křidélka dáme na sucho do pekáčku a opatláme zázvorem. V hrnku (používám čtvrtlitrový) promícháme med, sójovou omáčku a česnek a naneseme na křidélka....
více o Báječná kuřecí křidélka
Kuřecí křídla dáme do pekáče a lehce posypeme mletým zázvorem. Smícháme med a sójovou omáčku v poměru 2:1. Do této směsi prolisujeme česnek (nešetříme...
více o Kuřecí křídla
Na deset polévkových lžic majonézy přidáme čtyři lžíce fr. horčice, lžičku kremžské a důkladně promícháme.
Podle chuti přidáme na oslazení med.
Vhodné...
více o Sladká horčice (honey mustard)
Maso umyjte, usušte, osolte, opepřte. Na rozpálené pánvičce ho zprudka upečte a až bude mít jemně zlatou barvu a pak může zmírnit a nechat to...
více o Kuřecí pohoda II.
V ohnivzdorné misce nechat zkaramelizovat med, cukr a máslo, na to nakrájená jablka, přikrýt plátem těsta. Ve středně vyhřáté troubě péct cca 45 min....
více o Jablečný koláč rychlofka
Těsto zpracujeme na vále, po kouscích rozválíme a dáváme na plech vyložený pomaštěným alobalem. Na plechu rozválené plátky ještě rukou roztlačujeme na...
více o Medové řezy V.
Maso nakrájíme na tenké plátky a z utřeného česneku a všech dalších ingrediencí připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách...
více o Vepřové plátky na medu
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,...
více o Segedínský guláš ze sojových nudliček
Veškeré přísady smícháme dohromady a hotové těsto dáme uležet do chladničky.
Po několika dnech, těsto vyválíme na sílu stébla a vykrajujeme perníčky....
více o Perníčky V.
Banán rozmačkáme vidličkou. Jablka rozkrojíme na poloviny a jádřince odstraníme. K rozmačkanému banánu smícháme s jogurtem. Vykrájené půlky jablek...
více o Sladká jablíčka
Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky s moukou a ...
více o Medovník
Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Svaříme cukr s medem, máslem a smetanou a vaříme asi 5 minut. Přimícháme mandle a slunečnicová semínka. Plech vyložíme...
více o Florentýnky
Z těsta vyválíme plát. Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a pokapeme je citronovou šťávou. Nasekáme ořechy a smícháme je s medem. Přimícháme...
více o Slavnostní jablečný závin
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a namočené v rumu), sekané mandle,...
více o Ovocný salát pro zimní večery
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který...
více o Pikantní kapr II.
V hrnci smícháme všechny přísady kromě vodky. Přivedeme k varu, přikryjeme a asi 5 minut vaříme. Potom přilijeme vodku, zamícháme, stáhneme z ohně a...
více o Polská vodka
V míse utřeme máslo s cukrem a medem. Přidáme kakao, citrónovou kůru, koření, nastrouhaná jádra ořechů, mouku a spojíme v těsto.
Těsto vyválíme na...
více o Křehké perníčky
Sýr brie rozřízneme vodorovně na dvě části.
Vymícháme hladce džem se 2 lžícemi hnědého cukru a s medem. Touto směsí potřeme vnitřní část sýru.
Na ni...
více o Mandlovo-černorybízová sýrová směs
Listové těsto vyválíme, nařežeme na čtverečky plníme oříškovou náplní a přehneme do trojúhelníku a dobře přimáčkneme, aby náplň nevytékala. Pomažeme...
více o Ořechové trojúhelníky
Vejce, cukr a med dobře ušleháme, po troškách vmícháváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme několik hodin odpočinout. Poté vykrajujeme různé...
více o Medovníčky
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce promícháme, necháme vychladit....
více o Jablkový salát s ořechy
Med, šťávu z citrónu a pomerančů promícháme, přidáme rum, opět promícháme, rozdělíme do hrnků, dolijeme horkou vodou a lehce poprášíme skořicí....
více o Medový nápoj
Ovesné vločky umixujeme s mlékem, přidáme ostatní přísady, opět promixujeme. Těsto necháme asi 30 minut odstát. Na pánvi smažíme slabé palačinky,...
více o Mixované palačinky
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké...
více o Bylinkový salát
Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a důlky po nich naplníme směsí medu, ořechů a skořice. Hrušky postavíme do zapékací misky, na každou místo stopky...
více o Plzeňské hrušky
Ovoce dáme do mrazáku nejméně na 2 hodiny zmrazit. Zmrazené ovoce máme připraveno k přípravě zmrzliny. Zmrazené ovoce dáme do nožového mixéru, přidáme...
více o Zdravá zmrzlina
Odpeckované třešně, jahody, maliny rozvaříme v oslazené a citronem okyselené vodě a vše rozmixujeme. Znovu přivedeme k varu a zahustíme maizenou...
více o Letní ovocná polévka
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody.
Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec...
více o Asijské kuřecí prsty
Vyšleháme máslo s tvarohem, postupně přidáváme med a mléko, natíráme nebo stříkáme na plátky pohankového nebo amaranthového pečiva. Ozdobíme ovocem a...
více o Tvarohová pomazánka s medem
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a...
více o Omáčka ze zelených rajčat
Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme a pečlivě odstraníme jádřince. Z medu, ořechů a zázvoru připravíme směs na obalení hrušek. Půlky hrušek osušíme...
více o Pečené hrušky s ořechy
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Do čajové konvice vložíme sušené květy černého bezu, přidáme jablečné slupky a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přiklopíme a necháme asi 7 minut luhovat...
více o Lahodný bylinkový čaj
Mrkve očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Promícháme s citronovu šťávou a medem. Nakonec vmícháme jogurt a necháme vychladit. Podáváme jako...
více o Vitamínová miska
Do pohárků rozdělíme jogurt, spařené rozinky, strouhané jablko, zasypeme klíčky, oříšky a zakapeme medem. Opatříme víčkem a pochutnáme si po...
více o Bohatýrský pohárek
Ovoce oloupeme a pokrájíme na větší kostičky. Přidáme kompotované višně bez šťávy, moučkový cukr a gritoku. Smícháme se smetanou, vychladíme a dáme do...
více o Ovocný salát s pistáciemi
Z mouky, vody a vajec vyšleháme těsto, doplníme hrubě strouhanými jablky a pečeme v lívanečníku nebo na pánvi jako omeletky. Teplé podáváme zdobené...
více o Jablkové pohankové lívanečky
Listové těsto rozválíme na několik velmi slabých plátů.
Na dno pekáče položíme první plát, pomažeme tukem, posypeme ořechy a skořicí, opět položíme...
více o M - Baklava Dezert
Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme 1 vejce. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, anýz, skořici.
Vše důkladně...
více o České perníčky bez vážení
V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu....
více o Warzonka
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme...
více o Pupáky
Kondenzované mléko necháme 2 hodiny vařit i s plechovkou ve vodě, necháme vychladnout.
Pudinky uvaříme s 1,5 l mléka, smícháme s vanilkovými cukry,...
více o "Bejlíz"
Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem....
více o Angreštová marmeláda s medem
Očištěnou karotku nakrájíme na hrubší plátky. Do mixéru vlijeme část mléka, přidáme cukr a plátky karotky. Rozmixujeme. Mléko nalijeme do sklenic,...
více o Karotkové mléko
Maso nakrájíme na řízky a naklepeme je. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na 1/2 hodiny. Pak řízky vyjmeme a nad miskou necháme odkapat....
více o Kantonské závitky
Pšenici opláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme asi 2 hodiny doměkka. Ořechy i mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Mák opláchneme, zalijeme...
více o Ukrajinská kutiá