Troubu si předehřejeme na 170°C. Ve velké míse rozšlehejte vejce a za stálého míchání postupně přidejte máslo a cukr. Nakonec přidejte prosypanou... více o Levandulové cupcaky
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech... více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Přimíchejte změklé máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.... více o Smetanová bábovka s jablky
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly... více o Špagetová omeleta
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme. Přidáme nadrobno... více o Rybí pomazánka
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a... více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Máslo, majonézu, sýr, hořčici a sůl důkladně promícháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce nebo nastrouhaná na... více o Vajíčková pomazánka
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být... více o francouzská polévka
Připravíme si misku na bílky a mísu na žloutky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Dortovou... více o Citrónová Janina
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody... více o Hořčicové kuře (králík) na slanině
Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme. Na lžíci másla si osmažíme hrubě... více o Zelňačka z uzených žeber
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky (cca velikost sousta nebo na nudličky), které dáme do misky, osolíme, zaprášíme uzenou paprikou a... více o Nugetky s uzenou paprikou
Na másle osmažíme na proužky pokrájenou debrecínku, kterou po smažení posypeme moukou a paprikou dle chuti, necháme krátce osmažit. Přisypeme na... více o Kyselica s debrecínkou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný... více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme... více o Hráškový prívarok (přívarek)
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a... více o Kuře na debrecínském zelí
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke... více o Hrášek na smetaně s koprem
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku. Po osmažení... více o Debrecínská polévka se zeleninou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a... více o Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za... více o Citronové / pomerančové poháry
Na rozpuštěném kousku másla nebo na oleji osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev, na hranolky nebo kostičky pokrájený celer a řepu pokrájenou na tenčí... více o "Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku... více o Margot buchta z remosky
Remosku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem. Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme ořechy, skořici, vejce, cukr,... více o Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Během vaření si na rozpuštěném másle osmažíme na kolečka pokrájené světlé (bílá a... více o Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou šunku od kosti s kořením. Přisypeme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí... více o Kyselica se šunkou od kosti a vejcem
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu. Po osmažení přidáme krátce... více o Bramborovo-zeleninový guláš
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,... více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka. Během vaření si na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené),... více o Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Na másle (oleji) si osmažíme na nudličky pokrájenou mrkev a celer dorůžova, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru),... více o Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do remosky o... více o Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody. Ke konci, až budou brambory téměř uvařené, vložíme do hrnce i růžičky brokolice (nemusí být... více o Šťouchané brambory s brokolicí
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě... více o Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Na kousku rozehřátého másla si osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Pak přidáme na větší kusy pokrájené... více o Kyselica (zelňačka) s černou čočkou
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,... více o Makový (ořechový) závin od Lidušky
Neloupané hrušky nakrájejte a vložte je do rendlíku na rozehřáté máslo. Přilijte javorový sirup a na mírném ohni částečně zredukujte. Vsypte třtinový... více o Hruškové zimní pohlazení
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct... více o Portobello s hermelínem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct... více o Portobello s uzenou mozzarellou
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty... více o Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z... více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za... více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Máslo utřete s polovinou cukru a přidejte žloutky. Druhou polovinu cukru využijte na ušlehání tuhého sněhu z bílků. Obě hmoty opatrně spojte. Ve vodní... více o Suflé s piniovými oříšky
Smíchejte limetkovou šťávu, džus, cukr, vejce a nakrájené máslo. Vše vařte ve vodní lázni za stálého míchání, dokud hmota neztuhne, zhruba 7-10 minut.... více o Limetkový krém
Z obou omytých dýní vydlabejte semínka (propláchněte je, osušte a uchovejte), odkrojte tvrdou kůru a přibližně 15 minut povařte. Dýni vyndejte a... více o Dýňové chutney s nakládaným česnekem
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z... více o Ryba se špenátem a máslem
Žloutky smíchejte s cukrem. Přidejte polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a dvě lžíce teplé vody. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho... více o Sněhové dortíky z hrníčků
Mouky smíchejte s kypřícím práškem a oběma cukry. Udělejte ve směsi důlek, do kterého rozklepněte dvě vejce, přidejte máslo, citronovou kůru, trochu... více o Vrstvený koláč
Mouku prosejte s práškem do pečiva. Přidejte oba cukry, tři žloutky, mléko smíchané se semínky z vanilkového lusku a slunečnicový olej. Vše důkladně... více o Vanilkové mini bábovky
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření. Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky... více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Maso se slaninou nakrájejte na menší kousky. Přidejte 1 cibuli a dvakrát umelte. Vmíchejte máslo, vejce, víno a koňak. Směs osolte, promíchejte s... více o Zaječí paštika s cibulkou