Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme... více o Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Maso a cibuli opečeme na oleji, brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme do tlakového hrnce, poklademe maso s cibulkou, přidáme papriky... více o Maso v bramborách s paprikami
Maso nakrájíme na nudličky a jemně osmahneme na oleji. Přilijeme přibližně 1 až 1,5 l vody a na vrch přidáme nakrájená rajčata na měsíčky. Osolíme,... více o Dušené maso na rajčatech
Maso v osolené vodě uvaříme do měkka spolu s divokým kořením, cibulí a kořenovou zeleninou. Přecedíme a maso na drobno nakrájíme. Na másle osmažíme... více o Pajšl na smetaně
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, orestujeme na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme slaninu, játra nakrájená na kousky a hrstku... více o Lesní mámení
Na másle necháme zpěnit cibuli do sklovata a poté pokrájený přidáme česnek a žampiony. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a... více o Anglická červená polévka
Maso nakrájíme na plátky (klidně užší, ale delší, aby šly zabalit) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Rozložíme na prkénko, v... více o Vepřové rolky
Nakrájenou cibulku orestuju do zlatova, na ni dám na kostičky nakrájené maso, osolím, orestuju, přidám houby a klobásu na kolečka a dusím, až maso... více o Dobrota z jednoho hrnce
Fazole uvaříme v osolené vodě. V kastrolu nebo v pánvi WOK osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, chilli (podle chuti, jak kdo rád ostré),... více o Mexické fazole III.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé pečeně osmažíme na troše tuku... více o Hortobáďské palačinky s masem
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle. Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme... více o Špízy do trouby i na gril
Brambory, slaninu, maso a cibulku na krájíme na kostičky a vložíme do vymazaného pekáčku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme. Navrch jestě... více o Lichvářské brambory
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku... více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Na pánev dáme trochu oleje a necháme ho rozpálit. Pak přidáme na hranolky nakrájené maso a zarestujeme až zbělá. Potom přidáme na kolečka pokrájený... více o Hranolky na chilli
Uvaříme těstoviny, necháme vychladit, nakrájíme další ingredience na kostky, ochutíme tatarkou a přidáme nastrouhaný sýr.... více o Salát, co dům dal
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru... více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na... více o Zbytkové rizoto (dietní)
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do... více o Skvělá letní grilovačka
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ. Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,... více o Majerův guláš
Upečeme omelety, opečeme maso na cibulce, smícháme s lečem,podusíme. Omeletu přehneme na půlku a naplníme masem, posypeme sýrem. Krátce zapečeme na... více o Omeleta s kuřecím masem
Pekáček vymažeme olejem a postupně dáme plátky anglické slaniny, na to kolečka cibule a na cibuli plátky masa. Nakonec dáme plátky brambor, osolíme a... více o Bramborové ragů
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí... více o Polský bigos
Syrové maso vložíme do pekáče spolu s na větší kostky nakrájenou zeleninou (včetně cibule). Vložíme koření a podlijeme vývarem, nebo vodou (chuť... více o Dietní rychlá svíčková omáčka
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo". Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu,... více o Pohřební guláš
Řízky mírně naklepat (dá se to dělat z vepřových, krůtích nebo kuřecích, dokonce i kotlety jdou) a položit na plech s větším okrajem. Posypat... více o Cibulové řízky
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji... více o Řízek jinak
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli... více o Židovina
Osmahnout maso nakrájené na kostky, aby bylo dozlatova propečené. Přidat kukuřici a zasypat kořením, lehce osmahnout a zalít kečupem a vodou z fazolí... více o Chilli con carne VI.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Přidáme asi 1 a 1/2 lžíce koření a asi 4-5 lžic sójové omáčky. Necháme přes noc marinovat. Ráno nebo... více o Čína pro lenochy
Nakrájíme cibuli a na ni na kostičky maso. Osolíme, orestujeme a zalejeme malým množstvím vody, kterou necháme vydusit. Po změknutí směsi zelí... více o Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem
Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve... více o Masové kostky na thajském grillu
Mleté maso spojíme s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, citronovou šťávu a je-li zapotřebí,... více o Karbanátky na pivu
Rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme mouku, mléko, vejce a sůl. Vyšleháme v řídké těstíčko a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím nadrobno nasekáme... více o Kořeněné masové palačinky
Smíchejte a nechte 30 minut stát jablka, cukr a máslo. Směs přidejte k mouce, kakau a prášku do pečiva. Těsto nalijeme a vymazaný a vysypaný plech a... více o Perník z lásky
Maso osolíme a opepříme a lehce opečeme na rozpáleném oleji se slaninou. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, víno,... více o Pečeně na rajčatech
Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu... více o Čína
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v... více o Voňavé řízky
Maso vařit v nálevu, až je měkké (vyzkoušené mám kuřecí prsa ve vaničce). Nechat 8 hodin odležet, nadrobno nakrájet a smíchat se směsí, vše dobře... více o Rybí salát bez ryb
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru.... více o Šťavnaté karbanátky
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že... více o Skvělý těstovinový salát
Na lehce potřený alobal olejem poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme, na brambory naklepané maso, které jsme... více o Dobrota z alobalu
Na pánvi opečeme zeleninu, podlijeme pomerančovou šťávou, uvaříme do měkka, přidáme halali, ještě povaříme a dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme.... více o Obrácená svíčková
Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale... více o Baklažánová kaše
Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je... více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Chléb opečeme na oleji, do kterého jsme přidali nakrájenou polovinu paličky česneku. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a pokrájíme na... více o Johanovy tousty
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230 °C se peče asi 1 a 1/2 hodíny.... více o Prezidentský guláš II.
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře.... více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Do větší zapékací mísy nalejeme trochu oleje a 1/2 cibule nakrájené na plátky rozprostřeme na dně. Na pánvi rozehřejeme olej. Maso osolíme, opepříme,... více o Řízky naruby jinak a zdravěji
Na přípravu potřebujete dvě pánve (nebo kastroly). V jedné pánvi osmažíme na oleji květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby... více o Čínský květák s masem