Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř.... více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a povaříme ve vývaru z bujonu. Po uvaření vyjmeme a rozmělníme. Salát nasekáme. Tvaroh trochu zředíme vývarem... více o Kuřecí pomazánka
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme... více o Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela... více o Cizrna na paprice se smetanou
Zeleninu můžeme použít čerstvou i mraženou, přibližně půllitrový hrnek. Máslo (kousek si necháme na osmažení krutonů) si rozpustíme v hrnci, nasypeme... více o Zeleninová česnečka s krutony
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené... více o Bramborová polévka bez hub
Když chcete vařit svíčkovou a jste zapomětlivý a najdete v ledničce jen mrkev a kedluben :). Nakrájenou mrkev a kedluben dáme restovat na tuk, v... více o Svíčková omáčka, když je v lednici jen.....
Maso nakrájet na kostičky, cibuli na kolečka. Masox rozpustit v půl litru vody. Vše promíchat v zapékací misce, přikrýt alobalem a péct jednu hodinu... více o Zapečený guláš II.
Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme... více o Krůtí nudlová polévka
Kuře si rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě tak do třičtvrtě měkka, vývar můžem použít třeba na polívku. Hlívu si nakrájíme na větší kousky. Na... více o Kuřecí maso s hlívou ústřičnou
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut). Do pekáčku... více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou... více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Na másle orestujeme do zlatova nakrájenou na půlkolečka cibuli, přidáme na jemno nastruhaný celer, osmažíme. Po té zaprášíme moukou a zalijeme vodou.... více o Cibulačka s celerem
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku,... více o Gulášová polévka z václavek
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také. Až se voda... více o Vepřové v mrkvi
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme vývarem, nebo... více o Kapustový prívarok podle mě
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se... více o Špagety na víně
Nejde ani tak o recept, jako o fintu, jak dostat do dětí, co nejí zeleninu a ve všem se rýpou to, co chcete Vy a ne co chtějí děti. udělejte klasickou... více o Zeleninová polévka pro vybíravé děti
Kuřecí maso si připravíme dle libosti na plátky, nebo medailonky a dáme pozvolna smažit na pánvičku s trochou oleje. Až bude maso hotové, můžeme ho... více o Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou
Plátky 20 minut povaříme, slijeme a vymačkáme z nich vodu. Pak je nakrájíme na tenké "dršťky". Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova,... více o Sojová dršťková polévka
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě
**Krok 1: **Na trošce oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem připraveným z bujónu a masoxu‚ přidáme na plátky nakrájený... více o Sýrová cibulačka
Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájený pórek a kmín. Po chvíli přidáme krupici a opět chvíli pražíme. Zalijeme vývarem... více o Žampiónová polévka s pórkem
Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme je párátkem aby na špalíku... více o Vepřová panenka v kabátku
Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené štávě orestujeme nakrájenou cibuli a... více o Svíčkové medailonky na divoko
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme.... více o Paella s mořskými plody
Sóju vaříme v osolené vodě 15 - 20 minut. Poté vyndáme a nakrájíme na kostičky, HODNĚ okořeníme. Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme sóju... více o Čína- sojovka
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso (osolené, opepřené a okořeněné). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl... více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuř. maso (osolené, opepřené a okořeněnené). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl... více o Dušené kuřecí maso v omáčce
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš... více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na větší kousky (asi 5 x 5 cm). Žampionům oloupeme hlavičky a nakrájíme je na co nejtenčí plátky.... více o Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře
Cibuli nakrájíme na tenčí proužky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený párek a zasypeme červenou paprikou. Necháme jemně... více o Cibulová trochu jinak
Na másle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo pokrájené lišky a necháme vydusit, po vydušení podlijeme vodou, přidáme masox... více o Lišky na topince
Cuketu oloupeme, překrojíme podélně na půl a vydlabeme, odložíme stranou. V bujónu uvaříme sojovou drť (na malou cuketu mi stačilo tak 50 g). Mezitím... více o Plněná cuketa II
Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne. Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř,... více o Klasická hrachová kaše
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika... více o Zelná polévka s uzenými žebry
Oloupeme asi tak 8 stroužků česneku a pokrajíme na plátky, polovinu menší cibule taktéž. Tvrdší veku, bagetu či rohlíky pokrájíme na plátky či... více o Kastilská polévka
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky či nudličky. Na rozehráté pánvi si opražíme cibuli a vzápětí k ní dáváme kuřecí maso, které lehce promneme.... více o Kuřecí specialita po moravsku
Kuskus uvaříme dle návodu (nasypeme do misky, zalijeme vodou, ale lepší je vývarem a přidáme máslo). Uvaříme si kukuřici a hrášek (pokud jsme... více o Barevný kuskus
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Do takto připraveného základu vlijeme žampiony spolu s lákem a dobře provaříme. Poté vlijeme mléko,... více o Žampionový krém
Kuře uvaříme, až se rozpadá na vlákna. Ve vývaru, do kterého přidáme hrst oregana, celou cibuli a kostku bujónu, nejlépe v papiňáku, uvaříme rýži.... více o Kuře s rýží – Kostarika
Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme... více o Roštěná mé babičky
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré),... více o Buřtguláš rychlovka
Na troše oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme brambory, zeleninu, zalijeme vodou, přidáme tymián, bazalku, chilli a necháme... více o Mexická zeleninová polévka
Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu... více o Honkong
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky nakrájené brambory. Asi po 5 - 7... více o Ájenčina šumavská kulajda
Rohlíky namočíme do mléka, přidáme mleté maso, sůl, pepř , koření do mletého masa a 2 vajíčka, to vše smícháme (když je těsto moc řídké přidáme trochu... více o Plněné rolky z mletého masa
Houby očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme a houby 2 minuty za stálého... více o Žampionové ragú pani Verušky
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min. Na... více o Krémová žampionová polévka
Brambory ve šlupce se nakrájí na 0,5cm plátky a do zapékací misky se vrství s masem na kostičky a klobásou nebo paprikovým salámem. Zalije se... více o Zapečené brambory s kuřecím masem a klobásou