Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),... více o Sekaná svíčková
Na kousku másla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, kdy přidáme... více o Kapustová polévka s nočky z vinné klobásy
Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct... více o Quiche s parmskou šunkou
Všechny suroviny si asi hodinu předem vytáhněte z lednice, aby měly pokojovou teplotu a pečicí formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru... více o Cheesecake se slaným karamelem
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které... více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare ... více o Pepřový hovězí krk na másle
Hladkou mouku smícháme v míse s mákem a cukrem. Pokud chceme, můžeme přidat i kakao. Přidáme změklé máslo a žloutky, vypracujeme hladké těsto, které... více o Makové koláčky s povidly - cukroví
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova. Smažené filety... více o Treska se smetanovým přelivem
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a... více o Panettone
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně... více o Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou
Drobně pokrájenou cibuli nebo na kolečka pokrájený pórek osmažíme na kousku másla nebo trošce oleje dosklovata. Přisypeme na kostičky pokrájenou... více o Dýňová rýže
Dortovou formu nebo vyšší misku či pekáček vymažeme změklým máslem. Použít můžeme i pomazánkové přírodní máslo. Vymazanou formu bohatě vysypeme... více o Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a... více o Ořechové bochánky - cukroví
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,... více o Rybí polévka se smetanou
Vejce prošlehejte s cukry a medem. Vmíchejte kůru a šťávu z citronu, máslo a mouku s práškem do pečiva. Nechte v chladu aspoň 10 minut. Vymažte... více o Citronové madlenky
V kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny suroviny na rychlost 1. Hmota musí být pevná, ale měkká. Hmotu musí být pevná, ale měkká. Hmotu si... více o Kokosové kuličky
Mouku smíchejte s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou. Přidejte rozšlehané vejce, arašídové máslo a nakrájené máslo. Vypracujte hladké těsto. Pokud by... více o Arašídové hvězdičky
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkovou esenci, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku... více o Panettone
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte špetku soli, mleté ořechy a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte 24 hodin... více o Rohlíčky s rumovou polevou
Změklé máslo utřete s cukry, žloutky, přidejte kokosovou moučku a kůru z citronu. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě části, menší... více o Střapáci z kokosového těsta
Změklé máslo utřete s cukry, žloutky a citronovou kůrou. Přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Přendejte jej do sáčku a nechte 24 hodin uležet v... více o Máslové vánoční stromečky
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na... více o Filety s koprovým přelivem
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Drobně pokrájený pórek... více o Pečené knedlíky
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Kuřecí maso (obojí) rozdělíme na menší díly, stehenní řízek s kostí, paličky... Díly z uzeného kuřete vložíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky... více o Smetanové duo kuře
Obě mouky smíchejte s droždím a špetkou soli. Zahřejte mléko s máslem a rozpusťte v něm cukr. Promíchejte s moučnou směsí a uhněťte hladkou kouli.... více o Sušenky s kakaovými boby
Zdobíme dle chuti a fantazie. Na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem... nebo jen obalíme ve skořicovém cukru... Na slano zdobíme... více o Teplé jednohubky na slano i sladko
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez... více o Žampionový krém se slaninou
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na... více o Kaštanová polévka
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na... více o Galetka s rebarborou a malinami
Troubu rozehřejte na 180 °C. Dno formy vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem. Změklé máslo utřete s cukrem. Postupně vmíchejte obě vejce a... více o Mandlový koláč s rebarborou
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu. V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem,... více o Grilovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou
Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 x 1 cm. Rozložte ji do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte snítky tymiánu a zakápněte olejem... více o Rump steak a quinou s červenou řepou
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a... více o Risotto s chřestem
Na talíře rozdělte špenátové listy, očištěné a pokrájené ředkvičky a avokádo nakrájené na plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo. Do misky rozklepněte 2... více o Omeleta s čedarem
Do food processoru nasypte mouku, cukr a na kostičky pokrájené studené máslo. Umixujte drobenku. Přidejte vejce a mixujte, dokud se obsah nádoby... více o Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Formu lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem, bok vyložte pruhem pečicího papíru. Dno formy obalte pevným alobalem. Sušenky rozmixujte,... více o Cheesecake s jahodami, bílou čokoládou a mákem
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat... více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme... více o Kapustová polévka s červenou čočkou
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat. Na kousku másla nebo oleji si osmažíme dosklovata... více o Květák s těstovinami ala mozeček
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené... více o Květáková polévka s uzeným masem
Množství dle chuti a počtu strávníků. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten... více o Švestkové těstoviny
Ingredience na korpus smícháme dohromady, dvě třetiny těsta rozložíme na plech o rozměrech 25 x 15 cm a zbylou třetinu dáme do lednice. Jablka... více o Nejlepší hraběnčiny řezy
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V hluboké pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme sádlo a dáme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme zmraženou zeleninu,... více o Kuřecí rizoto s kari
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod... více o Makrela (ryba) pečená na bramborách
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem.... více o Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém... více o Buchty na páře
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat. V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme... více o Nastavovaná kaše z dýně
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem. Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem.... více o Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Do misky dáme nahrubo posekaný špenát zbavený stonků, rozklepneme vejce a přidáme sůl a pepř podle chuti. Pořádně rozmícháme. V pánvi s nepřilnavým... více o Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem