Slupku od banánu podélně nařízneme a podélně zakápneme plod medem. Banán i se slupkou zabalíme do alobalu a grilujeme zhruba 20 minut....
více o Medový banán na grilu
Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med...
více o Losos se švédskou omáčkou
Vepřové maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle.
Připravíme marinádu smícháním všech...
více o Medové špízy
V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva a dobře promícháme.
V druhé míse vyšleháme 2 žloutky, olej, cukr, vanilkový cukr, mléko a rumovou trest,...
více o Perník trochu jinak
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném...
více o Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Nejdříve si naložte maso: smíchejte vepřové, vejce, sůl, grilovací, případně jiné oblíbené koření, med, omáčky a solamylu tolik, aby vznikla hmota...
více o Salát k večeři s marinovaným masem
Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,...
více o Grilovaná krkovice v medové marinádě
Ingredience smícháme v jednolitou hmotu připomínající těsto (na postupu nezáleží, jsou to přeci jen šílené řezy že), avšak nakonec přidáme kypřící...
více o Šílené řezy
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které pak lžící klademe na teflonovou pánev. Podáváme s tvarohem, medem a ovocím....
více o Sójové lívance
Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru,...
více o Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché...
více o Pohankové langoše
Sójový nápoj přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou krupici. Vaříme alespoň 20 minut, pak přimícháme vanilku, nalijeme na talíře...
více o Kukuřičná kaše s borůvkovou omáčkou
Z alobalu nastřiháme 4 čtverce, na každý položíme rozpůlený banán, na něj poklademe silnější plátek másla, posypeme skořicí, zakapeme medem, posypeme...
více o Banán na grilu
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a...
více o Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou
Do kastrůlku se silným dnem nalijeme 1/4 l mléka, mírně zahřejeme a přidáme 25 g krupice a 10 g cukru (možno přidat třeba trochu přírodní vanilky, kdo...
více o Dvoubarevné flameri
Ovesné vločky namočte do mléka, máslo a žloutky utřeme a přidáme cukr. Z bílků ušleháme sníh, máslovou hmotu vmícháme do vloček. Mouku, prášek do...
více o Ovesná buchta
Nakrájenou zeleninu posypeme oblíbenými bylinkami, podle chuti osolíme, opepříme. Ve skleničce smícháme vodu, ocet, olivový olej a med, přelijeme...
více o Zálivka s jablečným octem a medem
Vejce rozmícháme dokud se nespojí žloutek s bílkem, přidáme med a skořici a opékáme na pánvi bez tuku. Nakonec ozdobíme jogurtem, ovocem nebo...
více o Rychlá medová omeleta
Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti.
Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme...
více o Marináda
Med, rum a citrónovou šťávu smícháme ve větší míse. Přidáme ananas a necháme v lednici marinovat aspoň hodinu. Pak rozpálíme gril, ananas posypeme...
více o Grilovaný ananas s kokosem
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k...
více o Tvarohová zmrzlina Míša
Kuře naporcujeme na menší kousky (mohou se použít místo kuřete křidélka nebo špalíky), z ingrediencí připravíme marinádu. Směs by neměla být úplně...
více o Kuřátko nejen pro návštěvy
Na oleji orestujeme kousky žampionů, přidáme česnek podle chuti. Listy špenátu omyjeme a přidáme k žampionům krátce restujeme (2-3 min.). Zálivku...
více o Těstoviny se špenátem a medovou zálivkou
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a...
více o Senzační krevety
Tofu s banány rozmixujeme, přidáme předem namočené rozinky v rumu, ořechy a med podle chuti. Do masy ještě přidáme kokos, aby lépe držela. Vytváříme...
více o Kokosové tofu kuličky
Máslo dáme povolit do mikrovlnné trouby, mezitím si nasekáme čokoládu na malé kousky. Potom smícháme máslo s medem a vejci, a postupně přimícháme...
více o Zdravé sušenky
Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Potom je posypeme strouhanými piškoty a promícháme. Žloutky s cukrem a medem vyšleháme do pěny, mouku...
více o Jablečný chlebíček s čokoládovou polevou
Banány nakrájíme na silnější kolečka, a osmažíme na rozpuštěném másle, až budou měkké. Banány pak odložíme na teplou servírovací mísu a do másla...
více o Rumové banány se skořicí
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek prřdáme k mouce, medu, vejcím a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1...
více o Tvarohový závin II.
Do medem oslazeného mléka namáčíme plátky chleba a vrstvíme do vymyzané zapékací mísy. Prokladáme vrstvou jablek se skořicí. Poslední je chlebová...
více o Celozrnná žemlovka
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme rýži,...
více o Kuřecí slast
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme...
více o Židovský medovník z domácí pekárny
Mouku s cukrem a špetkou solí smícháme, přidáme vejce, žloutky a máslo. Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu na 60 minut odpočinout....
více o Ořechový koláč dle Brayfieldové
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky...
více o Ernstův choucroute
Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30-40 min. - elektrická trouba na 160 °C.
**Na...
více o Kefírovo-perníková buchta
V míse jsme smíchali sójovou omáčku, sherry a med. Přidali jsme křidélka a v omáčce jsme je důkladně obalili. Nádobu s masem jsme přikryli a alespoň...
více o Medová kuřecí křidélka se sójovou omáčkou
Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme....
více o Malé tajemství
Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky ponoříme...
více o Medová kuřecí prsa
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra...
více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Předehřejeme troubu na 170 °C. V misce rozpustíme máslo a nalámanou čokoládu. V míse ušleháme vejce a cukr. Postupně přidáme zchladlou, rozpuštěnou...
více o Valentýnská čoko srdce s mandlemi
Med rozpustíme v předvařené vodě a smícháme s citrónovou šťávou. Necháme důkladně vychladit. Do nápoje přidáme drcený led.
Tento nápoj je velmi...
více o Medok
Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s pečícím papírem rozetřeme těsto v co...
více o Pravý medový dort
Filety z pangase nakrájíme na kostky asi 5 cm, osolíme a obalujeme v těstíčku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje.
Těstíčko: prosejeme...
více o Pangas v těstíčku
Kroupy namočíme na 2 hodiny do vody a pak je uvaříme na hustou kaši. Nesmí obsahovat žádnou vodu. Vmícháme med, vanilkový cukr, skořici, kakao a...
více o Kuličky z krup
Tvaroh zašleháme s medem a se šťávou s jahod (nelijeme ji tam celou, podle hustoty, abychom to neměli moc řídké), pak přidáme med a drcené mandle a...
více o Ovocná pomazánka
Všechny přísady smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto. Hustota těsta se dá ovlivnit přidáním medu nebo i mléka. Těsto necháme 24 hodin...
více o Voňavé a chutné perníky