Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím,...
více o Tousty s kruhy
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, utřený česnek,...
více o Tousty alá Fomin
Marináda: utřeme česnek se solí, pepřem, olejem, octem, vodou, kečupem a hořčicí
Brambory oloupeme a hustě nařežeme - zářezy děláme do poloviny...
více o Bramborové hřebínky
Ze surovin na halušky zpracujeme těsto, které necháme 10 min. odpočinout. Poté je přes haluškovač zaváříme cca 8 minut. Hotové je pokapeme olejem a...
více o Zapékané halušky II.
Bramborový knedlík nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, gothaj nastrouháme na hrubo. Zapékací mísu vymažeme máslem a poklademe...
více o Postní oběd či večeře
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec oddělíme bílky a žloutky dáme...
více o Kuřecí oči
Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř,...
více o Guláš z krůtího masa
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku...
více o Hovězí "hospodský" guláš
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet...
více o Sumec dle baštýře Jardy
Na pánev nalijeme olej, nakrájenou cibuli zpěníme do růžova, nakrájené maso na drobné kostky orestujeme, podlijeme vodou. Přidáme papriku, sůl, špetku...
více o Vepřové maso s těstovinami
Kuřecí paličky nařízneme u kosti. Obalíme ve vajíčku, ochucené strouhance, znova ve vajíčku a strouhance. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme na...
více o KFC domácí kuřátko
Panenku rozkrojíme na 5 kusů, jemně ji naklepeme dlaní - (dámy spíše paličkou) a okořeníme steakovým kořením.
Vložíme na rozpálený olej a zprudka...
více o Vášeň pro každého
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáček vytřeme olejem, vložíme maso,...
více o Pečené vepřové plátky delikates
Vodu s octem svaříme. Do sklenice vložíme oloupané a nakrájené špekáčky s ostatními ingrediencemi a zalijeme vychladlým nálevem....
více o Dědovi utopenci
Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky i se slupkou, promícháme s olivovým olejem a s paprikou tak, aby se brambory hezky obalily a dáme péct do...
více o Brambůrky ala tuty
Na oleji krátce osmažíme nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a společně krátce opečeme. Potom přidáme všechny ingredience kromě majoránky a...
více o Rychlý fazolový guláš
Předem namočené fazole uvařit doměkka. Cibuli oloupat, nakrájet na kolečka (ne moc tenká, cca 3-4 mm). Cibuli usmažit na oleji, vmíchat papriku, pepř,...
více o Fazole pečené s cibulí
Králíka naporcujeme a dáme na plech. Ostatní přísady spolu smícháme a vlijeme na králíka. Přiklopíme a necháme 1-2 dny uležet. Pak plech dáme do...
více o Moravský králík
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce opečeme na oleji a vyjmeme. Osmažíme cibuli, přidáme papriku, vložíme řízky, přidáme hořčiči,...
více o Vepřové řízky po dalmatsku
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, opaprikujeme.
Velký kus alobalu, přeložíme na polovinu, na alobal položíme 1 plátek uzené slaniny, na slaninu položíme...
více o Cikánské kuře
Z másla, mouky a mléka uvaříme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme nakrájené syrečky, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud...
více o Syrečková všehochuť
Olomoucké syrečky nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku, rajče bez slupky, nahrubo...
více o Salát z olomouckých syrečků
Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,...
více o Kuře a la Burgas
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme...
více o Zapékaný guláš
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a...
více o Špízy na grilu
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli....
více o Jiný houbový gulášek
Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Fazole s klobásou
Cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme, vložíme pokrájené maso, prudce opečeme, zaprášíme paprikou, moukou a osolíme, za občasného mírného...
více o Cikánský guláš II.
Párky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v troubě. Poklademe kousky taveného sýra, posypeme paprikou a necháme...
více o Mls na topinky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a dusíme do měkka. Rýži za syrova prudce opečeme na...
více o Zapečené houbové rizoto
Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky, uzavřeme a...
více o Nakládané sýrové kostky
Tvarůžky nakrájíme na menší kostečky, česnek rozmačkáme nebo nakrájíme na malé plátky. Do mixéru dáme nakrájené tvarůžky, nasekaný nebo rozmačkaný...
více o Tvaruzkova pomazanka pikantni
Houby nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli, usmažíme dohromady, pořidáme utřený česnek,...
více o Houbový guláš III.
Jednotlivé porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a prudce osmažíme na oleji. Přendáme do zapékací misky. Cibuli nakrájíme na...
více o Strýčkův kapr
Na sádle opražíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostky...
více o Kotlíkový guláš II.
Celé kloboučky hlívy osolíme, okořeníme pepřem, sladkou mletou červenou paprikou a z obou stran opečeme na malém množství oleje do zlatova....
více o Smažená hlíva
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso...
více o Lahůdkový guláš s fazolkami
Kapie a papričky nadrobno nakrájíme, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, utřený česnek, sůl, mletou papriku a promícháme. Odložíme do...
více o Masové krokety s křenem
Králíka naporcovat do pekáče, potřít hořčicí, okořenit. Navrch poklást špek nakrájený na plátky. Rozpustit koustku másla a vše máslem zalít. Přikryté...
více o Pikantní králík II.
Šunku, kapii, okurky, vejce a jablko nakrájíme na nudličky, přidáme ostatní, vmícháme smetanu, dochutíme a dáme do ledničky vychladit....
více o Šunkový koktejl II.
Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.
1/2 této směsi dáme na dno zapékací...
více o Pratchýnino kuře
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i...
více o Fazolový guláš s uzeninou
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a...
více o Vepřová žebírka Balkán
Drůbeží maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v mleté paprice. Zabalíme do plátku sýra a dvakrát obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko,...
více o Drůbeží řízečky se sýrem
Plátky naklepeme, osolíme, načesnekujeme, posypeme paprikou a bazalkou, poklademe plátky slaniny, kolečky cibule a oloupaného jablka. Dáme do...
více o Obložené kuřecí maso
Cibuli nakrájíme, necháme na oleji zesklovatět, vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmahneme, zaprášíme moukou, přidáme mletou papriku,...
více o Maďarský guláš z kuřete
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky...
více o Nakládané žampiony se sýrem
Nasolené kotlety zprudka opečeme na oleji, potom je vyjmeme, do výpeku vmícháme mletou papriku a hladkou mouku, necháme zpěnit, přidáme rajský protlak...
více o Kotlety po uhersku II.