Rozinky spaříme, scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhané ořechy a spojíme medem a rumem. Z tužší hmoty tvarujeme kuličky, které...
více o Rozinkové kuličky - nepečené (BT) (BC)
Mouku prosejeme se sodou, přidáme nastrouhané ořechy, změklý tuk, med, žloutek a tolik jogurtu nebo mléka, aby vzniklo vláčné těsto. To necháme v...
více o Ořechové oválky (BC)
Mouku smícháme s práškem do perníku a sodou, přidáme kokos, změklý tuk, med, žloutek a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme trochu jogurtu...
více o Perníčky kokosové (BC)
Mandle a piškoty nastrouháme, spojíme medem, přesnídávkou, citronovou šťávou a vypracujeme tužší těsto. Necháme odležet v chladnu. Potom z něj...
více o Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáme trochu jogurtu a necháme v chladnu odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a formičkou...
více o Mandlové dortíčky (BC)
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané oříšky, změklý tuk, žloutek, med, koření, rum a jedlou sodu. Vypracujeme vláčné těsto do kterého podle potřeby...
více o Kořeněné oříškové placičky (BC)
Rozinky spaříme, scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s kokosem, medem a ochutíme skořicí. Na vál nasypeme kokos a z hmoty vytvarujeme tenký...
více o Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)
Sníh ušleháme se špetkou soli a postupně zašleháme med. Vmícháme nastrouhané ořechy nebo mandle a kávu. Vypracujeme těsto, které vyválíme. Ze...
více o Kávové rohlíčky (BT) (BC)
Ovesné vločky osmahneme a umeleme nebo rozmixujeme. Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Vmícháme kakao, vločky, jedlou sodu a nakonec pevný...
více o Kakaové hrudky (BC)
Cukr, žloutky a med utřeme do pěny, přidáme čokoládu, citronovou kůru a štávu, mák, oříšky a koření, pak vmícháme sníh z bílků a mouku, pečeme v mírné...
více o Makový dort s ovocem
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček,...
více o Perníkový chlebík
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program základní, kůrka světlá. Podle potřeby přidáme během hnětení mouku nebo mléko, aby se...
více o Makový chlebík
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme odpočinout v chladnu asi 2 hodiny nebo i přes noc. Po odpočinutí vyválíme na vále nebo mezi dvěma foliemi plát asi...
více o Perníčky ze staré kuchyně
Nudle uvaříme doměkka. Na tuku rozpustíme med, skořici a karob, přidáme kostičky oloupaných jablek a podusíme. Nudle dáme na talíř, přelijeme omáčkou...
více o Sladké nudle s karobovou omáčkou
Ze všech přísad zpracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu nejméně 1 hodinu. Z odpočinutého těsta vyválíme plát asi 3 mm vysoký. Vykrajujeme...
více o Vídeňské cukroví
Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečícím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2...
více o Koláč s tvarohem i pro ty, co tvaroh nemusí
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné,...
více o Perník vykrajovaný
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme těsto a necháme odležet v...
více o Vánoční perníčky od Camm
Propláchnuté rozinky necháme krátce nabobtnat v horké vodě, potom je slijeme a rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme změklý tuk, rum, med a promícháme....
více o Rozinková náplň (BC)
Nastrouhané ořechy (oříšky) spojíme medem, rumem a mlékem nebo smetanou. Do náplně můžeme přidat v rumu namočené rozinky, kakao, lžíci rozehřáté...
více o Medová ořechová náplň (BT) (BC)
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si...
více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka...
více o Výborný chléb, který se vždy povede
Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do tlakového hrnce a vařte 1 hodinu.
Připravte vodní lázeň. Do většího hrnce dejte vodu a...
více o Medovník VI.
Máslo rozpustíme, ořechy a mandle nahrubo posekáme. Cukr, med, třtinový cukr, mouku, pomerančovou šťávu a ořech promícháme. Na závěr vmícháme máslo....
více o Karamelové placičky s jahodami
Troubu předehřejeme na 140 °C.
Vše smícháme (banány rozmačkáme) a nakonec přidáme prášek do pečiva.
Nalijeme do chlebíčkové formy, do které jsme dali...
více o Oříškový chlebíček
Vše smícháme a necháme chvílku odpočinout v ledničce. Z těsta pak lžičkou nabíráme těsto a uděláme kuličku, kterou na plechu trochu rozplácneme....
více o Medové cookies
Pohankovou mouku smícháme s medem a olejem.
Přidáme jogurtový nápoj a na pomoučeném válu zpracujeme hladké těsto.
Vyválíme (tloušťka cca 5 mm) a...
více o Pohankové sušenky II.
Těsto: nejprve rozšleháme vejce, přidáme cukr, med a máslo - vše dáme do hrnce a šleháme v páře asi 3 minuty (vodu v hrnci dávám vždy studenou a...
více o Vánoční medové řezy
Smícháme med, máslo, cukr a vejce, přidáme vločky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Hmotu dáváme na plech lžičkou (vyložený pečícím papírem)....
více o Marokánky s ovesnými vločkami
Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme jedlou sodu, nastrouhané oříšky, skořici, máslo, med a vše zpracujeme v těsto, které poté necháme odpočinout....
více o Skořicové perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a rozválíme na 2 stejné pruhy,...
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Banán pokrájíme na kolečka, přidáme do jogurtu, osladíme medem a rozmixujeme do hladka. Dle konzistence přidáme trochu mléka nebo pokud nemáme mléko,...
více o Banánové lassí
Heru necháme změknout při pokojové teplotě a utřeme s moučkovým cukrem a medem. Přidáme rozdrcené piškoty, které pokapeme Baileys.
Hmotu dobře...
více o Nepečené kuličky
Svaříme 200 g cukru, 50 g másla, 2 lžíce medu a skořici. Do vlažného zamícháme vejce, mouku a sodu. Vyválíme a na pečícím papíru upečeme 2 placky. Po...
více o Medové řezy z jeslí
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku o...
více o Mazurek
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat...
více o Marcipán ze sušeného mléka
Máslo, med, cukr dobře utřeme, přidáme mák nebo kokos, vanilkový cukr a citronovou kůru, nakonec vpracujeme mouku. Těstem naplníme formičky a pečeme v...
více o Bílé pracny
Vejce, med, rozehřátý tuk vymícháme, přidáme čokoládu a mleté ořechy. Přimícháme rozdrobené piškoty. Hmotu dáme do dortové formy, povrch slabě potřeme...
více o Ovocná rošáda
Zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, mozzarellu na kousky, smícháme olej, citronovou šťávu a med a zalijeme zeleninu, přidáme nasekanou bazalku....
více o Zdravý salátek
Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na 2 díly. Jeden díl dáme na plech na to nastrouhaná jablka, skořici, ořechy. Přikryjeme druhým dílem. Potřeme...
více o Perníkový koláč s jablky
Uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly. Upečeme dvě placky (rozválíme na velký plech s pečícím papírem). Pečeme přibližně 15 minut, do zlatohněda....
více o Výborný medovník
Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší...
více o Medové kuře na víně
Ingredience kromě rozinek dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program ZÁKLADNÍ (KLASIK). Po zvukovém znamení přisypeme rozinky....
více o Čajový chlebíček
Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné...
více o Babiččin koláč
Ve vodě s 1 čajovou lžičkou citronové šťávy uvaříme těstoviny al dente. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nasekaný...
více o Mušličky s uzeným sýrem tofu
Salátové ingredience nakrájíme a smícháme. Potom nakrájíme slaninu na malé kousky a dáme ji na sucho do teflonové nádoby orestovat, až pustí šťávu....
více o Experimentální salát