Květák rozebraný na růžičky uvaříme v osolené vodě nebo na páře doměkka - na skus. Necháme zchladnout a okapat.
Uvařený květák pokrájíme na menší kusy...
více o Květákový salát se smaženým řízkem
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Krátce před koncem vaření naskládáme na brambory růžičky brokolice a vše...
více o Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné! Plátky vložíme do pánve s...
více o Křenová omáčka se zakysanou smetanou
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká...
více o Prezidentské řízky na bramborách
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo...
více o Česnekové řízky v těstíčku
Palice česneku rozložíme na stroužky, které oloupeme.
Plátky masa nebo medailonky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily,...
více o Česneková minutka
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při pečení nekroutilo, osolíme, poprášíme paprikou a obalíme ve smetanové směsi....
více o Pečené smetanové řízky
Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme a okořeníme. Koření do řízků prsty vetřeme. V misce si...
více o Cibulovo-česnekové řízky: smetanové
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na...
více o Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich...
více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme.
Z uvedených...
více o Jednoduché pivní staročeské řízky
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily.
Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí,...
více o (nejen) Hořčicové řízky
Vařenou řepu nastrouháme, přidáme česnek nebo koření dle chuti, nastrouhaný sýr výraznější chuti, osolíme a dle potřeby přidáme strouhanku (nemusí být...
více o Řízky s řepou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme...
více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, můžeme mírně posypat drceným kmínem a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo....
více o Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme.
V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této...
více o Řízky v zakysané smetaně
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme Solamylem, vtlačíme do každého strouhanku, obalíme v rozšlehaných vejcích a v rozpáleném oleji osmažíme po...
více o Plátek Mnohachuťák
Řízečky naklepeme, osolíme, opepříme a očesnekujeme. Posypeme bylinkami a necháme alespoň 10 minut odležet v lednici. Čím déle necháte odležet, tím je...
více o Řízečky s paprikou a pórkem
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme.
Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na...
více o Bravčové rezne s jablkami