Mirin je sladké rýžové víno. Vzniká
fermentací dušené rýže močigome, japonského destilátu šóčú a rýžových kvasnic. Podle množství alkoholu se dělí na hon mirin se 14 % alkoholu a šin mirin s pouhým 1 % alkoholu. Jeho
nasládlá chuť dobře doplňuje grilované pokrmy a spolu se sójovou omáčkou, saké a cukrem tvoří omáčku terijaki.
V misce prošlehejte mirin se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, zázvorem, dvěma lžícemi sezamového oleje a sezamem. Polovinu marinády přimíchejte...
více o Korejská rýže Bibimbap
Čerstvého lososa a čerstvého tuňáka pokrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Rybu promíchejte se sojovou omáčkou, mirinem a sezamovým olejem. Nechte...
více o Poke bowl s lososem a tuňákem
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,...
více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z...
více o Lilek s hovězím po japonsku
Řasy wakame namočte na 5 minut do studené vody, aby natáhly zpátky vodu, ale pozor, nesmí rozbřednout! Slijte, nechte okapat a postavte stranou.
Ve...
více o Nudle ramen v miso polévce
Rýže:
Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut....
více o Domácí sushi
Do misky dáme na 30 minut marinovat filety, přidáme na drobno nakrájený česnek a čerstvý zázvor, citrónovou šťávu, sladkou chilli omáčku a Teryiaki...
více o Rychlý pangasius s ananasem