Kapustu nakrájejte na 1cm proužky, brambory a mrkev na kostky, cibuli nasekejte najemno. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli a rozvonět...
více o Kapustová polévka s klobásou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud...
více o Šunka s hořčičnou omáčkou
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a...
více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici.
Platky krkovičky si omyjeme a...
více o Krkovička s bylinkovým máslem
Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou šalotku. Pak do hrnce přisypeme hrášek, nasekaný česnek a chviličku za občasného promíchání smažíme, až...
více o Hrášková polévka se šunkou
Z másla a mouky připravíme zásmažku, zalijeme vývarem a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, přidáme...
více o Mrkvová polévka se smetanou
Sušenky rozlámeme na menší kousky a msícháme je s rozpuštěným máslem. Směs uplácáme na dno formy a dáme do ledničky ztvrdnout.
Mezitím si smícháme...
více o Svěží pudinkovo-tvarohový dort
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta...
více o Velikonoční muffiny
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní...
více o Krupicový nákyp s jablky
Stehna zbavíme kůže, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle s olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Pak stehna vyndáme stranou. Do výpeku nasypeme...
více o Kuřecí (králičí) hořčicová stehna
Řízky připravíme klasicky jak jsme zvyklí. Pokrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Následně řízky...
více o Máslové řízky - sváteční
Na másle s troškou oleje osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který následně zasypeme moukou a nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme za stálého...
více o Špenátová polévka s pórkem
Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji.
Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce...
více o Topinky se sýrem, šunkou a vejcem
Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kmín a mouku a usmažte světlou jíšku.
Zalijte vývarem a přidejte...
více o Vývar s kapustou
Na másle orestujte nadrobno nasekané šalotky s česnekem nakrájeným na plátky, přidejte na menší kostky nakrájené králičí maso, osolte, opepřete....
více o Králík na houbách
Na pánvi rozpusťte trochu másla, aby se zahřálo. Přidejte 4 lžíce hladké mouky a osmažte ji dozlatova.
Přilijte mléko, přidejte hořčici a za stálého...
více o Rychlá sýrová omáčka na těstoviny
Máslo necháme změknout a přidáme hnědý a bílý cukr.
Poté přidáme vejce a šleháme.
Přidáme do směsi mléko, mouku a kypřící prášek.
Když je těsto...
více o Lehké Cookies
Brambory oloupejte, najemno nastrouhejte a vyždímejte z nich přebytečnou vodu.
V míse utřete žloutky s máslem, přidejte brambory, smetanu a na závěr...
více o Bramborové vdolky se skořicí
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí.
V...
více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Brambory uvařte ve slupce, poté oloupejte a rozmačkejte. Vložte je do robotu, přidejte sůl, zakysanou smetanu, žloutky a umíchejte.
Z bílků vyšlehejte...
více o Smetanovobramborová paštika
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou...
více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Quinou zalijte 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a nechte pozvolna probublávat asi 20 minut, doměkka. Jablka očistěte a...
více o Kaše z quinoy s jablky
Do mísy dáme mléko ,mouku ,vejce, sůl a důkladně rozmícháme aby tam nezůstali hrudky.
těsto necháme odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme máslo a potom...
více o Vynikající lívance
Do mísy rozklepneme vejce , přilejeme mléko a rozšleháme.
Přidáme cukr a skořici.
Rozkrojíme rohlík na čtvrtiny , a namočíme v připravené zálivce tak...
více o Smažené rohlíčky se skořicí
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně...
více o Risotto s medvědím česnekem
Listy medvědího česneku umyjte a nasekejte najemno. Máslo nechte změknout do pokojové teploty a pomocí šlehače nebo ruční metly utřete společně s...
více o Máslo s medvědím česnekem
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými...
více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
Kuřecí skelet dejte do hrnce a zalijte asi třemi litry studené vody. Přidejte cibuli, česnek, sůl a koření a přiveďte k varu.
Vařte odklopené 50 minut...
více o Krupičná polévka se zeleninou
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout,...
více o Brusinková bábovka s drobenkou
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s...
více o Okoun na másle a kmínu
Nejprve si dáme uvařit těstoviny do osolené vody.
Mezitím co se nám budou vařit těstoviny si nakrájíme Maďarskou klobásu a červenou papriku.
Když máme...
více o Zapečené těstoviny s petrželkou
Vanilkový lusk rozřízněte a špičkou nože vyloupněte semínka. Přidejte je do mouky stejně jako cukr, máslo a žloutky. Vypracujte drobenku a z té pak...
více o Mřížkové koláčky
Růžičky kapusty rozpulte, vyřízněte z nich košťály a sloupněte asi 2 vnější lístky (čím kvalitnější růžičky, tím méně odpadu). Asi 15 minut je povařte...
více o Nákyp z růžičkové kapusty
Troubu zapněte na 150 °C. Dotuha vyšlehejte bílky s cukrem, poté zlehka vmíchejte mleté mandle a likér.
Pečicí papír potřete kouskem másla a lžící na...
více o Amaretti sušenky
Vyšlehejte bílky, cukr, extrakt, pak vmíchejte mandle. Troubu zapněte na 150 °C. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30...
více o Mandlová roláda
Troubu předehřejte na 150 °C. V dokonale odmaštěné míse začněte šlehat při střední rychlosti bílky pokojové teploty se špetkou soli. Teprve když...
více o Žampiony z pusinek
Troubu zapněte na 170 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte. Vejce šlehejte s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Pak přidejte čokoládu s máslem. Nakonec...
více o Čokoládový koláč s oříškovým bezé
Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte...
více o Dhal s mušlemi
Alespoň hodinu před pečením vytvoříme kuličky. Ingredience dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici a pak utvoříme 24 kuliček, které vložíme na...
více o Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami
Utřeme do hladka změklé máslo a cukry, poté přidáme vajíčko a opět zamícháme. Do malé nádobky dáme sůl se sodou a rozpustíme v cca 5ml horké vody....
více o Čokoládové cookies
Všechny ingredience smícháme dohromady a uhněteme nelepivé těsto. Pokud bude lepit, pomůžeme si hladkou moukou. Takto hotové těsto necháme uležet v...
více o Kakaové perníčky
Tvaroh dohladka prošlehejte s vejci a vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva, nakonec nahrubo nastrouhané jablko. Uhněťte hladké těsto a nechte...
více o Tvarohové koblížky s jablky
Mouku prosejte s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce vyšlehejte do pěny a zašlehejte máslo. Střídavě s mlékem zapracujte suchou směs....
více o Belgické vafle
Vejce prošlehejte s mlékem a cukrem, pak vmíchejte mouku. Těsto nechte alespoň 10 minut odstát.
Přidejte lžíci mouky prosetou s práškem do pečiva. V...
více o Pohankové lívance
Mouku, cukr a vejce prošlehejte s mlékem a špetkou soli, nechte alespoň 15 minut odstát.
Rozpálenou pánev potřete máslem a za pomalého kroužení na ni...
více o Špaldové palačinky