• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Máslo

Máslo

Podobné ingredience

  • Arašídové máslo
  • Bylinkové máslo
  • Koření - Bylinkové máslo
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

50 minut
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou

Husí prsa plněná fíky s bramborovo…

Prsa očistěte od blanek. Z obou stran je osolte a opepřete, posypte lístky tymiánu a lehce potřete balzamikovým octem. Jedna prsa položte kůží dospod... více o Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce... více o Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

50 minut
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

Špaldovo-semolinové palačinky,…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) jemnéjšími průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky. Smíchat obě mouky se solí v 0,25 l nádobě. V... více o Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

50 minut
Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Den předem, v 0,5 l nádobě, do 320... více o Ovesný pudink, základní recept

60 minut
Ovesné pražmové pirožky, základní recept

Ovesné pražmové pirožky, základní…

Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby). Den předem připravit těsto. V menší... více o Ovesné pražmové pirožky, základní recept

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

Maso prošpikujte, zbylý špek dejte stranou. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Pečeni zprudka orestujte ze všech stran v pánvi na oleji, aby se... více o Hovězí pečeně s houbami

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidáváme mléko, abychom docílili... více o Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

35 minut
Polévka z lišek

Polévka z lišek

Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky.... více o Polévka z lišek

30 minut
Spařená krupice (kuskus), základní recept

Spařená krupice (kuskus), základní…

24 hodin před jídlem namočit hrozinky. V hlubokém talíři nebo v misce 1 l zalít osolenou krupici vroucí vodou, promíchat. Nechat odstát zakryté... více o Spařená krupice (kuskus), základní recept

45 minut
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným…

Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci na sádle... více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

30 minut
Kokosová pochoutka

Kokosová pochoutka

Keksy pomeleme najemno, přidáme cukr, kakao, trošku rumu, kávu a vypracujeme tužší těsto, které necháme chvilku odpočinout. Změklé máslo vyšleháme s... více o Kokosová pochoutka

45 minut
Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby). Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do... více o Campa pa (falešný marcipán), základní recept

60 minut
Jahodové řezy od Bláži

Jahodové řezy od Bláži

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přimícháme olej a mléko. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Jahodové řezy od Bláži

80 minut
Rýžové krokety (noky), základní recept

Rýžové krokety (noky), základní recept

Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz... více o Rýžové krokety (noky), základní recept

30 minut
Lemon curd

Lemon curd

Připravíme si ohnivzdornou mísu. Do ní dáme vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, máslo a cukr. Poté dáme mísu na hrnec s... více o Lemon curd

60 minut
Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

15 minut
Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslo dáme do misky a vyšleháme mixérem s metlicemi do tuhé, hladké pěny/hmoty. V jiné misce smícháme všechny sypké suroviny. Poté je nasypeme do... více o Máslový čoko-banánový krém na muffiny

50 minut
Vyběhlík

Vyběhlík

V mléce rozšlehejte vejce a osolte. Vmíchejte mouku, cukr a skořici. Těsto vlijte do máslem vymazané formy a pokryjte je švestkami. Upečte dozlatova v... více o Vyběhlík

60 minut
Italské rizoto s mořskými plody

Italské rizoto s mořskými plody

Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím. Rýži arborio postupně zalévám bílým... více o Italské rizoto s mořskými plody

60 minut
Bramborový krém

Bramborový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor -... více o Bramborový krém

30 minut
Pastéis de nata

Pastéis de nata

Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru,... více o Pastéis de nata

50 minut
Kuřecí Tikka Masala

Kuřecí Tikka Masala

Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala

90 minut
Empanadas

Empanadas

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících... více o Empanadas

30 minut
Lotus cheesecake

Lotus cheesecake

Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím... více o Lotus cheesecake

60 minut
Gruzínské chačapuri

Gruzínské chačapuri

Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám.... více o Gruzínské chačapuri

60 minut
Loupáky - nejlepší

Loupáky - nejlepší

Z droždí, lžičky cukru a trochy teplého mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, teplé mléko a nakonec přidáme změklé... více o Loupáky - nejlepší

50 minut
Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek... více o Chalva indická semolinová, základní recept

60 minut
New York Style Pizza

New York Style Pizza

Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut. Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a... více o New York Style Pizza

90 minut
Vánoční bábovka

Vánoční bábovka

Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek,... více o Vánoční bábovka

90 minut
Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu. Poté ho znovu propracujeme, plníme do malých košíčkových formiček a v... více o Košíčky Izidor

45 minut
Náplně do buchet

Náplně do buchet

Tvarohová náplň: Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je rozležet. Do mísy dáme tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutek a vše zamícháme... více o Náplně do buchet

Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem

Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem

Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do mísy. Přisypeme oba druhy mouky, cukr, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao a vše promícháme.... více o Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem

40 minut
Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Z omytého chřestu odlomíme zdřevnatělé konce. Chřest nakrájíme na menší kousky a několik hlaviček si dáme stranou na ozdobu. Cibuli nasekáme najemno.... více o Krémová chřestová polévka

20 minut
Slaný karamel

Slaný karamel

V rendlíku rozpustíme cukr na světle hnědý sirup. Smetanu zahřejeme a ještě horkou ji nalijeme do cukrového rozvaru. Necháme provařit, aby ve směsi... více o Slaný karamel

45 minut
Rybízová bublanina s drobenkou

Rybízová bublanina s drobenkou

Pro přípravu těsta postupujte následovně: oddělte žloutky od bílků. K žloutkům přidejte moučkový a vanilkový cukr a vyšlehejte je do pěny. Poté... více o Rybízová bublanina s drobenkou

45 minut
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, podmáslí a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Těsto... více o Koláč s rebarborou a jahodami

60 minut
Zebra koláč

Zebra koláč

Z mouky, soli a nakrájeného másla uděláme drobenku. Pak postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto. Na lehce pomoučeném válu ho rozválíme na kolo a... více o Zebra koláč

180 minut
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

Kukuřičný vdolek kynutý, základní…

Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.... více o Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

110 minut
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

Kukuřičný svítek (smaženec), základní…

Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee).... více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

110 minut
Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát zakryté 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

110 minut
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

Špaldový šmorn (trhanec), základní…

V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

80 minut
Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept

Slaná krupicová kaše s hrachem,…

Hrách namočit sypáním do studené vody na 5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem. Vyprat 2 x, jednou v nové vodě a sbírat pěnu z hladiny.... více o Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept

80 minut
Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept

Sladká kaše (krupicová pěna),…

Do 0,7 l sklenice namočit krupici na 20 minut do studené vody (460 ml). Pro lepší výsledek namočit 2 - 3 hodiny. Vylít namočenou krupici do hrnce se... více o Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept

120 minut
Koláčky

Koláčky

Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce... více o Koláčky

30 minut
Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno. Když jsou játra dobře propečená,... více o Paštika z kuřecích jater

120 minut
Štola s marcipánem

Štola s marcipánem

Mouku, kypřicí prášek a moučkový cukr prosejeme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, tvaroh, máslo, vejce, rum a špetku soli. Ze zmíněných ingrediencí... více o Štola s marcipánem

80 minut
Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.... více o Matar dal khichdi falešný, základní recept

75 minut
Ryžogalo falešné, základní recept

Ryžogalo falešné, základní recept

Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do studené vody. Pouze slijeme vodu přes sítko. Vaříme ze studené vody 850 ml v hrnci se silnějším dnem. Před... více o Ryžogalo falešné, základní recept

95 minut
Gallo pinto karibské, základní recept

Gallo pinto karibské, základní recept

Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení... více o Gallo pinto karibské, základní recept

30 minut
Nejlepší mrkvový krém

Nejlepší mrkvový krém

Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, bramboru i petržel a vše... více o Nejlepší mrkvový krém

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 175
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

64
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená
30
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Nedávno navštívené recepty:

Mrkvánky Aprílové řezy se zakysanou smetanou Zeleninový salát s chřestem
Nekynuté rychlé těsto na pizzu Králík na houbách a hořčici Citronová roláda s tvarohovým krémem
"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem Vařené zelí Tvarohový cheesecake
Karbanátky nebo sekaná s patizonem Sádlová pomazánka Kološvárské zelí z remosky

Další doporučené ingredience:

Marináda Marinovaná pečeně Marmeláda Marmite Mars tyčinka
Marsmallow Masák Mascarpone Mascarpone 250g Mascarpone cheese
Maso Maso na karbanátky Maso na řízky Maso z divočáka Masová konzerva
Masové kosti Masox Máta Mateřídouška Matesy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact