Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme... více o Bramborová pizza s dvojím sýrem
Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme.... více o Sýrové toasty
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Do 100 ml teplého mléka,... více o Rumové koblihy
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý... více o Krakonošovy drny
V misce utřeme Lučinu, Imperiál, Ramu, zjemníme zakysanou smetanou, případně naředíme mlékem, až vznikne hladká hmota, pak prolisujeme česnek, přidáme... více o Sýr Boursain
Do části vlažného mléka namočíme želatinu. Omyté jahody osušíme a menší polovinu schováme na ozdobu. Ohřejeme zbylé mléko, přidáme namočenou želatinu... více o Jahodová Charlotte
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme. Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Rozsekaný květák dáme do... více o Gratinovaný květák
Kysané zelí nadrobno překrájíme dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl a kmín. Vaříme asi 15 minut a zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a opět... více o Polévka z kysaného zelí
Očištěné, oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 l studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka. Do vývaru přidáme růžičky květáku, mrkve a vše... více o Drůbková polévka
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme.... více o Maďarské kuře s nádivkou
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme.... více o Francouzské brambory IV.
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do... více o Jablečný koláč
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme.... více o Langoše
Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu. Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na... více o Plněný vepřový bůček
Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a... více o Plněná krůtí pečeně
Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky. Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné... více o Plněná bageta
Brynzu dobře rozšleháme v mléce tak, aby nevznikly hrudky. Za stálého míchání uvedeme do varu a krátce povaříme. V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme... více o Brynzová polévka
Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, které ochutíme solí. Plátky sýra zabalíme do slaniny, spíchneme párátkem a obalíme v těstíčku. V hlubší... více o Smažený rokfór
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady... více o Švestkový koláč kynutý
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu... více o Houbová žemlovka
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva vmícháme do... více o Nugátové řezy
Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání krátce opražíme. Pak odstavíme a vmícháme mléko.... více o Platýs zapečený s brokolicí
Listové těsto rozválíme na vále do obdélníku přibližně 2 mm. Z plátu vykrájíme dvacet stejně velkých obdélníčků nebo koleček. Pečící plech pokropíme... více o Sladké listové paštičky
Špenát necháme roztát. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky. V pánvi rozpustíme 20 g másla. Osmahneme na něm cibulku... více o Zeleninové omelety se šunkou
Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a přendáme do velké mísy. Dále přidáme mleté maso, vejce, česnek a... více o Sekaná pečeně plněná vejci
Utřeme 60 g másla a 20 g cukru. Pak přidáme 1 vejce a trochu mleté skořice. Do mouky vsypeme prášek do pečiva a spolu s mlékem přidáme do krému.... více o Šťavnaté dortíčky
Do mixéru vsypeme opáchnuté maliny (4 lžíce necháme na ozdobu), přidáme cukr, bílek, zalijeme vychlazeným mlékem a mixujeme, až se vytvoří lehká pěna.... více o Malinový koktejl
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme po dobu 5 minut vzejít kvásek. V míse smícháme 40 g rozpuštěného másla s cukrem a solí.... více o Jablečná omeleta
Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a... více o Ovocné koláče
Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.... více o Víkendová omeleta
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou pomazánku. Salátovou okurku... více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme... více o Kapr po břeclavsku
Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme... více o Párky v listovém těstě
Cukety omyjeme a se slupkou je nakrájíme na silnější kolečka. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a posypeme jemně nasekanými bylinkami. Rajčata... více o Zeleninové lazaně
Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Toastový chléb namočíme ve vodě. Mleté maso, cibuli, hořčici, vymačkaný chléb a vejce důkladně prohněteme. Dobře... více o Sekaná se sýrovou kůrčičkou
Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a... více o Koláč s tvarohovou náplní
Do hrnce dáme vařit 1/4 l vody a Heru. Když se tuk rozpustí, přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme vařit přibližně 1/4 hodiny - aby se... více o Mraky
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V hlubokém talíři rozkvedláme... více o Vídeňský řízek
Tvaroh rozetřeme s jemně nastrouhaným vejcem, změklým máslem a podle potřeby zředíme mlékem a vyšleháme jemnou hladkou pomazánku. Nakonec osolíme a... více o Pažitková pomazánka
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Odebereme 3/4 hrníčky vzniklé žmolenky, do mísy přidáme vejce mléko a prášek do pečiva... více o Hrníčkový ovocný koláč
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z... více o Jemný ovocný dezert
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba... více o Opečené toasty s mozzarellou
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo... více o Bramboráky
V mléce důkladně rozkvedláme obě vejce, přidáme nastrouhaný sýr a ochutíme solí a muškátovým oříškem. Vaječné mléko potom vlijeme do ploché, dobře... více o Kuřecí polévka se svítkem
Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi bez tuku ji dokřupava vypečeme. Vyjmeme a na chvíli dáme... více o Pestrá selská pánev
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo nasypeme... více o Gratinované brambory s cibulí
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vodu slijeme a špagety necháme okapat. Očistíme a na silnější plátky nakrájíme žampiony.... více o Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Bramborová kaše
Telecí plát opláchneme, očistíme a najemno umeleme. Maso osolíme, přidáme muškátový květ, mléko a vejce, promícháme nebo našleháme. Necháme půl hodiny... více o Telecí řízky
Žemle nakrájíme na tenké plátky a pokropíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Mezitím přidáme do prolisovaného tvarohu omyté a osušené rozinky, dvě třetiny... více o Tvarohová žemlovka