Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody.
Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku...
více o Drožďová polévka III.
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli...
více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Ledový salát, okurky, rajčata nakrájíme na kousky a dáme do salátové mísy.
Pak do hrnku asi 150 ml nalijeme olej, ocet, dáme do mikrovlnky zahřejeme...
více o Salát Margot - A La Mexicana
Dáme vařit takové množství vody podle množství jelit a požadovaného množství polévky. Polévka nemá býti moc řídká. Nastrouháme jelita (lépe se...
více o Jelitová polévka (Prdelačka)
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, opečeme. Slijeme tuk. Přidáme čočku, zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme zeleninu, masox a uvaříme...
více o Čočka po "chlapsku"
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.
Na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme cibulku. Až lehce zrůžoví, přidáme do základu maso a...
více o Ohnivé fazole se švestkami
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly...
více o Těstoviny s česnekem a slaninou
Kapustu rozděláme na listy a spaříme asi tak 5 min. ve vařící vodě. Vyjmeme, necháme okapat. Anglickou slaninu opečeme, vyjmeme a necháme stranou. Do...
více o Králík na kapustě II.
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce...
více o Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí...
více o Papáčkovy špagety (těstoviny)
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý...
více o Fazolková polévka s mrkví
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme...
více o Zapékaný guláš
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230 °C se peče asi 1 a 1/2 hodíny....
více o Prezidentský guláš II.
Čočku namočíme, uvaříme se solí, bujónem, vegetou a jedním bobkovým listem (stačí malý, hodně provoní). Až je hotová, vycedíme přebytečnou vodu a...
více o Čočkový salát na kyselo
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru...
více o Staročeská svíčková bez masa
Připravíme si nálev na rýži: rajčata, 1 cibuli a česnek, vše očistíme a omyjeme, nahrubo nakrájíme, zalijeme vodou a 10 minut povaříme.
Pak...
více o Rajčatová rýže s hráškem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
Fazole necháme okapat, zalijeme vařící vodou se saturejkou a necháme přejít varem. Scedíme, tekutinu zachytíme a dolijeme vodou na 3/4 l.
Cibuli a...
více o Fazole na smetaně
Maso pokrájíme na plátky a vložíme do rozpáleného oleje a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme hříbky nakrájené na plátky, pepř, kmín, masox a podlejeme...
více o Vepřové s hříbky
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou...
více o Vařený květák v pikantní omáčce
Dle návodu na obalu si připravíme vývar z jedné kostky masoxu. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, jemně posypeme sladkou paprikou a poskládáme do...
více o Kotlety pro hosty
Bůček se zeleninou upečeme v troubě - vydusíme vodu. Vychladlé pomeleme, přidáme ostatní ingredience, popř. trochu kečupu. Můžeme přidat i feferonku....
více o Směs na toasty
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,...
více o Rychlá znojemská
Cibulku nakrájíme a necháme v kastrolu zesklovatět, přidáme houby, kmín, feferonku, sůl a masox. Vaříme do poloměka, přidáme papriky krájené na...
více o Houbová omáčka III.
Na oleji osmahneme cibuli a pórek, zasypeme moukou (3 lžíce) - vytvoříme světlou jíšku, zalejeme vodou (asi 3 litry). Přidáme masox, trochu vegety,...
více o Kočičí houbová polévka
Houby nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli, usmažíme dohromady, pořidáme utřený česnek,...
více o Houbový guláš III.
Menší cibuli nakrájíme nadrobno a přikrájíme k ní i mrkev (stejné množství cibule jako mrkve). Větší hrst sušených hub namočíme na přibližně 15 minut...
více o Tortelliny s houbovo-mrkvovou omáčkou
Z oleje a hladké mouky uvaříme jíšku. Přilejeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme masox a provaříme. Klobásy nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji a...
více o Česneková omáčka III.
Uvaříme těstoviny, propláchneme a necháme vychladnout. Nakrájíme zeleninu - okurku, rajčata a papriky - množství nechám na Vás, jak kdo má rád....
více o Těstovinový salát rychlovka
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso...
více o Lahůdkový guláš s fazolkami
Do šlehačky přidáme 2 tavené sýry, bujón, bazalku, pepř a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme rozpustit sýry. Pokud...
více o Super bílá omáčka k těstovinám
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli...
více o Smetanová omáčka k těstovinám a masu
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,...
více o Vepřové maso s hráškem na smetaně
Nejprve uvaříme vodu. Poté do ní dáme bujón, po rozpuštění bujónu ve vodě přidáme zeleninu a majoránku. Podle chuti osolíme a opepříme a navrch (těsně...
více o Zajímavá mix polévka
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i...
více o Fazolový guláš s uzeninou
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí...
více o Zelná polévka s knedlíčky
Cuketu a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
V troše vody rozvaříme do měkka a ponorným mixerém rozmixujemem na kaši. Přidáme smetanu,...
více o Maskovaná cuketa - polévka
Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme masox a zázvor a zvolna dusíme.
Když zůstane v pánvi...
více o Krůtí maso s ananasem
Naklepeme a okořeníme kuřecí prsíčka, orestujeme na lžičce oleje (nejlépe na teflonové pánvi). Mezitím dáme vařit rýži (buď ve vodě nebo v bujónu - má...
více o Téměř dietní rizoto
Jeden den namočenou cizrnu vaříme společně se všemi ingrdiencem v tlakovém hrnci cca 25 minut. Maso, slaninu nakrájíme na kostky. Klobásu na asi 4...
více o Cizrna po španělsku
Cibuli nahrubo nakrát a zpěnit na oleji, přidat na kostky nakrájené maso, opéct, osolit, opepřit, bobkový list, posypat kořením, přidat kečup, zalít...
více o Zálesácký guláš s houbami
Nejprve v osolené vodě povaříme květák rozebraný na růžičky (pouze pár minut, aby nebyl měkký). Květák slejeme a necháme jej vychladnout. Slaninu i...
více o Květák s bešamelem
Růžičky květáku povaříme ve vodě s kostkou bujónu a scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické...
více o Květáková schovanka
Plátky prsíček naklepeme, osolíme, položíme na něj plátek šunky, špalíček pórku, dovnitř kterého jsme vložili mrkev, a svinieme do závitku. Kukuřici...
více o Kukuřičná kuřecí prsa v zelené omáčce
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨...
více o Výborné pečené plněné papriky
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme...
více o Smetanové fazole
Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní.
Jako přílohu je vhodný...
více o Naložené řízky
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku,...
více o Zavařené fazole s párkem