Začněte těstem. Každých 250 ml mléka doplňte 1 větším vejcem, 100 g hladké mouky a čtvrt lžičkou soli.
Nechte těsto 30 minut odležet a připravte si...
více o Slaný palačinkový dort
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s kořením, solí a práškem do perníku. V míse prošlehejte dýňové pyré, vejce, mléko, máslo a cukr....
více o Dýňové donuty s dýňovým máslem
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme...
více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít...
více o Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Nejprve připravte kvásek. Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte 2 lžíce cukru a nadrobte droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít. Než...
více o Merhované koláče s tvarohem a mákem
Připravte kvásek. Zahřejte 100 ml mléka, přelijte ho do misky, do vlažného mléka vmíchejte lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobte droždí. Kvásek nechte...
více o Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte,...
více o Karlovarský knedlík I.
Mléko, vejce, koření, sůl, mouku a čerstvé droždí dáme do mísy a promícháme. Přisypeme najemno nastrouhané, předem uvařené, zchladlé a oloupané...
více o Návykové bramborové smaženky
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na...
více o Masopustní pletenky
Piškoty umeleme a přidáme všechny ingredience na těsto.
Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a na 4 hodiny necháme odpočinout.
Tvoříme kuličky, které...
více o Vosí hnízda VI.
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji se solí. Ve vlažném mléce (nebo vodě) rozmíchejte droždí, v kastrůlku rozpusťte máslo a obojí přilijte k mouce....
více o Domácí špaldové rohlíky
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, to zalijeme částí mléka s rumem a...
více o Kynuté buchty s ořechovou náplní
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte.
Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli...
více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na...
více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou...
více o Řepánky z bramborového těsta
Griliáš můžete koupit už hotový nebo si jej připravit sami, a to i několik dní dopředu. Ořechy nahrubo nasekáme a opražíme. Pak si zvlášť roztavíme...
více o Griliášový krém
Zapékací formu vymažte máslem, naskládejte do ní klobásky a cibuli pokrájenou na větší klínky. Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20...
více o Žába v díře
Mouku nasypte do mísy, promíchejte s cukrem, solí a sušeným nebo rozdrobeným droždím. V kastrůlku rozpusťte máslo a přilijte k němu mléko, směs by...
více o Briošky na hot dog
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce....
více o Burgerové housky (bulky)
Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit.
Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do...
více o Kynutá bramborová buchta
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut.
Do mísy...
více o Babiččina vánočka
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přilijte trochu teplého mléka, vsypte lžíci mouky a promíchejte. Cukr, mléko i mouku...
více o Kynuté lívance s malinami
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy,...
více o Ricottové lívance
Mléko zahřejte na 40 až 42 °C, rozmíchejte v něm důkladně lžíci jogurtu a rozdělte do vysterilizovaných skleniček. Dobře je uzavřete, na 4 hodiny je...
více o Domácí jogurt
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár...
více o Boloňské špagety
Do kastrolu nalijte asi 3 mléka, vsypte rýži a přiveďte k varu. Na mírném plameni a za průběžného míchání uvařte rýži, pokud je třeba, přilévejte...
více o Rýžový nákyp s meruňkami
V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do větší mísy odvažte cukr, rozklepněte vejce a směs lehce našlehejte vidličkou, aby se krystalky...
více o Čokoládové muffiny
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí...
více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte.
Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,...
více o Pažitková omáčka
Zvlášť smíchám sypkou směs, zvlášť tekutou. Následně obě smíchám dohromady - Pokud je těsto příliš husté, doředím mlékem
Smažím na sucho nebo na...
více o odlehčené skořicové lívance
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme.
Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu...
více o Frittata
Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Do hrnce dáme olej a pórek s mrkví orestujeme. Restujeme do té...
více o Pórková polévka s bylinkovými knedlíčky
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko.
Připravte...
více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou...
více o Klasický mazanec
Kuře omyjte a osušte. Troubu zapněte na 160 °C. Rohlíky pokrájejte na kostičky a orestujte je na másle. Vsypte je do velké mísy, přidejte mandle a...
více o Pečené kuře s nádivkou
Předehřejte troubu na 180°C. Všechny ingredience pořádně promíchejte a vložte do zapékací misky, kterou vymažte olivovým olejem. Zapékací misku...
více o Nejjednodušší sýrové těstoviny
Oddělte žloutek od bílku. K bílku přisypte trochu soli a vyšlehejte tuhý sníh.
Do misky dejte vařené kuřecí maso, smetanu, žloutek a trochu...
více o Svítek do polévky
V míse smíchejte žloutky s mlíkem a vývarem, směs posolte a popepřete a přidejte rozdrcený česnek.
Směs nalijte na vysušené kostky rohlíků a nechte...
více o Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe.
Na obalení si dejte do...
více o Dezert na způsob francouzského toastu
K masu přidejte najemno nastrouhaný sýr a nadrobno nasekané lístky petrželky. Jedno vejce prošlehejte s mlékem a přilijte k masu. Osolte ho, opepřete...
více o Holandský řízek a šťouchané brambory
Na lžíci oleje orestujte dohněda maso a odložte stranou. V kastrolu rozehřejte zbylý olej a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky pokrájenou...
více o Vesnický páj (cottage pie)
Jemně očistěte květy černého bezu. Nemyjte je pod vodou, abyste nepřišli o skvělou chuť květů. K přípravě těstíčka budete potřebovat sníh z jednoho...
více o Černý bez v těstíčku
Troubu předehřejte na 170°C. V pánvi si pomalu rozehřejte máslo. Připravte si nepřilnavý pekáč a vymažte ho máslem.
Smíchejte špaldovou mouku, prášek...
více o Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme....
více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Upozornění: Tento recept není dietní, veganský, rychlý ani levný berte to prosím v potaz. Poznámka na úvod: Pokud víte dopředu, že nemáte nebo z...
více o poctivé Míša řezy