Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš...
více o Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny.
Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až...
více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Kuřata očistěte, omyjte, osušte a uvolněte jim kůži na prsou. Medvědí česnek nasekejte nadrobno, z citronu nastrouhejte kůru a obojí vmíchejte do...
více o Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte...
více o Uzlíky s malinovým džemem
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse utřete obě másla se 100 g cukru a citronovou kůrou a postupně zašlehejte žloutky. Šlehejte, dokud nevznikne...
více o Makové kytky s citronem
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až...
více o Velikonoční beránek šlehačkový
Kuře omyjte a osušte. Troubu zapněte na 160 °C. Rohlíky pokrájejte na kostičky a orestujte je na másle. Vsypte je do velké mísy, přidejte mandle a...
více o Pečené kuře s nádivkou
Máslo nakrájejte na kostky a s moukou a 1 lžičkou soli zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, olej a 1 lžíci studené vody,...
více o Špenátový koláč s vejci
Žampióny očistěte, popř. oloupejte a utrhněte nožičky, ty nevyhazujte. Houby zakrojte do rovna, aby směs dobře držela, seřízněte trochu i horní část...
více o Nadívané žampióny
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme...
více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle...
více o Losos s koprovým přelivem
Na malém množství tuku, osmažíme na menší kostky nebo plátky, pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy...
více o Cuketové flíčky
Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět...
více o Houbařské těstoviny III.
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na menší kusy pokrájené mrkve a dále smažíme do sladkého rozvonění mrkve. Přidáme nasekaný...
více o Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat.
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce...
více o Houbová omeleta se slaninou
Do těsta na langoše budete potřebovat zchladlé vařené brambory ve slupce, uvařte si je tedy předem.
Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme na 40...
více o Bramborové langoše
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe.
Na obalení si dejte do...
více o Dezert na způsob francouzského toastu
Předehřejte troubu na 170°C. Pořádně osolte vodu, vložte fleky (pokud používáte kupované vařte 2/3 doby uvedené na obalu), chlazené vařte 2 minuty.
Na...
více o Skoro domácí šunkofleky
Očistěte a oloupejte chřest. Do hrnce dejte vařit vodu na chřest, osolte ji a zakápněte bílým vínem. Až se voda začne vařit přidejte chřest. Vařte cca...
více o Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Mrkev nastrouhejte najemno, banány rozmačkejte vidličkou, ananas nasekejte nadrobno, ořechy stačí posekat nahrubo. Ve velké míse vidličkou prošlehejte...
více o Mrkvový dort s ananasem a banány
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, bude to trvat minimálně pět minut. Poté přidejte vejce, pak všechny suché suroviny a nakonec vmíchejte jemně...
více o Mrkvový koláč s ricottou
K masu přidejte najemno nastrouhaný sýr a nadrobno nasekané lístky petrželky. Jedno vejce prošlehejte s mlékem a přilijte k masu. Osolte ho, opepřete...
více o Holandský řízek a šťouchané brambory
Na lžíci oleje orestujte dohněda maso a odložte stranou. V kastrolu rozehřejte zbylý olej a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky pokrájenou...
více o Vesnický páj (cottage pie)
Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou...
více o Hovězí sekaná Wellington
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme rozvonět drobně nasekaný muškátový květ, zasypeme moukou a necháme zpěnit. Přisypeme na růžičky...
více o Brokolicová polévka s Nivou
V robotu ušlehejte máslo s cukrem do světlé pěny, bude to trvat 2–3 minuty. Poté na nižší rychlost zašlehejte vejce. Přidejte jogurt, rozmačkané...
více o Banánový chlebíček
Pokrájené banány, vejce, kokos a mouku dejte do mixéru a rozmixujte na hustější těsto. Na pánvi nebo lívanečníku rozpusťte kousek másla, lžící...
více o Banánové lívance s kokosem a jablky
Čokoládu nalámejte do kovové či skleněné mísy a přidejte máslo pokrájené na kousky. Mísu posaďte na kastrol s vroucí vodou a čokoládu nechte rozpustit...
více o Čokoládové brownies
Troubu předehřejte na 170°C. V pánvi si pomalu rozehřejte máslo. Připravte si nepřilnavý pekáč a vymažte ho máslem.
Smíchejte špaldovou mouku, prášek...
více o Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Na lžíci másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata s novým kořením, kterou následně zasypeme hladkou moukou, kterou necháme během míchání...
více o Vydatná fazolová polévka se zakysankou
Na bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby, vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného...
více o Pražma na bramborách pečená
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a...
více o Bramborovo-žampionová krémová polévka
Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte....
více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme....
více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Upozornění: Tento recept není dietní, veganský, rychlý ani levný berte to prosím v potaz. Poznámka na úvod: Pokud víte dopředu, že nemáte nebo z...
více o poctivé Míša řezy
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20...
více o Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli....
více o Kanec se šípkovou
Troubu předehřejte na 180 °C. Na troše olivového oleje nechte zesklovatět oloupaný a plochou stranou nože rozmáčknutý česnek a najemno pokrájenou...
více o Ratatouille
Troubu předehřejte na 160 °C. Jedním oloupaným stroužkem česneku překrojeným napůl vytřete zapékací mísu. Máslo pokrájejte na plátky a částí vyložte...
více o Gratinované brambory a batáty
Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory dobře omyjte a několikrát propíchejte vidličkou. Naskládejte je do pekáčku a přidejte česnek překrojený napříč...
více o Bramborová kaše z pečených brambor
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Osušte je na papírové kuchyňské utěrce. Pak je nasypte do mísy a...
více o Pečené bramborové lupínky
Z plátů listového těsta vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm, polovině z nich vykrojte středy. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem...
více o Paštikové koláčky
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou...
více o Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle...
více o Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš