**Těsto**: Cukr, máslo,vejce, med, mléko nahřejeme nad vodní párou a třeme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, před dochladnutím přidáme jedlou... více o Medovník VIII.
Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého míchání přiléváme teplý med, žloutky, sekané ořechy a mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva... více o Medový srnčí hřbet
Mléko svaříme s medem, citronovou kůrou a skořicí, přimícháme lžíci kakaa a zalijeme horkou kávou.... více o Medový šálek
Vločky si necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mléko, hrubě strouhaná jablka, kokos nebo ořechy, nebo obojí, citronovou šťávu a med a... více o Vločky nasladko
Kuřecí plátky naklepeme, přísady na marinádu prošleháme v hlubokém talíři a vložíme naklepané plátky masa, promícháme. Necháme odležet, nejlépe přes... více o Kuřecí prsa Karibik
Všechny tři ingredience smícháme, množství je závislé na množství masa na které jí budete potřebovat. Výsledná chuť syrové omáčky by měla být na... více o Teriaki omáčka
Ananas nakrájíme na plátky a potřeme rozpuštěným medem. Necháme, za občasného otočení a promíchání, asi hodinu odležet. Ananas pustí hodně šťávy. Poté... více o Grilovaný ananas
Ošúpané banány pokrájame na plátky, rozmixujeme s jogurtom a medom a ovsenými vločkami. Podávame v zmrzlinových pohároch posypané mandľami alebo... více o Banánová mlsaninka
Oloupaná a napůl rozkrojená jablka, zbavená jádřinců pokapeme citronovou šťávou. Maslo a med za stálého míchání rozehřejeme a necháme spojit a... více o Jablkový koláč obrácený
Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, postupně přidáváme žloutky, strouhanou citronovou kůru a strouhané mandle nebo ořechy. Střídavě pak... více o Bábovka s medem
Těsto: Trochu hery rozpustíme s medem. Na vál dáme ostatní suroviny a přidáme heru s medem. Uválíme 2 placky a dáme každou zvlášt na plech. Jeden... více o Medovník III.
Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě... více o Vepřová panenka s ananasem
Tvaroh našleháme se smetanou a medem dohladka a nakonec lehce vmícháme vidličkou rozmačkaný banán. Mažeme na bílé pečivo.... více o Tvarohová pomazánka s banánem
Uvařenou červenou řepu oloupáme a nakrájíme na hranolky. Máslo rozpustíme, vmícháme hořčici, med, pepř, worchester, sůl, promícháme a přidáme červenou... více o Pikantní červená řepa
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme lžíci hořčice, lžičku medu, špetku chilli a do... více o Červená řepa po americku
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr a med a rozmícháme. Tuk rozdrobíme v moouce s práškem do perníku a zaděláme ostatními přísadami rozmíchanými v... více o PERNÍČKY X.
Sypké suroviny nasypte na vál. 4ástečně ručně promíchejte. Udělejte důlek do a do něj rozklepte 4 vajíčka. Znovu promíchejte a pomalu přilijte... více o Medové perníčky IV.
Maso smíchejte se solí,pepřem a vajíčkem.Uhněťte kuličky a osmažte na oleji.Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev.Promíchejte... více o Voňavé masové kuličky
Umícháme žloutky, vejce, cukr a med. Pak lehce vmícháme střídavě sníh a mouku se sodou. Pečeme na plechu s pečícím papírem dozlatova. Upečenou roládu... více o Medová roláda
Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé 2 cm, promícháme s želírovacím cukrem, medem a šťávami a uvedeme do varu. Vaříme 5-10 minut,... více o Reveňová zavařenina
**Těsto:** Všechny suroviny kromě mouky smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 minut. Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se nechá... více o Medovník II.
Všechny bylinky přelijeme vařící vodou, necháme v teple (ale už nevaříme) asi 15 minut odstát, scedíme, dochutíme citronovou šťávou a medem a ještě... více o Čaj pro dobrou náladu
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka).... více o Kuře s jablky a medem
Med, kakao, cukr, máslo, rozpustíme. Na vál prosijeme mouku, do důlku dáme 2 vejce a sodu, přilijeme rozpuštěnou hmotu a vše zpracujeme v těsto, které... více o Medové řezy
Měkký tvaroh utřeme s mletým mákem, žloutkem, medem, olejem, propráchnutými rozinkami a ořechovými jádry. Dochutíme citronovou šťávou a opatrně... více o Tvarohovo-makové řezy
V míse utřeme změklou heru s cukrem, vejci a medem dohladka, přidáme vločky umleté na masovém strojku, kůru a šťávu z citronu, mléko a mouku s práškem... více o Ovesný koláč
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a upravíme na talíře. Posypeme tvarohem, slabě cukrem a pokapeme medem s rozpuštěným máslem.... více o Nudle s tvarohem a medem
Do 2 dcl sklenice si připravíme do 1/3 rozmačkaný česnek s medem, do 2/3 přilijeme sojovou omáčku, promícháme. Do pekáčku naskládáme kuřecí stehýnka... více o Kuřecí stehýnka na medu
Z bílků a cukru ušleháme velmi pevný sníh. Ve vodní lázni zahřejeme včelí med a za stálého míchání k němu přidáváme sníh z bílků, až se vše dobře... více o Pravý turecký med
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, zakapeme sojovou omáčkou a olivovým olejem a promícháme, necháme odležet.... více o Kuře s ananasem
Kuřecí plátky nakrájíme na tři části. V míse smícháme nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, ocet, 3 lžíce sójové omáčky, med a 2 lžíce oleje.... více o Čínská kuřecí prsíčka s rýží
Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy.... více o Medovník Petra Novotného
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím... více o Vánoční perníky
Postup přípravy: Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhaná jádra, promeneme tuk a pomocí vejce zaděláme těsto, které necháme v chladnu... více o Vánoční ořechy II.
Mléko ohřejeme a mixujeme jej spolu s banánem a medem. Vlejeme do sklenice a vmícháme skořici.... více o Večerníček
Měkký tvaroh smícháme s máslem, vejcem, cukrem a nastrouhanou cuketou, kterou jsme vymačkali z vody. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme těsto.... více o Sladké cuketové knedlíčky s tvarohem
Bezmasou část křidélek odstřihneme (můžeme použít na polévku), ostatní omyjeme a osušíme. V porcelánové míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry,... více o Císařská kuřecí křidélka
Med, cukr, vejce a Heru mícháme nad párou v hrnci. Pak smícháme 2kávové lžičky jedlé sody, kterou neutralizuji octem ( což údajně znamená ji trošičku... více o Medovník 2
Přísady na těsto vyválet na co nejslabší placky, mělo by jich být 8, ale většinou se povedly jen 4. Hrozně špatně se sundavají z plechu, doporučuji... více o Medovnik VII.
1. Lososa polozime kuzi dolu na pekac 2. Vsechny ostatni ingredience smichame dohromady a smes prelejeme pres lososa a nechame asi 30 minut marinovat... více o Losos se sladko-pálivou omáčkou
Očištěnou spařenou jarní cibulku přepůlíme a vložíme do zapékací misky. Zalijeme medem, do kterého jsme vmíchali prolisovaný česnek a sůl. Navrch... více o jarní cibulka zapčená
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr
Veškeré ingredience najednou namixujeme a dobře našleháme. Dáme zamrazit.... více o Tajemství plného mrazáku
Vše smícháme ozdobíme plátkem citronu přidáme ozdobnou slámku a chlazené podáváme.... více o Oranžová bomba
Mixujeme jogurt se zázvorem česnekem kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem pokapeme... více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Všechny suroviny kromě posledního vejce na potření smícháme v míse a rukama vypracujeme hladké těsto. Je nutné jej nechat minimálně 15 minut... více o Perníčky VI.
Zaklad dortu: Rozdrcene susenky a trocha masla,promichat a dat na ohen,aby se maslo rozpustilo. Dat do dortove formy. 2.vrstva: V kastrolu na ohni... více o Tarta de queso Philadelfia-SLADKE
Do hrníčku nalijeme kávu a přidáme lžičku skořicového cukru a 2-3 lžičky medu (jak kdo má rád sladký). Chutná skvěle k moučníkům, ale i jako samotné... více o Kava "BLAZKA"
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem.... více o Bažant s hamburským zelím