Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr. Rybu dejte do... více o Marinovaný losos - gravlax
Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Příprava marinády: Do misky přidáme suroviny na marinádu a promícháme. Česnek můžeme nechat na plátky nebo zamixovat přelisovaný. Chilli si přidáme... více o Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici... více o Pečený králík s citronem a bylinkami
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče,... více o Sedlácký salát
Do malého rendlíku vložte vlašské ořechy nasekané na jemno a lehce je opražte. Přidejte med, promíchejte a ohřejte, aby se chutě propojily. Jablka... více o Jablka v županu s ořechy a medem
Kuřecí prsa potřete olejem, zasypte hrubě mletým pepřem a nechte asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Bagetu natrhejte na kousky velikosti... více o Salát s kuřecím masem a krutony
Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka... více o Rýžová kaše s jablky a mandlemi
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek, pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem,... více o Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na... více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím naložte zeleninu. Okurku nakrouhejte pomocí škrabky na zeleninu na „pentle“, cibuli očistěte a... více o Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete jako knihu, vyjměte celou páteř i zbylé kosti a stáhněte... více o Čočka s uzenou makrelou a grepem
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova. V misce smíchejte suroviny na... více o Francouzský toast
Bagetu pokrájejte našikmo na tenčí plátky, každý krajíc potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C... více o Toasty s hruškami a gorgonzolou
Kuřecí prsa pokrájejte na kousky velikosti sousta a dejte do mísy. Přidejte sójovou omáčku, olej, špetku pepře a nechte asi hodinu odpočinout při... více o Kuřecí kousky ve slanině
Kozí sýr a lučinu promíchejte v misce s medem a skořicí. Pistácie, brusinky, vlašské ořechy i petrželku nasekejte nadrobno a vše dejte do větší misky.... více o Sýrové kuličky
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle... více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno... více o Brusinkové zelí
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Změklé máslo vyšlehejte s medem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce jedno po druhém a semínka z vanilkového lusku. Do máslové směsi zapracujte... více o Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Kůži na kachních prsou nařežte do kříže. Rozpalte pánev a vložte do ní prsa kůží dolů. Opékejte při střední teplotě 8... více o Kachní prsa s nudlovým salátem
Okurky nakrájejte na plátky, dejte do misky, osolte a rukama je promněte. Vylijte tekutinu z okurek a vmíchejte lžíci limetové šťávy. Na pánvi... více o Smažené arašídové nudle s tempehem
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,... více o Rýžový nákyp
Měkký tvaroh vyšleháme s medem a mlékem dohladka a směs nalijeme do větší misky. Z brusinkové šťávy naznačíme na tvaroh kruhy a pak je opatrně špejlí... více o Ovocný tvaroh
Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená... více o Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni
Rajčata pokrájejte na poloviny, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, vydloubněte ze slupky lžící a nakrájejte na kousky. Piniové oříšky nasucho opražte na... více o Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem. Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár... více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé. Všechny... více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Zeleninu očistěte a nakrouhejte na tenké delší nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte k zelenině. V misce smíchejte ingredience na zálivku a... více o Salát z červeného zelí
Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce. Chřestu odlámejte dřevnaté konce, v kastrolu přiveďte k varu vodu, chřest povařte 2–3 minuty, podle tloušťky... více o Bramborový salát s chřestem
Do stroje s hákem přidáme změklé máslo s medem, cukr a vejce. Necháme míchat. Přidáme mouku promíchánou se sodou a kořením, skořici a kypřicí práškem.... více o Medové perníkové těsto
Jáhly nasypeme do síta a důkladně je propláchneme horkou vodou, pak je nasypeme do většího hrnce, zalijeme mlékem, přidáme 1 lžičky soli, zakryjeme... více o Jáhelník se švestkami
Rozmačkané jahody (mohou být jak čerstvé, tak zmražené) dejte ohřát do kastrůlku. Přidejte ovesné vločky a mléko a krátce povařte, dokud směs... více o Jahodová ovesná kaše
Špenát dejte do mísy. Jahody i salátovou okurku omyjte a nakrájejte na plátky. Mátu nasekejte nahrubo a vše přidejte ke špenátu. Suroviny na zálivku... více o Špenátový salát s jahodami
Z máty otrhejte lístky, část ponechte na ozdobu, zbytek nasypte do menšího hrnce. Zalijte 1 litrem horké vody a nechte louhovat asi 15 minut. Slijte a... více o Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Tofu dobře osušte, pokrájejte na větší kostky, rozložte na prkénko, osolte a nechte vypotit. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Kokosové vločky... více o Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Pistácie nasucho orestujte na rozehřáté pánvi, asi 3 minuty. Nechte zchladnout a nasekejte. Rebarboru oloupejte, nakrájejte a dejte do kastrolu.... více o Rebarbora a jahody s mascarpone
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran... více o Flank steak s hráškem a fazolkami
Nejdříve si rozehřejte v kastrůlku máslo a nechte ho vychladnout. V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. K máslu... více o Halloweenské cupcakes
Těsto rozválejte na obdélníkový plát. Sýr pokrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Potom těsto nařežte na čtverce o něco větší než sýrová kolečka a... více o Salát s rozpečeným kozím sýrem
V misce rozetřete droždí se lžičkou cukru na hladkou kašičku. Zalijte 100 ml vlažné smetany, přimíchejte lžíci mouky a nechte stát na teplém místě 5... více o Jidáše
Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem. Med, vanilku, polovinu kešú másla a 2/3 kokosového oleje rozpusťte v malém kastrolu. Sundejte z ohně a... více o Kešú řezy s burisony a slunečnicí
Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku, osolte, dobře rukou promněte, propláchněte vodou a osušte v... více o Salát s citrusy a fetou
Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 7 minut, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte. Stonkovou brokolici očistěte, případně podélně rozkrojte a... více o Jarní bramborový salát s vejcem
Na salát nastrouhejte okurku a mrkev na tenké plátky, přidejte dragon fruit nakrájený na čtvrtměsíčky. Promíchejte v misce s posekaným koriandrem a... více o Kung pao
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni... více o Panna cotta s borůvkovým přelivem