V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte... více o Kynutý beránek
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky... více o Věnec s brusinkami
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse... více o Mazanec s mandlemi
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.... více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní... více o Krupicový nákyp s jablky
Vločky nasypte do hluboké pánve, zalijte mlékem a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu a 4–5 minut nechte probublávat, pak 2 minuty odstát. Banán... více o Ovesná kaše s banánem
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky.... více o Kynutý koláč s tvarohem
Nejprve si dáme uvařit těstoviny do osolené vody. Mezitím co se nám budou vařit těstoviny si nakrájíme Maďarskou klobásu a červenou papriku. Když máme... více o Zapečené těstoviny s petrželkou
Mléko se smetanou svařte. Z 1 citronu nastrouhejte kůru, dužninu nakrájejte na malé kousky, ze zbytku vymačkejte šťávu. Jablka nakrájejte na měsíčky,... více o Jablečný clafoutis s citrony
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na 1 cm tlustá kolečka. Rovnoměrně zakapejte lžící alkoholu. Mouku prosejte se solí a skořicí, potom... více o Smaženky s calvadosem
Růžičky kapusty rozpulte, vyřízněte z nich košťály a sloupněte asi 2 vnější lístky (čím kvalitnější růžičky, tím méně odpadu). Asi 15 minut je povařte... více o Nákyp z růžičkové kapusty
Do mísy dáme 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polotučného mléka, dávám vždy o trošku více mléka než mouky, jedno vejce, ale není nutné, balíček... více o Hrnkové palačinky
Cukr vsypte do 500 ml vody a povařte na mírném ohni, asi 5–10 minut. Vmíchejte růžovou vodu a nechte vychladnout. Ohřejte mléko. Ze 6 lusků kardamomu... více o Smažené kuličky v sirupu
Vejce prošlehejte s mlékem a cukrem, pak vmíchejte mouku. Těsto nechte alespoň 10 minut odstát. Přidejte lžíci mouky prosetou s práškem do pečiva. V... více o Pohankové lívance
Mouku, cukr a vejce prošlehejte s mlékem a špetkou soli, nechte alespoň 15 minut odstát. Rozpálenou pánev potřete máslem a za pomalého kroužení na ni... více o Špaldové palačinky
Troubu předehřejte na 160 °C, dno formy vyložte pečicím papírem, okraje bohatě potřete máslem. Rozinky namočte do calvadosu. Oloupaná jablka... více o Jablečný chlebík
Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Zlehka vmíchejte vanilkový cukr, změklé máslo, prosátou mouku a prášek do pečiva. Nakonec mléko, kakao a na malé... více o Bábovka ve skle
1 Bílou čokoládu rozpusťte a vmíchejte do ní smetanu – připravíte si tak jednoduchou ganache. Tu nalijte do mělkých silikonových formiček a nechte... více o Malinová pusa
Řepu rozmixujte nebo najemno nastrouhejte. Troubu zahřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte kokosem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva,... více o Bábovka z červené řepy
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC. Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče... více o Hovězí vývar
Do větší mísy prosejte mouku, vytvořte důlek a do něj rozdrobte droždí. Zalijte dvěma třetinami vlažného mléka, přidejte trošku z odměřeného cukru a... více o Valašský Frgál
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete. Na pánvi na oleji... více o Bůčková roláda s nádivkou
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblihy s kořeněným cukrem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblížky plněné krémem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblihy s polevami
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do... více o Pečené koblihy s džemem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Základní těsto na koblihy
Mléko ohřejte a v polovině rozmíchejte cukr s droždím. Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut. Ve zbytku teplého mléka rozpusťte na malé... více o Slaná trhaná buchta
Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku. Vmíchejte protlak a... více o Lasagne s hovězím masem
Těsto rozválejte a vykrájejte z něj 16 koleček. Z poloviny vykrojte kroužky. Kolečka v celku potřete vejcem, položte na ně kroužky a potřete i je.... více o Žampionové paštičky
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, mléko, mouku, majoránku, kmín, přepasírovaný česnek a na... více o Žampionové bramboráčky
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně... více o Křenová omáčka s jazykem
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte... více o Posvícenské koláčky I.
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na... více o Jablkové koblihy se skořicí
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme... více o Koblihy do trouby
Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře... více o Kakaové lívanečky
Na pánvičce orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kostku špenátu (necháme rozpustit) a jarní cibulku. Okořeníme a přidáme mléko a máslo podle... více o Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Žloutky smícháme se vším, kromě bílků (z těch vyšleháme sníh) a čokolády (tu rozpustíme třeba ve vodní lázni). Do ušlehaného těsta vmícháme sníh a... více o Extra tmavá buchta
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo... více o Česnekové řízky v těstíčku
1 vejce, 60 g másla, 20 g cukru a 210 ml mléka promícháme a poté přidáme 200 g mouky, 20 g kakaa a 50 g nutely (nebo jiné rozpuštěné čokolády) a... více o Extra čokoládové muffiny
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky... více o Palačinky se zelnou směsí
První všechny sypké suroviny (mouka, cukr, prášek) smícháme do sebe. Pak si vyšleháme mléko s vejci a do toho přidáš máslo. Do tekuté směsi pomalu... více o Pravé Americké Lívance
Nejdříve si připravíme nudle. Dáme ohřát mléko (asi tak na stupeň 3), až bude vlažné, tak ho osolíme a poté přidáme krupičku. Chvíli mícháme, poté... více o Mlíkovka
Zmražené mléko vyndáme z mrazáku a necháme lehce povolit. Mezitím si uvaříme silné kafe, které osladíme. Potom vezmeme mléko a nakrájíme ho do větší... více o Ledová káva - skvělé osvěžení
Tento recept jsem vytvořila asi ze dvou různých receptů a s vlastní fantazií. Jelikož poslední dobou používám hodně ovesné vločky a snažím se jíst... více o Jednoduché ovesné sušenky
Láďa Hruška ukázal v tv jak jednoduše si doma vyrobit šlehačku, pokud nemáme k dispozici zrovna tu kupovanou. Zde je jednoduchý postup - mléko si... více o Domácí šlehačka dle Ládi Hrušky
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme formu na muffiny. Housky a maso nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s ovesnými vločkami. Zalijeme... více o Nádivkové muffiny
Nejdříve si očistěme kuřecí maso a nakrájejme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme ho dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji. Zeleninu si... více o Martiny zapečené těstoviny
- všechny suroviny mimo houskových kostiček vložíme do pekárny (nejdříve tekuté ingredience, dále ostatní) a zapneme program "Těsto" \\ - zpočátku... více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Připrávíme si misku. Do té dáme všechny ingredience na těsto. Smícháme. A teď jak chcete nebo co najdete doma. Já dělám nejčastěji, že si půlku těsta... více o Hrnková bábovka II.