Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na...
více o Pravý ukrajinský boršč
Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme.
Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme...
více o Opilecká pečeně
Jde o rychlou a chutnou pomazánku, kterou lze i částečně obměňovat podle toho, jaké máme doma suroviny. Pokud máme elektrický šlehač, dáme tvaroh do...
více o Budapeštská pomazánka II.
Baklažán umyjeme, neloupeme. Nakrájíme na kostky, cca 3 x 3 x 3 cm. Kostky osolíme a necháme 30 min vypotit.
Medzitím rozehřejeme troubu.
Do cca 1 dcl...
více o Baklažán na kostky
V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světlehněda. Přidáme houby...
více o Dršťková polévka z hub
Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje....
více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným...
více o Vepřové v pekáčku
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Ryba po břeclavsku
Kuře omyjeme, osolíme a silně posypeme sladkou paprikou a curry.
Dáme na pekáč, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, lečem a dáme
péct na 1-1,5...
více o Pečené kuře se špagetami
Na větším talíři smíchejte polohrubou mouku, strouhanku, sůl, mletou papriku a černé koření. V další misce vyšlehejte vaječné bílky s vodou.
Obalte...
více o Kuřecí prsa deluxe
Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou....
více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
Maso:
Umeleme obě masa
Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně)
Smícháme...
více o Mleté maso s kořeněnou omáčkou
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi...
více o Zelné závitky
Filé osolíme a obalíme v mouce promíchané s paprikou. V jedné vrstvě je vložíme na pekáč vymazaný 40g másla a zalijeme smetanou, až je filé téměř...
více o Filé po Oregonsku
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
K měkkému masu přidáme kečup a lečo, orestujeme,...
více o Šenkýřovo vepřové
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké...
více o Maďarská játra
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, prudce opečeme po obou stranách na sádle a vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostky nakrájený špek, nastrouhanou...
více o Husarské kotlety
Očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, posypeme paprikou,...
více o Jachnija z kuřete
- nálev svařit, nechat vychladnout
- 2 l nálevu do 5 l láhve
- kabanos nakrájet na kolečka
- potřít hořčicí
- posypat paprikou, pepřem
- proložit...
více o Utopenci III.
Sýr nastrouháme a rozetřeme s máslem, přidáme sůl, papriku a ušlehanou smetanu. Našleháme do pěny. Jednotlivé crackery spojíme po dvou hermelínovou...
více o Plněné crackery
Na ohřátou pánev dáme slaninu, uzené maso, klobásku a vše uzené, přebytečný tuk postupně odtraňujeme. Po chvilce přidáme nakrájený česnek a hrubě...
více o Salza co dům dá
Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky. Osolíme, opepříme a pečeme do měkka a podléváme. Přidáme cibuli, česnek (třený), mletou papriku, na nudličky...
více o Katův šleh IV.
Vepřové i uzené maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme,necháme odležet. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme v tlakovém hrnci na tuku....
více o VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH
Do jednoho litru slabě osolené vroucí vody zamíchejte postupně kukuřičnou mouku. Takto vzniklou kaši za stálého míchání 6 - 8 minut povařte....
více o Kuřecí prsa na roštu
Brambory oloupeme a syrové nastrouháme na plátky na struhadle na okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji....
více o Brambory na smetaně - zapečený
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme litrem vody. Vsypeme krájené kousky zelí a...
více o Zelná polévka s drožďovými nočky
Maso opláchneme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s v mléce namočenou a vymačkanou žemlí. Směs smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou. Z hmoty...
více o Paprikové vepřenky
Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme...
více o Budapešťské kuře
Žemli namočíme do studené vody. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji. Do mletého masa vmícháme vejce, cibuli, a vymačkanou žemli. Osolíme,...
více o Karbanátky plněné hermelínem
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka....
více o Fazolky na smetaně
Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,...
více o Segedínský guláš
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Kapr po břeclavsku
Pod kůžičku stehýnka vložíme plátek másla, plátek uzeného masa s rozetřeným česnekem a kouskem feferonky. Vše upevníme párátkem nebo špízkem. Do...
více o Ostrá kuřecí stehýnka
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme....
více o Vepřový guláš
Majonézu rozmícháme s kečupem a smetanou. Potom do ní přidáme citronovou šťávu, worchestrovou omáčku, cukr, koření a dobře rozmícháme. Omáčku...
více o Pikantní smetanová omáčka