Miso, tato sójová pasta prověřená
staletími, je klíčem dlouhověkosti
Japonců. Výroba probíhá fermentací
vařených sójových bobů, obilí nebo
rýže a soli, jejichž poměr podmiňuje
výslednou chuť, barvu i vůni. První
polévka ochucená misem, tedy miso širu, byla údajně uvařena roku 1460. Miso dochucuje i grilované pokrmy nebo zeleninu.
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs...
více o Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké...
více o Pečená zelenina s miso omáčkou
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou...
více o Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Připravte vývar. Do velkého hrnce dejte kuřecí skelety a nasucho je zprudka opečte. Přidejte přepůlenou cibuli a očištěnou a na velké kusy pokrájenou...
více o Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Maso nakrájejte na kostky, dejte do pekáče, promíchejte s paprikou, nadrceným římským kmínem a olejem, přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, podlijte...
více o Burgery s trhaným vepřovým masem
Řasy wakame namočte na 5 minut do studené vody, aby natáhly zpátky vodu, ale pozor, nesmí rozbřednout! Slijte, nechte okapat a postavte stranou.
Ve...
více o Nudle ramen v miso polévce
Na oleji si velmi krátce osmahneme polovinu nakrájené cibulky, přidáme polovinu nakrájené chilli papričky. Přidáme vývar a na kousky nakrájená kuřecí...
více o Kuřecí miso polévka s houbami