Do opláchnutého a osušeného kuřete vetřeme utřený česnek se solí, pepř a chilli koření. Takto připravené kuře vložíme do pekáče na rozehřáté máslo,...
více o Pečené chilli kuře
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme....
více o Vepřová játra s chilli omáčkou
Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky.
Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné...
více o Plněná bageta
Maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na proužky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky...
více o Hovězí Stroganov
Brynzu dobře rozšleháme v mléce tak, aby nevznikly hrudky.
Za stálého míchání uvedeme do varu a krátce povaříme.
V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme...
více o Brynzová polévka
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme je na másle a zaprášíme moukou. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
Rajčata spaříme, oloupeme slupky a...
více o Cibulová polévka s křenem
Kotlety jemně naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Opepříme, osolíme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Ve vývaru rozvaříme veku a...
více o Kotlety na křenu
Řízky odblaníme, naklepeme, mírně pomoučíme a na oleji prudce opečeme po obou stranách. Osolíme a opepříme.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a...
více o Vepřové topinky
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady...
více o Švestkový koláč kynutý
Zeleninu důkladně očistíme a omyjeme. Cuketu, ředkvičky a mrkev ještě očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem a nakrájíme na menší kousky. Květák a...
více o Míchaná zelenina
Houby dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme houby,...
více o Houbová pizza
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu...
více o Houbová žemlovka
Zmrazený hrášek nejprve povaříme a pak udusíme na másle doměkka. Sterilovaný jen podusíme na másle. Zaprášíme moukou a necháme slabě osmahnout....
více o Polévka ze zeleného hrášku
Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku...
více o Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka....
více o Fazolky na smetaně
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva vmícháme do...
více o Nugátové řezy
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz z kuřete 2
Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opeříme. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Oloupeme šalotku a...
více o Tresčí filety na paprice
Svaříme rybí vývar s vínem (2 lžíce odložíme stranou). Pstruha omyjeme a vložíme do horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut. Očistíme a...
více o Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Očištěný pórek dusíme do poloměkka v malém množství osolené vody, a pak jej necháme okapat. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme polovinou...
více o Pórek zapečený se sýrem
Rozmrazené pstruhy osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pokapeme citronovou šťávou a na oleji po obou stranách opékáme doměkka. Oloupané mandle...
více o Pstruh s mandlemi
Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání krátce opražíme. Pak odstavíme a vmícháme mléko....
více o Platýs zapečený s brokolicí
Naklepané kuřecí řízky osolíme, obalíme v mouce, potom ve vejcích rozšlehaných s částí dávky strouhaného sýra a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené...
více o Gratinované řízky s chřestem
Omyté a osušené řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme 50 g másla a maso na něm dozlatova opečeme. Rozpůlíme papriky,...
více o Krůtí medailonky na zelenině
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a...
více o Plněné krůtí stehno
Listové těsto rozválíme na vále do obdélníku přibližně 2 mm. Z plátu vykrájíme dvacet stejně velkých obdélníčků nebo koleček. Pečící plech pokropíme...
více o Sladké listové paštičky
Špenát necháme roztát. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky. V pánvi rozpustíme 20 g másla. Osmahneme na něm cibulku...
více o Zeleninové omelety se šunkou
Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky nařízneme v kloubech a paličkou naklepeme. Oloupeme a prolisujeme česnek. Maso...
více o Kuře na česneku
Utřeme 60 g másla a 20 g cukru. Pak přidáme 1 vejce a trochu mleté skořice. Do mouky vsypeme prášek do pečiva a spolu s mlékem přidáme do krému....
více o Šťavnaté dortíčky
Nastrouháme sýr, cibuli nakrájíme na kolečka, masox rozmačkáme do vína, rozpustíme máslo. Na oleji prudce osmahneme kotlety, přendáme do pekáčku,...
více o Kotlety po spišsku
Ve vařící osolené vodě necháme krátce spařit spodní části z pórků, které podélně nařízneme. Když se jednotlivé plátky začnou odlupovat, pórek vyjmeme...
více o Mořská štika zapečená v pórku
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme po dobu 5 minut vzejít kvásek. V míse smícháme 40 g rozpuštěného másla s cukrem a solí....
více o Jablečná omeleta
Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na každý plát masa položíme kousek šunky a sýra....
více o Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Oloupeme cibule. Jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Oloupeme česnek a nasekáme ho na malé kousky. Cibulové kostičky spolu s česnekem...
více o Domácí hamburger
Z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody vymícháme těsto a dáme je na 2 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájíme nadrobno a...
více o Myslivecká paštika
Brambory omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme menší klínek.
Troubu rozpálíme na 180 °C. Rajčata a mozzarellu...
více o Zapékané plněné brambory
Smísíme 500 g mouky, kypřící prášek, 150 g cukru, celá vejce a nasekanou heru. Jemné těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky....
více o Rybízový žmolenkový koláč
Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a...
více o Ovocné koláče
Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme je na malé kostičky. Nasypeme je do horkého vývaru a vaříme doměkka asi 15 minut. Oloupeme jednu cibuli a...
více o Šunkové rolky se zelnou náplní
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu...
více o Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Papriky rozpůlíme, očistíme od jadérek, omyjeme je a nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a dužninu rozčtvrtíme....
více o Frikadelky s letní zeleninou
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a orestujeme na rozpáleném oleji. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme...
více o Kotlety s česnekovými žampiony
Brambory i se slupkou opereme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, nasypeme na ně plátky brambor a zhruba 20 minut opékáme....
více o Zapékané brambory se šunkou a sýrem
Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky....
více o Víkendová omeleta
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a...
více o Vývar s masovými taštičkami
Omyté maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Očistíme pórek s mrkví. Nakrájíme je na kolečka nebo na kostičky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji....
více o Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Kapr po břeclavsku
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím...
více o Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a...
více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Pod kůžičku stehýnka vložíme plátek másla, plátek uzeného masa s rozetřeným česnekem a kouskem feferonky. Vše upevníme párátkem nebo špízkem. Do...
více o Ostrá kuřecí stehýnka