Těsto rozdělíme na dva díly, z každého dílu uválíme placku a potřeme ji náplní. Stáčíme do válečku. Váleček necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do...
více o Koláčky z nivy
Do mixéru nalijeme vývar a po kouskách přidáváme máslo, nakrájenou šunku, salám a kostičky sýra. Mixujeme nahrubo asi 3 minuty. Směs vyjmeme,...
více o Pařížský chlebíček
Sýr nastrouháme a rozetřeme s máslem, přidáme sůl, papriku a ušlehanou smetanu. Našleháme do pěny. Jednotlivé crackery spojíme po dvou hermelínovou...
více o Plněné crackery
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a...
více o Boubínské bramboráčky
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným...
více o Bramborové taštičky se zelím
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a...
více o Kapr na petrželce
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec zalijeme směsí...
více o Zapečené flíčky se šunkou II.
Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem, citronovu kůrou, skořicí a...
více o Kokosová pochoutka s kompotem
Tvaroh vymícháme s máslem a podle potřeby rozředíme pivem. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a sladkou papriku. Podle chuti osolíme a...
více o Palivcova pomazánka
Máslo utřeme do pěny, přidáme utřené olejovky i s olejem, citronovou šťávu, sůl a nakonec zlehka vmícháme kaviár. Mažeme na rohlíky....
více o Carská pomazánka
V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu....
více o Warzonka
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené...
více o Třeboňský zapečený kapr
Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky,...
více o Rýže se zeleninou a kari
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Na másle (slanině) zpěníme cibuli a pak lehce zasypeme hladkou moukou. Na vzniklou cibulovou jíšku vysypeme...
více o Těstoviny s hráškem
Mouku, cukr a mléko mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky.
Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko...
více o buchta
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří,...
více o Bearenská omáčka
Na rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách...
více o Krevety na česnekovém másle
Do rozmrazeného špenátu přidáme máslo a několik minut jej zvolna dusíme. Pak přilijeme bujon a přivedeme k varu. Přidáme rýži, povaříme a sejmeme z...
více o Špenátová rýže
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme...
více o Zelníky
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme...
více o Pupáky
Rajčata a cibuli nakrájíme. Na větší kostce másla osmahneme cibulku do zlatova. Maso na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do cibulky, dusíme....
více o Kebab III.
Prsíčka osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a znovu v mouce. Po obou stranách na rychlo opečeme na másle do zlatova a na mírném...
více o Kuřecí prsíčka Capriccio
Kuře naporcujeme, osolíme a na polovině másla upečeme do měkka. Je-li třeba, podlijeme vývarem. Na druhé polovině másla podusíme nakrájené žampiony,...
více o Kuře se žampiony
Kuře naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme ve směsi mouky, pepře a papriky. Porce masa po všech stranách opečeme na másle do zlatova...
více o Kuře na česneku III.
Před pečením kuřete připravíme omáčku: do trochu vody s octem dáme vorčestr, citrónovou šťávu, kečup, chilli, osolíme, opepříme a tuto směs nalijeme...
více o Kuře s ostrou omáčkou
Papriku nakrájíme najemno, pórek na nudličky. Žampióny nakrájíme na čtvrtky, opečeme a přidáme papriku a pórek. Sáček Zvěřiny vsypeme do vařící vody a...
více o Žampiónový guláš II.
Papriku nakrájíme najemno. Prsa naklepeme, osolíme, opečeme a vyndáme na teplé místo. Na zbytku tuku orestujeme papriku. Sáček Kuře na paprice vsypeme...
více o Kuře na paprice s těstovinami
Housky pokrájené na drobné kostičky, zvlhčíme mlékem s rozkvedlaným žloutkem, solí a rozehřátým máslem, lehce promícháme a necháme prosáknout. Do...
více o Houskové knedlíky v hrníčkách
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky, přidáme...
více o Vídeňské houskové knedlíky
Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a...
více o Houskový knedlík v ubrousku
Do vařícího mléka vsypeme krupici, osolíme, dobře promícháme a necháme 30 minut stát. Housky pokrájené na kostičky osmažíme na másle. Do těsta...
více o Krupicový knedlík v ubrousku
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta...
více o Dalmatské čufty II.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji dozlatova opečeme. Přendáme do jiné nádoby. Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme...
více o Hovězí námořnické maso
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme drobně...
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Krajíčky nasucho opečeme, po jedné straně potřeme máslem, utřeným česnekem a navrch rozetřeným taveným sýrem. V předehřáté troubě nebo lépe pod grilem...
více o Pirátské topinky
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným mlékem, dobře rozmícháme a povaříme. Osolíme, zalijeme smetanou a již nevaříme. Polévku...
více o Mléčná polévka se sýrem
Naklepané řízky osolíme, pomoučníme a opečeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli, zpěníme, přidáme kuřecí játra, osmahneme, zaprášíme moukou,...
více o CÍFERSKÝ ŘÍZEK
Rozmražené těsto rozkrojíme na 8 čtverců 6x6 cm, střed vykrojíme, zbytky vyválíme a nakrájíme na 4 čtverce, na každý dáme 2 vykrojené, vnitřek a...
více o KRÁLOVSKÉ PAŠTIČKY
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na horkém oleji, vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, dorůžova...
více o Pečené kuře po španělsku
Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme...
více o SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH
Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Pak...
více o Pilaf afgánský
Plátky šunky opečeme lehce po obou stranách na oleji, potřeme kečupem, poklademe ovocem nakrájeným na plátky, vše pokryjeme plátky sýra, vločkami...
více o Grilované šunkové steaky s ovocem
Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe 1 den starou) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme...
více o Kuřecí tlapky
Porce ryby vložíme na 5 minut do osolené horké vody, pak ji vyjmeme a necháme okapat.
V litru vody uvaříme nadrobno nakrájenou zeleninu, protlačíme jí...
více o Štika v bílé omáčce
Porce štiky zbavené kůže protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce
Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, přidáme...
více o Štika na smetaně
Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v...
více o Dušená štika
Omytou cuketu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka s podusíme ji na másle. Zalijeme vodou, přidáme kostky brambor, osolíme, opepříme a vaříme...
více o Cuketová polévka se ztracenými vejci
Do hrnce vlijeme víno, zvolna vaříme, až se vyvaří polovina obsahu. Pak přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Na mírném ohni opět vyvaříme na polovinu...
více o Šafránová omáčka