- Propracujeme z mouky, tvarohu, brambor a vejce
- Vyválíme šišku, kterou rozdělíme cca na 22 dílků
- Každý dílek naplníme ovocem a vytvarujeme do...
více o SLADKÉ KNEDLÍKY
Teplé mléko, cukr, vejce a rozehřátý tuk vložíme do mixéru a mixujeme 2 minuty. Mezitím prosijeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme rozmixovanou...
více o Rychlá bublanina s ovocem I
Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme...
více o Srnčí řízky
Na oleji orestujeme kolečka klobásy, přidáme nakrájené feferonky, kapie, promícháme. Tuto směs zalijeme rozšlehanými vejci se solí a mlékem,...
více o Ďábelská omeleta
Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, do důlku škvarky se sádlem, mléko, kmín, sůl a uhněteme těsto. Vyválíme a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která...
více o Jihočeské zelňáky
Do mléka vsypeme muškátový květ, vločky, sůl a povaříme. Přidáme banány a rozmícháme na kaši, kterou dohustíme strouhaným sýrem a strouhankou....
více o Banánové polpety
Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. Česnek, sůl a všechno koření vyjma šafrán důkladně rozetřeme a kuře tím potřeme.
Porce vložíme na rozpálené...
více o Kuře krále Prithvírádže
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření,...
více o Zajíc na smetaně
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Z oleje, mouky a části másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji...
více o Vepřové medailonky s rokfórovou omáčkou
Všechny sypké přísady dáme do mísy, zaděláme olejem, vejci a mlékem v lité těsto. Rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem....
více o Prošívaná deka s ovocem
Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno...
více o Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Přísady na těsto smícháme dohromady a pečeme 10-15min ,až se těsto nelepí.
Z mléka van.cukru,solamylu a žloutku uvařit kaši-nechat vystydnout.
do...
více o Nanukový řez
Umyté hlávky salátu rozebereme a nakrájíme na nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nakrájený salát a opražíme. Zaprášíme...
více o Salátový prívarok
Máslo na bešamel rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do...
více o Bešamel
Ovesné vločky umixujeme s mlékem, přidáme ostatní přísady, opět promixujeme. Těsto necháme asi 30 minut odstát. Na pánvi smažíme slabé palačinky,...
více o Mixované palačinky
Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou cibulku, pepř a mletou papriku.
Po...
více o Tvarůžková pěna
Všechny přísady smícháme v misce. Lžící vykrajujeme větší noky a ihned dáváme do rozpáleného tuku smažit. Během smažení otáčíme.
Hotové necháme na...
více o Rychlé smažené pečivo
Žervé našleháme s rozmačkaným nebo umletým hermelínem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaná jablka a dobře promícháme. Podáváme vychlazené v miskách...
více o Jablková pomazánka s hermelínem
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme...
více o Mletá roláda
Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme...
více o Drobenkový tvarohový dort
Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto do kterého nasypeme ovoce a promícháme. Menší pekáč vymažeme máslem a...
více o Bleskový letní koláč
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a celými vejci. Smícháme mouku s kypřícím práškem a nasypeme je do máslového krému. Přilijeme mléko a...
více o Mandarinkové řezy s kokosovými bonbony
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné,...
více o Švestkové knedlíky
Ananasová kolečka nakrájíme na tři díly a dobře vysušíme. Do misky prosijeme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, několik...
více o Ananasové koblížky
Čisté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom porce kapra osolíme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme....
více o Kapr v sýrové omeletě
Všechno spolu dobře smícháme, dáme do mikroténového sáčku a uložíme na 6 hodin do chladničky.
Potom z těsta tvoříme posúchy, které smažíme a potíráme...
více o Posúchy od Janky
Do omytého a osušeného vepřového bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Do misky nakrájíme rohlíky na kostičky a zvlhčíme...
více o Bůčkové překvapení
Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme...
více o Kynuté knedlíky
Vejce nastrouhám a přidáme nastrouhané máslo a sýr, přidáme na drobno nasekanou pažitku, podle chuti přidáme sůl, hořčici a můžeme přidat i trochu...
více o Vajíčková pomazánka VII.
Plát těsta vyválíme na velikost plechu a podél rozkrojíme na poloviny. Náplň uvaříme z mléka, vloček a strouhaných ořechů, ochutíme skořicí, cukrem,...
více o Ořechový závin se švestkami
Kuřata rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se stejným množstvím strouhaného sýra. Smažíme na oleji. Omáčka: z másla...
více o Smažená kuřata po bavorsku
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi upečeme na...
více o Diplomatické palačinky
Mrazený kel trochu podlejeme vriacou vodou a udusíme domäkka. Udusený pomelieme spolu s vareným údeným mäsom a navlhčeným pečivom.
Do zmesi pridáme...
více o Kelové fašírky
Brokolici nakrájíme i se stonky asi 10 cm dlouhými. Vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme 10 až 12 minut.
Přecedíme, necháme okapat...
více o Zapékaná brokolice III.
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto.
V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky (asi 2 minúty), scedíme ich a...
více o Furmanské halušky
Umleté vločky i s ořechy na pánvi opražíme.
Polijeme je horkým mlékem, promícháme s cukrem a rumem. Můžeme je ochutit džemem, jindy přidat kakao....
více o Vločková nádivka
Vločky namočíme na 1-2 hodiny do studeného mléka. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vločky a vaříme až se mléko odpaří. Poté přidáme...
více o Vejce s ovesnými vločkami
V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžíci mouky a trochou vlažného mléka. Vločky zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky a...
více o Lívance s ovesnými vločkami
Vločky večer namočíme do studeného mléka. Ráno je prohřejeme, ochutíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Kaši však také můžeme ochucovat ovocným...
více o Vločková kaše
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky.
Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které...
více o Špenátové karbanátky s houbami
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky....
více o Karbanátky
Ze zelí odstraníme košťál
Listy nakrájíme na čtverečky 1 cm x 1 cm
Cibuli najemno nakrájíme (robot se srpovým nožem)
Cibuli zpěníme na oleji
Přidáme...
více o Pečené mleté maso s bílým zelím
Žemle namočíme do mléka
Očistíme cibuli, nakrájíme najemno
Osmažíme cibuli na oleji dozlatova
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme...
více o Sekaná
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme...
více o Špenátové karbanátky III.
Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, drobně rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti.
Mléko dáme vařit; když je horké,...
více o Květákové krokety III.
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a...
více o Plněná vaflová srdíčka
Zeleninu spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme vychladnout. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky zázvoru uděláme těsto, do...
více o Zeleninové lívance