Na kostičky nakrájenou cibulku osmažte na másle. Přidejte nakrájenou, případně nahrubo nastrouhanou červenou řepu a krátce poduste. Přidejte... více o Polévka z červené řepy
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a... více o Panna cotta s lesním ovocem
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým... více o Jahodové nanuky
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát,... více o Jehněčí kotlety
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části. Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu... více o Bun bo Nam Bo
V kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, přidejte špetku soli a citrónovou kůru a vzniklou hmotu důkladně promíchejte.... více o Nepečený borůvkový cheesecake
Kaki dobře umyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka.... více o Letní salát s kaki a mozzarellou
Troubu předehřejte na 130 °C. Jahody omyjte a dejte do zapékací mísy, posypte cukrem, pokapejte šťávou z jednoho citrónu a dejte péct na deset minut,... více o Jahodovomalinový cheesecake
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2... více o Třešňové tiramisu
Meloun nakrájíme na kousky. Vymačkáme šťávu ze 2 citrónů, přidáme cukr/med. Vše společně rozmixujeme a smícháme s vychlazenou vodou. Následně vše... více o Melounová limonáda
Zázvor najemno nastrouháme a vmícháme do vody. Přidáme cukr/med a vaříme cca 10 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme manga. Vše... více o Mangová limonáda
Celozrnný chléb opečeme v toustovači. Mražený hrášek zalijeme v cedníku vroucí vodou, aby změkl. Poté jej rozmixujeme s parmezánem, olivovým olejem a... více o Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Bílky dejte do suché čisté mísy robotu a šlehejte střední rychlostí. Až napění, postupně přisypávejte cukr a dál šlehejte asi 10 minut, dokud... více o Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujte asi dvě minuty, aby se... více o Polévka z červené čočky
Jogurt promíchejte v míse s kari a do směsi naložte kuřecí prsa tak, aby byla dobře obalená, nechte je alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě. ... více o Kuskus s kuřecím masem na kari
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený... více o Zelená šakšuka
Mléko se smetanou, práškem matcha a mátou svařte na středním stupni, až směs začne vřít a bublat. Vyjměte lístky máty. Mezitím vyšlehejte žloutky s... více o Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Cukety pomocí škrabky na zeleninu pokrájejte na tenké plátky. Potřete je lehce olivovým olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran.... více o Bagety s grilovanou cuketou
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte... více o Souvlaki s tzatziki
Hrášek rozmrazte, šalotky a cukety nakrájejte na kolečka, dejte vařit těstoviny. Ty sceďte a trochu vody z nich uchovejte. Na pánvi na troše oleje... více o Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
V hrnci se silným dnem zahřívejte těsně pod bod varu smetanu. Pokud máte rádi chuť a vůni pravé vanilky, přidejte do ní rozříznutý vanilkový lusk.... více o Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.... více o Bulgurový salát s tofu
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně.... více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu. Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno... více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se... více o Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého... více o Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Měkké máslo smícháme s nasekanými nebo sušenými jedlými květy, nasekanou mátou, citronovou kůrou a trochou soli a necháme ztuhnout v lednici v misce... více o Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp.... více o Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře... více o Pikantní jogurtová marináda na kuře
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Věnečky s mátovým krémem
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky.... více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Hrášek dejte do vroucí vody a nechte přejít varem. Sceďte a nahrubo rozmixujte tyčovým mixérem. Lístky máty nasekejte a spolu s ricottou vmíchejte do... více o Losos s hráškovým pyré
Všechny ingredience rozmixujeme v blenderu nebo tyčovým mixérem a hned podáváme.... více o Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Skyr, obě džusové přísady a 5 lístků máty dáme do kuchyňského robotu a umixujeme drink jemné konzistence. Do sklenice dáme led, zalijeme jej shakem a... více o Brusinkovo-mátový shake
Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat. Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a... více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Pečlivě omyté grapefruity nakrájejte na tenké plátky a poté na kousky. Rozdělte je do sklenic. Přidejte mátu, vymačkanou šťávu a semínka z... více o Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Pomeranče důkladně omyjte, nakrájejte na plátky a rozčtvrťte. Z granátových jablek vymačkejte šťávu a vyjměte semínka. Lístky máty trochu promněte v... více o Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Okurky podélně rozřízněte a vykrajovátkem na jádřince z nich vyloupněte kuličky. Rozdělte je do sklenic přelijte 50 ml ginu, dosypte ledovou tříští,... více o Okurkový gin fizz
Okurky podélně nakrájejte na dlouhé nudličky a nechte pustit vodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte krevety a nakrájenou... více o Okurkový salát se skleněnými nudlemi
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem... více o Ledový salát s okurkou a mátou
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte... více o Losos a krémové citronové brambory
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje. Mezitím... více o Krevety na grilu
Ananas spolu s melounem, nektarinkami, broskvemi, blumami a hruškami nakrájejte na plátky a z obou stran je opečte na grilu. Podle potřeby zakápněte... více o Ovocný salát s fetou a mátou
Ve sklenici rozdrťte lístky máty a nalijte všechny ingredience na kostky ledu. Náš tip: Pro dodání ovocné chuti rozmačkejte do sklenice 2 borůvky.... více o Koktejl mint vibe
Ze zmrzliny vytvarujte čtyři kuličky. Vložte do mrazáku, až budou hodně zmrzlé. Z mouky, piva, žloutků, poloviny množství cukru, skořice a citronové... více o Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem.... více o Těstoviny s hráškem a sýry
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.... více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku... více o Citronovoborůvková bábovka
Do sklenice nalejeme panáka bílého rumu, ale může být i hnědý. Vhodit kostky ledu nebo drcený led, lžící třtinového cukru a lístky máty. Vymačkáme... více o Mojito Relax limetka
Do sklenice nalijeme panák rumu, kostky ledu, lístky máty a zalijeme coca colou.... více o Cuba libre s mátou