Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře... více o Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte. Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.... více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou... více o Čevapi s ajvarem
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem,... více o Klasický burger
Cibuli nakrájejte najemno a 4 minuty restujte v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, po minutě maso a restujte... více o Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Maso pečlivě propracujte s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením, vejcem a sodovkou. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte válečky o... více o Čevapčiči
Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou... více o Hovězí sekaná Wellington
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso,... více o Toskánská polévka
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, směs osolte, opepřete, přidejte vejce a 3 lžíce polenty na zahuštění. Směs... více o Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte... více o Cukety plněné mletým masem
Jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno, polovinu dejte do mísy spolu s mletým masem, přidejte vejce a polentu, důkladně osolte a opepřete. Směs... více o Tortilly s masovými kuličkami
Mleté maso ochutíme solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme čtyři menší burgery. Opečeme je na rozpáleném grilu, ke konci pečení k masu přidáme prohřát... více o Monster burger
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer.... více o Boloňská pizza
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a... více o Rajská omáčka s masovými koulemi
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje je v hlubší pánvi vhodné na pečení v troubě osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek... více o Masové koule s bulgurem a zeleninou
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte... více o Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté... více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Rozpalte gril. Mleté maso vložte do mísy a přidejte najemno nasekanou cibuli, petržel a propasírovaný česnek. Přidejte vejce, strouhanku a římský kmín... více o Kofty s tzatziki
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a... více o Masové koule zapečené v rajčatech
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje oleje je v hlubší pánvi osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek a už jen krátce... více o Bagety s masovými koulemi
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a... více o Masové koule zapečené v rajčatech
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso,... více o Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a... více o Hovězí quesadilla
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou. Po chvilce... více o Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z... více o Lilek s hovězím po japonsku
Vychlazené hovězí maso důkladně smíchejte v robotu s vejcem, nadrobno nasekaným oreganem, solí a pepřem. Poté z něj vytvarujte párky nebo klobásky.... více o Mleté v hotdogu
Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany, obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany.... více o Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Do robota na těsto, nebo do mísy si dám maso nakrájenou cibuli, koření, vajíčko. Pak nakrájím starší rohlíky na kostičky( je dobré to dodržovat z... více o Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
Na oleji orestujte jemně nasekanou cibuli, přidejte houby a nasekaný česnek, osolte, opepřete, přidejte kmín a opékejte. Až houby změknou, přidejte... více o Sekaná s houbami a špenátem
Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku. Vmíchejte protlak a... více o Lasagne s hovězím masem
1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří. 2. V hmoždíři natlučte římský kmín,... více o Chilli con carne s kořením
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou... více o Burger s fat cat omáčkou
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté... více o Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Červené papriky si nakrájíme na kolečka. Do mletého masa přidáme koření na mleté maso, majoránku a sůl. Když máme maso dochucené, vložíme jej do... více o Plněné papriky trošku jinak
Oba druhy mletého masa smícháme. Toastový chléb namočíme do vody, poté vyždímáme a přidáme do masa, dále přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli... více o Citrusový biftek
Nejdříve si připravím pečící papír na plech, potom očistím cuketu (okrájím slupku) a nařežu ji na kolečka asi 2 až 3 cm vysoká. Ty vydlabu a položím... více o Plněná cuketa III.
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha
Troubu dáme předehřát na 180°C. Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule... více o Sekaná s hořčičnou krustou
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme. Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a... více o Pánská bábovka
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to... více o Hovězí na pivě
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a... více o Ádovy koule
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a... více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
1. Ve velkém hrnci osmažte na 3 lžicích oleje 1 velkou, nadrobno nasekanou cibuli a 4 stroužky česneku. 2. Přidejte 1 kg hovězího masa, osmahněte... více o Chili
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort. Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit... více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava. Nejprve... více o Boloňské ragú s tagliatele
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem.... více o Barbecue Burger
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř.... více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou