Mleté maso mix nebo vepřové dáme do mísy a přistrouháme k němu na velkých slzách struhadla Nivu. Dle slanosti sýru dochutíme mírně solí nebo kořením... více o Mleté placičky s Nivou
Mleté maso opepříme, přidáme vejce s vodou a dobře promícháme. Přidáme strouhaný sýr a dle slanosti sýru a slaniny směs dosolíme. Vše řádně promícháme... více o Masovo-sýrové roládky ve slanině
Na trošce oleje osmažíme mleté maso, mírně osolíme, opepříme, přidáme protlak s nasekaným česnekem a drobně pokrájenou paprikou a ještě krátce, za... více o Směs s baby cuketou
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,... více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct... více o Portobello bolognese
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlatovět. Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté... více o Kedlubna s mletým masem - dušená
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Mleté maso s cizrnou
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs... více o Dýňová omáčka s mletým masem
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí... více o Gnocchi se zelím a mletým masem
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs... více o Masové koule v dýňovém pyré
Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete. Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte... více o Plněné papriky s knedlíkem
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na malé kostičky a nechte změknout. Vmíchejte maso s tymiánem, dochuťte solí, pepřem a... více o Lečo s mletým masem
Vychlazené mleté maso v robotu smíchejte s vejcem, paprikou, koriandrem, strouhankou, solí a pepřem. Z masové směsi vytvarujte menší válečky,... více o Mleté na špejli
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky
Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy. Necháme vychladnout a překrojíme je... více o Zelné listy plněné mletým masem v bábovce
z polohruhé a hladké mouky( můžete použít klidně i jen jednu z nich. a vejce si udělám těsto - něco měkkčí než když chcete strouhat nudličky. , z... více o vařené plněné kapsičky
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte.... více o Sekaná s kuřecími játry
Maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, vejcem, nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, osolte a opepřete. Šunku rozmixujte s lučinou a... více o Sekaná s šunkovou pěnou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a pořádně orestujeme. Dle chuti okořeníme. Lze grilovacím kořením nebo provensálkým či adžikou, někdo... více o Plněné taštičky z listového těsta
Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám... více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme Podravkou a pepřem. Hnětením spojíme v jednolitou hmotu. Maso necháme několik hodin v chladu... více o Čevapi
Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony
Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou. Vše pak... více o Pečené želvičky dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška předvedl v tv opravdu skvělý recept - tzv.bábovku pro masožravce, jak sám nazval. A jak tuto sekanou připravíme? Nejprve si rozkrájíme... více o Sekaná dle Ládi Hrušky
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které... více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte). Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými... více o Pikantní nadívané žampiony
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen... více o Krémové nadívané žampiony
Směs z mletého masa dochutíme dle vlastní chuti libovolným kořením. Na dno vymazaného pekáče si rozložíme pokrájenou cibuli na kolečka. Očištěné.... více o Paprikové lodičky dle Ládi Hrušky
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolíme, opepříme a pečlivě prohněteme.... více o Dědovy karbanátky
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou... více o Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,... více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme. Zaprášíme kari... více o Dušená kari z dýně v mletém mase
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme.... více o Dušená mrkev v mletém mase
Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme,... více o Asijské smažené kuličky (šišky)
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na... více o Mletá směs s patizony (kedlubnou)
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Na oleji ve větším hrnci necháme... více o Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme... více o Americké "Sloppy Joes"
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem. V misce jsem si smíchala všechny... více o Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky a uvaříme doměkka. Zároveň dáme vařit zelí (stačí necelých 10 minut, pak dojde v hotovém pokrmu). Mezitím... více o Martinčin hrnec
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1... více o Spaghetti con polpettini
Smícháme všechny ingredience. Namažeme na toast v tlusté vrstvě. Grilujeme.... více o Grilovaný toast
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná. 1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které... více o Domácí hambáč
Jidášovo ucho spaříme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Potom tvrdší část nakrájíme nadrobno. Všechny ingredience kromě piva a rýžového papíru... více o Jarní závitky z Vietnamu
Vše pomlet na masovém strojku. Dát do hrnce a 1-2 hodiny dusit. Na konci dušení se může přisladit. Směs se dá do sklínek a sterilizuje se 30min při... více o Ďábelské tousty III
Na pánvi orestujeme slaninu nebo bůček, česnek, cibulku, vše nadrobno nakrájené. Potom přidáme maso, osolíme, opepříme a okořeníme. Když se maso... více o Fazolové lusky s mletým masem
Na pánvi si osmahneme osolené a opepřené mleté maso. V rendlíku na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou, moukou a... více o Gulášovka šéfkuchaře Káji
Papriky omyjeme, ukrojíme stopku a vyčistíme středy. Mleté maso osolíme, okořeníme a smícháme s hrstkou syrové rýže. Touto směsí papriky naplníme.... více o Plněné papriky podle mojí maminky