Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Sýr nastrouhejte na jemno. Bílky ušlehejte se solí do tuhého sněhu a přimíchejte k němu sýr. Podle potřeby zahustěte hmotu strouhankou. Lžičkou tvořte...
více o Sýrové nočky sypané paprikou
V misce pečlivě rozmícháme měkký tvaroh s rozměklým máslem. Postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Cibuli a feferonky nasekáme najemno, přidáme...
více o Pivní pomazánka II.
Vařte brambory ve 2 hrnkách vody po dobu 20 - 25 minut, nebo dokud nezměknou. Oloupejte je a nakrájejte na 1 cm velké kostky. Přidejte nakrájené...
více o Turecký bramborový salát
Maso v celku naložit do marinády z hořčice, papriky, soli a pepře. Cibulku nakrájet na jemno, stejně tak špek, osmažit na oleji, přidat prolisovaný...
více o Hovězí na hořčici
Vajíčka oloupeme a drobně nastrouháme i s hermelínem a okurkou. Vše vidličkou umícháme spolu s Fit Linem, dochutíme hořčicí, paprikami a solí....
více o Hermelínová pomazánka s Fit Linem
Maso nakrájíme na menší kostky, na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme,...
více o Jemný boubínský guláš
Špekáčky po stranách nařízneme a naplníme je cibulí na kolečka. Vložíme je do vymazané zapékací mísy. Nakrájenou zeleninu na kostky dochutíme v míse...
více o Buřty v zelenině
Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Osmažíme na oleji, zalijeme vodou, přidáme namočenou čočku, namočené a okapané houby, bujón a uvaříme. Z...
více o Čočkovo-houbová polévka
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety do ní naložíme a necháme přes...
více o Božské vepřové kotletky
Maso nakrájíme na nudličky a dáme ho do mísy. Cibuli a okurky najemno nastrouháme (jako na bramboráky) a přidáme k masu. Přidáme ostatní ingredience,...
více o Stroganoff a la Inka
Srdíčka nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a srdíčka rychle opražíme. Přidáme mletou papriku, hořčici, protlak, osolíme...
více o Krůtí srdíčka s noky
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory...
více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Hummus navrstvíme na pizzový korpus, záleží jak je velký, množství hummusu upravit podle toho. Přidáme plátky rajčat, oliv a feferonky. (Opět si...
více o Hummus pizza
Fazole uvaříme v osolené vodě. V kastrolu nebo v pánvi WOK osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, chilli (podle chuti, jak kdo rád ostré),...
více o Mexické fazole III.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.
Přidáme nakrájenou papriku a nakrájené párky, zaprášíme mletou...
více o Rychlá šumavská omáčka s párkem
Uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme. Slaninu nakráníme na kostičky a na pánvi necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou cibuli a syrové maso na kostičky...
více o Chlupaté těstoviny
Postup je jednoduchý. Vuřty oloupeme, nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž a společně s beraními rohy a ostrými papričkami klademe do sklenice.
Lák:...
více o Pikantní utopenci II.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně promícháme....
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Na pánvi rozehřejeme slaninu a opečeme z obou stran, přidáme rozmíchaná vejce se solí, pepřem a poklademe plátkový sýr, na závěr položíme opečený...
více o Topinkový dort
Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přebytečné mléko vymačkáme a vmísíme do masa. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a znovu...
více o Dalmátské čufty trochu jinak
Brambory bez slupky uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a drcený kmín. Množství jednoduše...
více o Bramborové karbanátky III.
Máslo necháme rozpustit na pánvičce, přidáme mouku a míchame dohladka. Osolíme. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko, až dokud nezhoustne....
více o Makaróny se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme trochu olivového oleje, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku a...
více o Špagety mojí maminky
Než se uvaří (ale ne rozvaří) rýže, na trošce tuku si osmažíme dozlatova cibulku, kterou těsně před dopečením posypeme troškou mleté papriky. Když je...
více o Rizoto s tuňákem a kukuřicí
Na sádle osmahneme cibulku, pak zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vodou a přidáme vše (podle chuti a citu) kromě nakrájených brambor, ty přidáme...
více o Čočková polévka II.
Brambory dobře omyjeme a vaříme 15 min. v mírně osolené vodě. Nesmí se uvařit příliš do měkka. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Cibulku...
více o Vydlabané brambory plněné masem
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si...
více o Dorovod
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený...
více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření...
více o Dokonalý sendvič na 100 chutí
Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín,...
více o Domácí bramborové hranolky
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku,...
více o Mikulovské žebírko
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, podle chuti okořeníme a prudce osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme sklenici leča, chvíli podusíme, přidáme...
více o Kuřecí maso na špagety
Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na kolečka...
více o Kuře - co dům dá
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si...
více o Pytlácká topinka
Brynzu smícháme se změklým máslem. Papriku, rajčata a cibulku nakrájíme na drobno. Vmícháme k Brynze s máslem a dochutíme kořením....
více o Brynzová pomazánka se zeleninou
Na trošc oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle vlastní chuti), zalijeme vodou a...
více o Čočková polévka s párkem
Filety trochu osolíme, necháme asi 15-20 min povolit. Zatím si nakrájíme jarní cibulku na kolečka, papriku na tenké kratší nudličky. Lehce rozmraženou...
více o Pangas s jarní cibulkou
Z přísad vymícháme marinádu. Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě...
více o Krůtí špízy
Menší brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na silnější plátky.
Na špejle napichujeme...
více o Bramborové ražniči III.
Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.
Přidáme lilky, cibuli, nasekaný...
více o Lilkové čatní
Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř,...
více o Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek sýra, trochu kysaného zelí a klobásu nakrájenou na delší plátky. Svážeme...
více o Závitky z králíka II.
Rozmícháme přísady na těsto a upečeme z něj na pánvi 4 placky. Necháme vychladnout. Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Špenátovo-masové rolky
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm...
více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku (česnek jen krátce ke konci, aby nám nezhořkl). Přidáme kostky masa, přisypeme...
více o Bramborový guláš na pivu
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou...
více o Zabijačkový guláš II.
Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a...
více o Svratecký guláš