Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme máslo a na větší kostičky (1 cm) mrkev. Chvíli mícháme, potom přidáme červenou papriku na kousky, mletou...
více o Rychlé chilli fazole
Maso dáme do tlakového hrnce, přidáme 1/6 dobře omytého citronu, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme asi...
více o Kořeněná koprová omáčka
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a...
více o Bártovo "ragú"
Nudle trošku polámeme, smícháme s rýží,dáme na rozpuštěné máslo a smažíme do té doby, než začnou nudle růžovět. Poté zalijeme vařícím vývarem z vody a...
více o Nudle s rýží
Pohanku propereme, zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku Masoxu a necháme vsáknout všechnu vodu po dobu asi půl hodiny.
Pohanku necháme nahrubo...
více o Karbanátky z pohanky
Nejprve uvaříme brambory, česnek a cibulku. Potom přidáme nakrájený kabanos. Česnek a cibulku vyndáme, zahustíme jíškou, přidáme vejce a nakonec ocet....
více o Kyseláky
Nejdříve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Pod pokličkou necháme cibuli spařit, až změkne. Na...
více o Maminčina Cibulačka
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky...
více o Ernstův choucroute
Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou...
více o Plněná zelná hlávka
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé...
více o Tuniská omáčka Shakshouka
Na oleji zpěníme cibuli a na plátky nakrájený česnek (aspoň 4 stroužky), přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a mírně podusíme, zalejeme 1 litrem...
více o Česnečka se zeleninou
400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici NECEDÍME, jen ji rozmixujeme. Zbytek růžiček brokolice makrájíme...
více o Brokolicová polévka - velmi chutná
V remosce na plotně si nejprve zpěníme cibulku, kterou jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme na kostičky nakrájené uzené a lehce ho osmahneme....
více o Remoskové brambory
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujon a česnek. Před...
více o Česnečka z Vysočiny
Kuře rozčtvrtíme, osolíme. Na oleji osmažíme cibulku do sklovata (nemusí být ani nakrájená nadrobno, budeme vše cedit). Na zesklovatělou cibulku...
více o Kuře na paprice trochu jinak
Do vroucí vody s bujonem pomalu sypeme polentu, povaříme a odstavíme. Do pečící mísy nalijeme trochu oleje. Dáme první vrstvu polenty a ozdobíme nivou...
více o Polenta s rajčaty a nivou
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou. Kostky uvaříme dle návodu, scedíme...
více o Rizoto z kuskusu
Rýži dáme vařit do vody, ve které jsme rozpustili bujóny. Mezitím obereme maso z křídel, orestujeme anglickou slaninu a nakrájíme nakládanou kapii. Do...
více o Dejvické rizoto
Všechny ingredience dame vařit na 45 minut, potom játra vyjmeme a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme zpět do polévky. Přidáme zvlášť...
více o Polévka z jater
Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina nezhnědne. Občas podlijeme. Poté...
více o Polévka s nivou a klobásou
Na lžíci sádla osmažíme na kostičky pokrájený chléb, který po osmažení odebereme. Na zbytku sádla orestujeme pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na...
více o Havířská česnečka
Na másle opražíme vločky a mrkev. Poté zalijeme vodou. Po 10 minutách přidáme zeleninový bujon a vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku můžeme...
více o Vločková polévka jinak
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme trochu olivového oleje, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku a...
více o Špagety mojí maminky
Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno)...
více o Sarma od Muki
Těstoviny uvaříme dle návodu tak, aby byly o něco tvrdší na zkus než jsme zvyklí (cca o tři minuty kratší dobu než je uvedeno na obalu) a přihodíme k...
více o Těstoviny s brokolicí po provensálsku
Nakrájím na kostičky chleba a osmažím jak topinky na sádle, zaliju vodou, přidám masox. Nechám topinečky rozvařit. Přidám dle chuti vegetu, dosolím....
více o Chlebová polévka
Maso hojně pomažeme hořčicí a necháme alespoň hodinu marinovat. V hrnci rozhřejeme tuk a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na plátky a lžičku...
více o Vepřové na hořčici II.
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list,...
více o Kořeněná rajská omáčka
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak přidáme česnek a...
více o Zelená omáčka
Česnek nakrájíme na malé kousky a pórek na tenká kolečka. Do hrnce dáme lžíci oleje. Na oleji krátce osmahneme česnek a pórek. Zalijeme vroucí vodou,...
více o Nedělní česnečka
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme...
více o Hrášek na smetaně
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje...
více o Pikantní vepřová jatýrka
Sušené houby necháme přes noc naložené ve vodě. Jáhly 3x propaříme a vložíme do hrnce s mlékem. Přidáme masox, sůl a houby. Přivedeme k varu a při...
více o Houbovník pana Kánského
Zelenina se nakrájí na drobno a spolu s jalovcem a novým kořením se dá vařit. Přidá se celerová nať a libeček.
Když už máme zeleninu měkkou, rozmixuje...
více o Co dům dal polévka
Nakrájenou vysočinu na malé kostičky a nastrouhanou mrkev (půlku) orestujeme v hrnci do kterého přidáme cca litr vody. Přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Fofr polévka
Na pánvi rozpustíme tuk na kterém necháme osmažit nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a necháme lehce osmahnout. Zalijeme asi...
více o Sýrová omáčka mistra skanka
Cibuli na kostičky a uzené maso na kostičky restujeme na oleji či lžíci sádla. Přidáme brambory na kostičky a veškeré koření. Zalijeme vroucí vodou,...
více o Zelňačka pro hladové
Cibule do zlatova osmažíme na másle, posypeme červenou paprikou a gulášovým kořením. Nákrájené hovězí maso necháme na cibulce pořádně ze všech stran...
více o Guláš se sterilovanými paprikami
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru a víno,...
více o Pomazánka z drůbků
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji a přidáme kuře, chvíli restujeme a pak podlejeme vodou, rozdrobíme bujón nebo přidáme podravku (já...
více o Kuře na cibuli II.
Do 7 litrového hrnce dáme do 3/4 vody do toho nasypeme fazole, veškeré koření a masox, scezenou řepu, nakrájené brambory, rozmělněnou mleté maso a...
více o Rychlý boršč
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme...
více o Polévka pro pány
Kostky necháme povařit v 1 l vody, potom přidáme nakrájenou mrkev na půlměsíčky a vaříme do změknutí. V misce rozmícháme 1 vejce s trochou vody a...
více o Slepičí polévka s noky
Topinambury očistíme a nahrubo pokrájíme. Cibuli nakrájíme na kosticky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli do zlatova. Přihodíme...
více o Krémová polévka z topinambur
Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka....
více o Strouhaná vepřová játra
Cibuli osmažíme do zlatova. Přidáme papriku, brambory, cuketu, papriku, salám - nakrájené na kostičky, opečeme, zalijeme vodou, dusíme tak 10 minut....
více o Cuketový buřtguláš
Vlasové nudle opražíme na oleji úplně do zlatova, přidáme propláchnutou rýži, promícháme. Dáme 2 lžičky Kari koření, zalijeme horkou vodou s...
více o Thajská rýže
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata.Trošku podusíme, přidáme hrozny,...
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Nakrájím na kostičky uzený bok, lehce vyškvařím na sádle, přidám cca 3 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, potom cibuli, nakrájenou na půkolečka,...
více o Česneková cibulačka