Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a ty potom ještě na půlky, zlehka osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli a zalijeme horkým...
více o Bramborový salát po Švýcarsku
Rajčata a cibuli (cibulku) nakrájíme na malé kousky.Poté dohromady osmažíme na pánvičce.Během smažení přidáme sůl,masox (2 kostky) a 250 g kečupu.Dále...
více o Omáčka z rajčat
Vločky namočíme přes noc do vlažné vody. Zeleninu uvaříme s masoxem, obojí dáme okapat a smícháme v míse. Přidáme sýr, vejce, solamyl, sůl a česnek....
více o Vločkové karboše
Čočku předem namočíme. Zelí propláchneme a překrájíme na menší. Cibuli zpěníme na oleji přidáme mouku, lžičku pálivé papriky a 3 lžičky sladké papriky...
více o Polévka čočková ze zelím
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na...
více o Kapustové závitky II.
Kuřecí plátky osolíme a načesnekujeme, napříč položíme na maso plátek šunky nebo 1-2 kolečka salámu - na prsa salám, na nohy šunku. Do středu položíme...
více o Kuřecí ruličky
Na tuku osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme na větší kousky nakrájená kuřecí prsa, chvíli dusíme, pak přidáme pepř, papriku, kmín, staročeské...
více o Houbový rarášek
Do vody dáme bobtnat trochu rozinek. Omytý květák trochu spaříme ve vodě s bobkovým listem, vyjmeme a necháme chladit. Na pánvi na sucho osmažíme maso...
více o Květákové rizoto
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. V hrnci osmahneme na másle celer s mrkví. Až začnou krásně vonět zalijeme je vroucí vodou (já přilévám z...
více o Rychlá zeleninová bomba
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme vodu, bujón a přidáme na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev a kostky anglické slaniny. Spíše...
více o 15 minutová česnečka
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou uzeninu dle vaší chuti a restujeme. Přidáme půl lžičky pálivé...
více o Zeleninový boršč s uzeninou
Kuře zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme zeleninu a vaříme asi čtvrt hodiny. Z másla a mouky připravíme jíšku, vmícháme...
více o Kuřecí kari krém
Prsíčka nakrájená na nudličky orestujeme na sádle s drobně nakrájenou cibulkou. Když se maso zatáhne, podlijeme to vínem, přidáme špetku kari a pepře,...
více o Krůtí prsa "lila"
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a na plátky česnek. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, mírně opečeme, osolíme, opepříme, přisypeme propláchnutou...
více o Rychlé jednoduché rizoto
Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme soju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji přidáme...
více o Sójový prejt
Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso...
více o Šťouchanice s hovězím masem
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, přidáme nakrájené zelí, mletou papriku, pepř, kmín,...
více o Švábské maso
Česnek oloupeme a nasekáme na jemné kousky, které pomaličku opražíme na rostlinném oleji do růžova. Přidáme vodu, masox, sůl, pepř, vegetu - vše dle...
více o Česnečka s avokádem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme, osolíme a povaříme do měkka....
více o Brokolicová polévka s pórkem
Kuřecí stehna posolíme, silně potřeme česnekem a necháme 2 hodiny odpočinout. Stehna obalíme ve směsi hladké mouky a sladké papriky. Opečeme na másle...
více o Pikantní pečená kuřecí stehna
Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme...
více o Falešná dršťková polévka ze slepice
Kostku bujónu rozpustíme ve vroucí vodě, zahustíme moukou, dochutíme Podravkou a povaříme. Přidáme hrnek mléka a necháme přejít varem. Nivu...
více o Polévka z Nivy
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme...
více o Zadělávané fazole s uzeným masem
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou...
více o Boloňské špagety
Do vroucího bujónu dáme kostičky brambor a mrkve, osolíme, přidáme kmín, krupičku a povaříme, nakonec zavaříme pokrájený pórek a hrášek s rozkvedlaným...
více o Polévka rychlovka
Do vařící vody vhodíme bujon, až se vše rozpustí, přidáme špetku vegety. Ve skleničce rozmícháme vejce se s hladkou moukou, přidáme sůl a dobře...
více o Rychlá polévka ala Kristina
Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod...
více o Vídeňské velikonoční kuře
Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme paprikou a částí cibule, kterou jsme drobně nakrájeli, stočíme v...
více o Závitky s paprikou - dietní
Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, poprášíme je moukou, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej a za stálého míchání krátce opečeme....
více o Vepřová kýta v hrášku - dietní
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a...
více o Chlebová omáčka
Z makrel odřízneme hlavy, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme okapat.
Ryby osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme rozkrájenou...
více o Makrely v rajčatové omáčce
Obsah moravanky (kdo nechce ostré, vyndá feferonky) vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejného množství vody...
více o Vaječná mozaika
Z masoxu a vody připravíme vývar, do vařícího vývaru vsypeme cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka a vaříme 5 minut. Polévku osolíme, sejmeme z...
více o Cibulová polévka s vejcem - dietní
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké...
více o Hovězí polévka s masem - dietní
Brambory opláchneme a drátěnkou očistíme, v žádném případě je nezbavujeme slupky. Nakrájíme je na osminky a v troubě na mírně vymaštěném plechu je...
více o Lahůdka v zapékací míse
V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové...
více o Rychlá zelňačka
MaggiI Bujox dáme rozpustit do vývaru.
Brambory, papriky, rajčata, kapustu, salám, maso nakrájíme na kostičky, popřípadě na plátky.
Zeleninu z...
více o Polévka ze severu
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme citrónovým pepřem a rychle na oleji osmažíme. Maso pokládáme do zapékací mísy a pokládáme na něj kolečka...
více o Vepřové kotlety se smetanou a sýrem
Nakrájíme hodně cibule na kolečka - asi 1/4 hrnce ve kterém budeme vařit. Přidáme hrst proprané rýže, kostku masoxu a zalijeme vodou. Vaříme, až obojí...
více o Cibulačka podle starej mamy
Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s...
více o Květáková polévka s kysanou smetanou
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme...
více o Půlnoční silvestrovská polévka
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve...
více o Zeleninové rizoto II.
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do poloměkka.
Potom přidáme na kostičky...
více o Polévka ZELNÁ
Kysané zelí nakrájíme na drobno, přidáme nakrájenou klobásu, bujón, okořeníme a dáme vařit. Až je zelí měkké zalejeme podmáslím, ve kterém máme...
více o Mexická polévka
Do hrnce se studenou vodou dáme mleté maso a rozmnělníme ho šťouchadlem na brambory, přidáme pokrájenou cibuli, pepř sůl a tymián. Po chvíli varu...
více o Mletá polévka
Do hrnce nakrájíme oloupané brambory a přistrouháme trošku mrkve, přidáme bujón a zalejeme vařící vodou. Mezitím na trošce máslo opražíme na kostičky...
více o Česneková polévka II.
Sojové kostky přelijeme vařícím bujonem z 0,25 dl vody a necháme odležet.
Na sádle opečeme kostky dočevena a přidáme nadrobno krájenou cibuli, osolíme...
více o Sojové kostky na kmínu a pivu
Brokolici rozebereme na malé růžičky, cerel hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vočky a nastrouhaný celer,...
více o Brokolicová polévka s ovesnými vočkami
Omyté a vysušené kuře naporcujeme, osolíme a potřeme hořčicí (hořčicí nešetříme). Uložíme do ohnivzdorné mísy a posypeme plátky česneku, přidáme...
více o Kuře na pivu
V hlubokým hrnci rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme. Pak přidáme slaninu nakrájenou na tenčí plátky a (poklademe jí...
více o Ragú podle detektivky