uvaření špenát dobře vymačkáme a... více o Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou... více o Plněná sekaná pečeně II.
Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno... více o Sekaná s brokolicí
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, česnekem, kari kořením a osmaženou cibulí. Řádně promícháme a vlhkou rukou si... více o Mraveniště
V hrnci si osmažím mraženou zeleninu - hrášek, mrkev, kukuřice. Když to bude osmahlé (ne zcela), přidám maso. Za stáleho míchání přidám žlutou papriku... více o Mleté mexiko na smetaně
Z ingrediencí na kuličky vymícháme hladkou směs, ze které mokrou rukou tvarujeme kuličky, které předpečeme ve vymazané misce dozlatova v předehřáté... více o Masovo-nivové kuličky s omáčkou
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a... více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak... více o Hraběnčiny francouzské brambory
Na oleji orestujeme mleté maso, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, mletou papriku, podlijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Poté přidáme na... více o Rychlé špagety s mletým masem
Nejprve si dáme vařit rýži. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji. Přidáme mleté maso. Když bude maso opečené,... více o Rizoto s mletým masem a kečupem
Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování... více o Kari kuličky na lilku a rýži
Mleté maso osolíme, přidáme vejce, sýr, koření dle chuti, osolíme a řádně promícháme. Tvoříme malé kuličky vlhkou rukou, které buď obalíme ve... více o Jednohubky z (mini) karbanátků
Housky pokrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí, česnekem, vejci a mletým masem. Osolíme, opepříme, ochutíme... více o Sekaná pečeně s ovčím sýrem
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké. Maso osolíme a opepříme a navlhčenýma rukama z něj tvoříme malé kuličky. Zeleninu očistíme, nakrájíme... více o Masové kuličky v těstovinách se zeleninou
Mleté maso smícháme s kostičkami rohlíku namočenými v mléce, kořením, cibulí a horčicí. Uděláme váleček, který položíme na plátky slaniny a zabalíme.... více o Sekaná v županu II.
Podusím maso v hrnci s trochou vody (tuk nedávám, aby polévka nebyla moc tučná), přidám vodu, polévku ze sáčku a pórek nakrájený na kolečka (nebojte... více o Pórková polévka od Nicoly
Nejprve si na troše oleje orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici. Osolíme, opepříme, přidáme kari dle chuti. Necháme... více o Zeleninové karbanátky II
Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli.... více o Tortilla plněná mletým masem II.
Pohanku propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi dva prsty nad pohanku). Přivedeme k varu, povaříme minutu a pak odstavíme,... více o Pohankový prejt II.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se... více o Špagety na víně
Špagety uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji necháme zrůžovět nakrájenou cibuli s česnekem. Poté přidáme mleté maso, které posypeme oregánem a... více o Smetanové špagety
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí... více o Lasagne á la kamarádka Terka
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie... více o Mletá roláda s kuřecím masem
Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem dle chuti (jako na sekanou), přidáme vejce a na zahuštění trošku strouhanky (asi 3lžíce),... více o Mletá roláda s hermelínem
Bránici propláchneme v teplá vodě, rozprostřeme a naplníme jí šiškou mleté vepřové směsi, kterou připravíme smícháním ingrediencí, zabalíme a pečeme v... více o Masová sekaná v tukové bláně
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso. Když je maso opečené, přidáme vodu (horkou), sůl, koření, sýr a povaříme až je sýr roztavený. Potom... více o Pórková polévka s mletým masem
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté... více o Mšenský plněný bramborák