Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a...
více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Na steaky můžeme použít kuřecí prsa bez kůže i s kůží, ale doporučuji zvolit spíše šťavnatější stehenní řízky. Já vykosťuji stehna, kdy na mase...
více o Kuřecí steak s cuketou
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se nám osmažilo po celém povrchu...
více o Kapsy / závitky se zelím
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v...
více o Zelňačka s paprikovým lalokem
Stehna vykostíme, kůži očistíme, maso rozložíme na prkénko kůží dolů a do vyšších částí masa uděláme ostrým nožem zářezy.
V mističce si smícháme cca...
více o Kořeněné kuřecí steaky
Na másle osmažíme na proužky pokrájenou debrecínku, kterou po smažení posypeme moukou a paprikou dle chuti, necháme krátce osmažit.
Přisypeme na...
více o Kyselica s debrecínkou
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.
Po osmažení...
více o Debrecínská polévka se zeleninou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
Po osmažení přidáme krátce...
více o Bramborovo-zeleninový guláš
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso dle vlastního výběru a za...
více o Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme.
Po...
více o Guláš (nejen) se žampiony
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do...
více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso...
více o Uzené se zelím
Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
V...
více o Krkovice se zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájenou slaninou dosklovata. Pokud máme slaninu libovou, přidáme i trochu oleje. Po osmažení přidáme nasekaný...
více o Cizrnová polévka - vydatná
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.
Cibuli pokrájíme a na...
více o Dušené kotlety na paprice
Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime do zlatova, na to dame maso na vetsi kostky zatahnout.
Posypeme korenim (chilli, paprika, kmin)
Jakmile se zacne...
více o Guláš
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře...
více o Maďarský guláš po našem
Mleté maso (vepřový a hovězí mix) dáme do mísy, kde ho ochutíme solí, pepřem mletou sladkou paprikou (nejlépe maďarskou) a jemně pokrájenou cibulí....
více o Čevapčiči po našem
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Do...
více o Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo....
více o Meruňkové čatní s cibulí
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř...
více o Kološvárské zelí z remosky
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu...
více o Baskické kuře
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak...
více o Rizoto ,,co dům dal"
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem.
Tyčový mixér ponoříme až na...
více o Francouzský dresing
Dáme si vařit těstoviny v osolené vodě na 15 min.
Cibulku na kostičky si osmahneme na pánvi.
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, osolíme,...
více o Kuřecí maso s těstovinami
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte...
více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout.
Krůtí prsa namelte najemno,...
více o Krůtí sekaná s paprikou
Očištěné dršťky dejte vařit, po 30 minutách je sceďte, vraťte do hrnce a zalijte novou vodou. To udělejte 3x, aby se důkladně propraly.
Vařte do...
více o Dršťková polévka I.
Osmažíme cibuli.Až bude do zlata přidáme mouku.
Osmažíme do zlata (mouku) a přidáme papriku.
Zalijeme vodou a rozmixujeme.
Přidáme sůl, klasik,...
více o Domácí frankfutská polévka
Na prudkém plameni smažíme slaninu dokud nepustí šťávu.
Jakmile slanina pustí šťávu, vylejeme rozkvedlaná vejce na pánev se slaninou. Necháme tak cca...
více o Hamandeggs
Hnědou i červenou cibuli nakrájíme na hrubo a zlehka osmahneme na rozpáleném oleji, po chvíli přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, společně to...
více o Bezděkovská směs
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného...
více o Plec pečená (nejen) se zelím
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky...
více o Řízky z hlívy
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme...
více o Anglická gulášová polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,...
více o Guláš s hráškem
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně...
více o Grilovaná kuřecí stehna
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem, promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.
Cibuli...
více o Vepřový gulášek z kýty
Brambory rozkrájíme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou, upečeme v troubě.
Zatímco se brambory pečou, nakrájíme zeleninu na tenčí plátky,...
více o Kuřecí prsa na čerstvé zelenině
Česnek s cibulí oloupeme, pokrájíme nebo nasekáme a dáme na dno pekáče. Kuře naporcujeme na díly, osolíme a posypeme sladkou paprikou, pepřem, kari...
více o Česnekové kořeněné kuře (králík)
Vše kromě kuřete, másla, slaniny a Halali nahazíme do misky a dobře promícháme. Měla by se utvořit taková hustá pasta.
Kuře opláchneme a očístíme....
více o Kuře na hořčicích
Do mísy dáme tvaroh, tavený sýr, cibuli na kostičky a najemno nakrájenou sterilovanou papriku.
Promícháme šlehačem a dochutíme solí a pepřem dle chuti...
více o Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na...
více o Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Pokud nemáme, osmažíme palačinky.
Do nádoby nalejeme smetanu, do které dáme tavený sýr. Pak nakrájíme šunku na plátky, které následně vložíme do...
více o Zapečené palačinky s rajčaty a mozzarellou
Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené...
více o Pivní marinované špízy
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo...
více o Česnekové řízky v těstíčku
Do misky si rozbalíme tavený sýr, přidám nakrájenou nivu, máslo a najemno nastrouhaný sýr. Vše pečlivě rozetřeme vařečkou. Zabalíme potravinářskou...
více o Sýrové kuličky V.
Silnější dva plátky masa si opatrně rozklepeme do větších plátů, které osolíme a posypeme paprikou. Na ně si dáme jeden nebo dva plátky uzeniny a do...
více o (nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější....
více o Lečo se smetanovou omáčkou