Tuk utřeme se žloutky a cukrem po pěny, ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme ke šlehané hmotě spolu s moukou, práškem po pečiva a strouhanými ořechy a...
více o Ořechové kostky
Nudličky masa osolíme, ochutíme saturejkou, opečeme ze všech stran na másle, podlijeme pálenkou a povaříme.
Vsypeme plátky žampionů, přilijeme 100 ml...
více o Kuřecí soté s pálenkou
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, namočené a nakrájené houby, rajský protlak, těstoviny, sladkou papriku...
více o Italská kapustová polévka se sýrem
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme...
více o Dušená kapusta
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme....
více o Čabajková pomazánka
Máslo třeme a přidáváme krémový sýr a jemně strouhanou nivu. Podle potřeby zředíme šlehačkou a opatrně přisolíme. Dobře promícháme a přidáme jemně...
více o Jemná pomazánka z nivy
Z mouky, smetany, citronové a pomerančové kůry, vanilkového cukru, prášku do pečiva a dvou lžic citronové šťávy zaděláme těsto a necháme je asi 30...
více o Thajský banánový dort
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené...
více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Z másla a mouky připravíme světlou...
více o Drůbková polévka se smetanou
- těsto - smícháme vejce, kakao, cukr, vodu
- přidáme mouku a prášek do pečiva
- dáme péci do vysokého plechu
- náplň - našleháme máslo, rum a cukr
-...
více o Vitacitové řezy II.
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou....
více o Koprová kulajda
Vše společně utřeme v krém a natíráme na plátky sýra, která na sebe vrstvíme. Zabalíme do alobalu, urovnáme a necháme ztuhnout. Krájíme na malé...
více o Plněný plátkový sýr
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,...
více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Maso nakrájíme na hranolky, opečeme na másle, vsypeme plátky žampionů, cibule, dochutíme kořením a kmínem, přidáme kostky papriky a za stálého opékání...
více o Uzené soté se žampiony
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme...
více o Jarní polévka z vaječné jíšky
Z másla, mouky s práškem do pečiva a 50 g jemně strouhaného sýra vymícháme těsto, které vložíme do formy. Předpečeme asi 10 minut v předem vyhřáté...
více o Sýrový koláč s brokolicí
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli...
více o Pardubická hovězí pečeně
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové...
více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami
Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do vykynutého kvásku přimícháme žloutky. Prosátou mouku...
více o Vánočka – Koláče
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme.
Očištěný špenát...
více o Brambory ve slanině
Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v...
více o Holstynske rizky
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony...
více o Žampiony po provensálsku
Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru....
více o Kávové řezy s vaječným koňakem
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle je z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a do pánve vlijeme rum, přidáme sýr a...
více o Kuřecí prsa v rumu
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o Česneková polévka s kečupem
Tvaroh smícháme s vejci, mlékem a prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z těsta lžící vykrajujeme malé noky, vkládáme je do horkého oleje a...
více o Smažené tvarohové noky
Sýr i máslo nastrouháme, pokud použijeme máslo pomazánkové, tak sýr v něm promícháme, přidáme malého panáka rumu, zamícháme a připadně ochutíme solí....
více o Pikantní pomazánka z nivy
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh....
více o Šlehačková hrnečková bábovka
Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka....
více o Dušená mrkev
Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka.
Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí...
více o Slepice s petrželovou omáčkou
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o P - Polevka cesnekova s kecupem
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého dílu uválíme placku a potřeme ji náplní. Stáčíme do válečku. Váleček necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do...
více o Koláčky z nivy
Do mixéru nalijeme vývar a po kouskách přidáváme máslo, nakrájenou šunku, salám a kostičky sýra. Mixujeme nahrubo asi 3 minuty. Směs vyjmeme,...
více o Pařížský chlebíček
Sýr nastrouháme a rozetřeme s máslem, přidáme sůl, papriku a ušlehanou smetanu. Našleháme do pěny. Jednotlivé crackery spojíme po dvou hermelínovou...
více o Plněné crackery
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a...
více o Boubínské bramboráčky
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným...
více o Bramborové taštičky se zelím
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a...
více o Kapr na petrželce
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec zalijeme směsí...
více o Zapečené flíčky se šunkou II.
Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem, citronovu kůrou, skořicí a...
více o Kokosová pochoutka s kompotem
Tvaroh vymícháme s máslem a podle potřeby rozředíme pivem. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a sladkou papriku. Podle chuti osolíme a...
více o Palivcova pomazánka
Máslo utřeme do pěny, přidáme utřené olejovky i s olejem, citronovou šťávu, sůl a nakonec zlehka vmícháme kaviár. Mažeme na rohlíky....
více o Carská pomazánka
V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu....
více o Warzonka
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené...
více o Třeboňský zapečený kapr
Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky,...
více o Rýže se zeleninou a kari
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Na másle (slanině) zpěníme cibuli a pak lehce zasypeme hladkou moukou. Na vzniklou cibulovou jíšku vysypeme...
více o Těstoviny s hráškem
Mouku, cukr a mléko mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky.
Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko...
více o buchta
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří,...
více o Bearenská omáčka
Na rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách...
více o Krevety na česnekovém másle