Lososa zbavte kůže, naporcujte na 4 kusy, osolte a opepřete. Každou porci položte na dva plátky slaniny a zabalte ji do nich. V pánvi důkladně... více o Losos ve slanině s bramborovou kaší
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,... více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Do mísy prosejte oba druhy mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí a přilijte asi 2/3 vlažného mléka. Lehce promíchejte a nechte v... více o Vánočka
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo (ne horké). Umícháme hladké těsto. Hned rozetřeme na plech... více o Křupavý koláček.....Danča
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g... více o Pečené kuře s nádivkou
Na másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme krátce osmažit i na kostičky nebo hranolky pokrájenou oloupanou kedlubnu.... více o Kedlubnová omáčka s koprem
Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme. Poté vmícháme... více o Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rozpustíme čokoládu a máslo ve vodní lázni. Rozmixujeme vejce s cukrem a přidáme k nim rozpuštěnou směs. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Plech... více o Čokoládové Brownies
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v... více o Kapří polévka
Troubu předehřejte na 190°C, na dno formy dejte kruh pečicího papíru a formu vytřete máslem. Vejce umíchejte s cukrem a máslem do pěny. Přidejte... více o Mandlový dort s jogurtem a ovocem
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak... více o Polévka ze pstruha
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájen kaštany a vše ještě krátce orestujte, část kaštanů... více o Kaštanový krém
Všechny suroviny nasypte do mísy a spojte pomocí mixéru. Těsto dejte na hodinu vychladit do ledničky. Rozdělte hmotu na dvě poloviny a z každé... více o Křupavé mini vánočky
Namočte brusinky na 5 minut do teplé vody, slijte a dobře vysušte. Utřete máslo s cukrem a přidejte do něj vanilkový extrakt a vejce. Smíchejte mouku... více o Brusinkové "blondýnky"
Perličku zvnějšku i zvnitřku osolte. Připravte náplň - 1 oloupané jablko, šalotky a 8 kaštanů nakrájejte na malé kostky, smíchejte s foie gras,... více o Pečená perlička s kaštany a foie gras
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou. Po chvilce... více o Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou kedlubnu dorůžova. Po osmažení kedlubnu zaprášíme hladkou moukou a houbovou drtí, kterou necháme buď s... více o Kedlubnová polévka s bramborem
Oloupanou kedlubnu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a osmažíme ji na kousku másla. Když začne růžovět, přidáme mouku, promícháme a ještě krátce... více o Bramborovo - kedlubnová polévka se zakysanou smetanou
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s... více o Smetanovo - čokoládový dort
Žloutky ušlehejte s cukrem a máslem do světlé pěny. Vmíchejte ořechy, kakao, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte sníh a... více o Kakaová bábovka s čokoládovou polevou
Ořechy nasucho opražte a najemno nadrťte i se sušenkami. Obojí promíchejte s máslem a upěchujte na dno formy vyložené pečícím papírem. 10 minut pečte... více o Cheesecake s kdoulemi
Troubu předehřejte na 160 stupňů, plech vyložte pečícím papírem. mandle umelte najemno a smíchejte s moučkovým cukrem a kávou. Dotuha vyšlehejte bílky... více o Pusinky s kávovým krémem
Smetanu přiveďte k varu, odstavte a nalámejte do ní čokoládu a přidejte med. Míchejte dohladka. Máslo vyšlehejte do pěny. přidejte k čokoládové hmotě... více o Lanýže s kardamomem
Vařečkou smíchejte v míse máslo s cukrem. Vmíchejte mouku s kakaem a nakonec chipsy. Vytvořte kouli, zabalte ji do fólie a nechte odpočinout alespoň... více o Čokoládové sušenky
Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájenou mrkev a celer na kostičky lehce dozlatova. Pak přisypeme osmažit drobně pokrájenou cibuli a na závěr... více o Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s... více o Portobello (nejen) se sušenými rajčaty
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony,... více o Portobello s nivou a šunkou
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný... více o Čočková polévka ze zbylé čočky II.
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou... více o Jednohubky / chlebíčky s drcenou treskou
Vyšlehejte bílky. Ve druhé větší misce žloutky a cukr a přimíchání přidávejte mléko. Přimíchejte i prášek do pečiva, ořechy, olej a mouku. Nakonec... více o Bábovka ořechová
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do... více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna. Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na... více o Vínové rohlíčky - cukroví
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme... více o Kuřecí kaldoun - polévka
Cibulku lehce opražíme na másle. Přidáme brambory s mrkví nakrájené na kostičky. Dále přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Prohodíme v hrnci a... více o Brokolicová polévka
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny. Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme a vmícháme dle... více o Biskupský chlebíček - hrnkový
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a... více o Rajská polévka se špeclemi
Odleželé těsto ještě jednou propracujeme. Z těsta si vyválíme plát silný cca 2,5 mm na pomoučněném stole. Z plátu vykrajujeme libovolné tvary, které... více o Linecké cukroví - krémové
Z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po... více o Černoušci - cukroví
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což... více o Vanilkové rohlíčky po našem
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu, nejlépe přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na... více o Ořechové kytičky s máslovým krémem
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak... více o Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme. Do česnekového oleje přidáme... více o Toskánské čatní
V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr. Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu,... více o Fíkové čatní
Máslo rozpustíme, přidáme olej a na nudličky pokrájenou kapustu. Smažíme do povadnutí za občasného promíchání. Poté přidáme česnek, muškátový květ,... více o Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného... více o Krémová polévka z řapíkatého celeru
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které... více o Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat... více o Vinné cukroví
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ideálně... více o Linecké cukroví