Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v... více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené maso z vykostěného kuřecího stehna. Posypeme mletou paprikou a lehce... více o Uzená kuřecí polévka
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce... více o Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou... více o Mletá směs s fazolemi
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
V kastrolu rozpálíme sádlo (intezita 4/9), přidáme cibuli nahrájenou na kostičky a smažíme do zlatova. Když je cibule osmažená, přidáme nasekaný... více o "Dršťková" polévka z kotrče (masáků, hlívy)
Maso pečlivě propracujte s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením, vejcem a sodovkou. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte válečky o... více o Čevapčiči
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za... více o Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou... více o Nakládaný kořeněný bůček
Hovězí maso vyberte dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí, propíchneme a... více o Hovězí na paprice mrkví špikované
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo... více o Gulášová polévka z patizonu
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle... více o Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a... více o Maďarská medvědí polévka
Kuřecí řízky pokrájíme na plátky. Použít můžeme i tenčí plátky vepřového karé nebo panenky. Mírně osolíme a vložíme do kašičky umíchané ze žloutků,... více o Řízečky v bílkovém kabátku
Cizrnu slijte, propláchněte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte paprikou a dobře promíchejte.... více o Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého... více o Karbanátky se zelím
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle... více o Pohanka či kroupy nejen jako příloha
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si... více o Polévka z mletého masa s fazolemi
Vyzrálý Hermelín dáme ztuhnout (ne zmrznout) do mrazáku, aby se nám dal dobře nastrouhat. Cibuli jemně pokrájíme, Hermelín nastrouháme na velkých... více o Obatzda - hermelínová pomazánka
Na trošce tuku nebo jemně pokrájeného špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dosklovata, pak přidáme na nudličky nebo plátky pokrájené houby,... více o Houbová polévka s pohankou
Nakládané zelí nakrájejte na menší kousky a opláchněte. Poté dejte do hrnce s vodou, přidejte kmín, sůl, na kostičky nakrájené brambory a vařte. Poté,... více o Rychlá zelňačka
Krkovičku vykostěte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Stejně pokrájejte i lalok a vnitřnosti. Na sádle dozlatova osmažte drobně nakrájenou cibuli,... více o Zabijačkový guláš
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání. V rozpálené... více o Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Bylinková sůl 1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut. 2. Bylinky a... více o Ochucené soli
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Předehřejeme si troubu na 200... více o Smetanové zapečené brambory
Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme pokrájené mleté maso a opékáme do ztmavnutí. Dáme vařit vodu na těstoviny. Přidáme bylinky a kukuřici,... více o Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso). Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Plněné žampiony mletou směsí
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též do osmažíme a při smažení vařečkou... více o Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran.... více o Hovězí na žampionech
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle... více o Cikánské koleno
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme dozlatova pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na... více o Skvělá povíkendová večeře
Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) si osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky... více o Selská omeleta se zelím
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně... více o Zelníky - karbanátky se zelím
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše... více o Zelná polévka s chlebem
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy... více o Pikantní zelí s klobáskou
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme... více o Polévka z václavek
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem... více o Květáková polévka s cizrnou
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se... více o Vepřový perkelt s tarhoňou
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.... více o Žebírka na zelí
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme,... více o Gazdovské paprikové plátky s houbami
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez... více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod... více o Makrela (ryba) pečená na bramborách
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše... více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku. K osmaženému masu přidáme zpěnit... více o Masový guláš s řepou
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a... více o Bezmasý guláš z hlívy
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou libovější slaninu nebo jinou, námi... více o Fazolová gulášová polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a... více o Houbový guláš s masem