Všechny ingredience nakrájím na úzké nudličky, porek na kolečka.
Maso osmažím na másle, zaliju asi 1litrem vody přidám mrkev, petržel, celer, masox a...
více o Má holandská polévka- 4porce
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a...
více o Debrecínská pečeně
Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, čistě vypereme, prošpikujeme poloviční dávkou slaniny, osolíme, opepříme, nasekáme jednotlivé porce, které...
více o BAŽANT PEČENÝ NA GRILU
Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až...
více o BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI
Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny...
více o BAŽANT S OLIVAMI
Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s...
více o BAŽANT PO ČESKU
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
Do bažanta...
více o Bažant na smotane
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem....
více o Bažant s hamburským zelím
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály....
více o Brokolicová polévka
Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice...
více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme...
více o Řízky naruby s pečeným bramborem
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Sýr rozmačkáme vidličkou, utřeme s máslem a žloutkem na hladký krém. Přidáme drobně nasekanou cibuli, jogurt a hořčici.
Pomazánka nesmí bý příliš...
více o Smradlavá pomazánka
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu, přehneme a okraje...
více o Kuřecí prsa plněná banánem
Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme.
Šťávu vydusíme na...
více o Drůbež - Stydlivé kuře
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané
banány s vodou. Prošleháme a vsypeme
promíchané všechny ostatní ingredience
a nakonec...
více o Moučníky - Banánová bábovka
Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní zašleháváme vejce. Mouku smícháme s...
více o Moučníky - Americké bochánky
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl....
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
Maso pak dáme odležet.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,...
více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a...
více o Divočák na pivě a zelí
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na másle nebo na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, na to...
více o Haračumparajda
Svážíš 5 vajíček
1/2 váhy vajec krystal. cukr
1/2 váhy vajec polohrubé mouky.
Do vymaštěné a vysypané formy vliju těsto a peču na 150 stupňů asi
3/4...
více o Narozeninový dort II.
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a orestujeme na rozehřátém másle, přidáme 1/2 lahvičky sojové omáčky a vaříme do měkka. Hotovou směs zamícháme do...
více o Kuře na sojové omáčce s těstovinami
Na másle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na silnější plátky nakrájený fenykl. Podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Podáváme k...
více o Fenyklové chutney
Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme.
Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme...
více o Opilecká pečeně
Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
Vaříme 3-5 minut podle...
více o Tvarohové knedlíky s borůvkami
Houby na másle a na cibulce opražíme a dusíme, než se odpaří voda, kterou houby obsahují. Před odstavením z plotny osolíme a lehce opepříme. Těstoviny...
více o Těstoviny s houbami II.
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky...
více o Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě borůvkami a překryjeme posypkou....
více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Z cukru, mléka a droždí necháme vykynout kvásek, potom vše smícháme. Těsto necháme kynout, ale 2x znovu vypracujeme (asi 1 1/4 hodiny). Vykynuté těsto...
více o Ovocný koláč
Vejce rozmícháme se strouhaným parmazánem a špetkou petržele. Na pánvi s trochou másla osmažíme uzený bůček nebo slaninu. Přidáme nakrájenou cibuli a...
více o Špagety ala karbonára
Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na...
více o Kuře v zelenině
Všechny suroviny smícháme a hotové, řidší těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch poklademe libovolné ovoce a pečeme do...
více o Výborný moučník
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch...
více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného...
více o Kuře a la Jamie Oliver
Opečeme tresku na másle. Mezitím si připravíme směs z tvarohu, sýra a mléka. Tak, aby vznikla hustá směs. Rybu potřeme připravenou směsí, aby nebyla...
více o Ryba ála Bílá paní
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi...
více o Dukátové buchtičky III.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz
Filé omyjeme a povaříme ve slané vodě spolu se zeleninou a bobkovým listem. Odstavíme z ohně a necháme 5 minut přikryté dojít. Před podáváním pokapeme...
více o Rybí filé s dušenou zeleninou
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci zakapeme olejem. Dáme do plochého pekáčku, trochu podlijeme a v...
více o Ryba s bylinkami
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak...
více o Jemná polévka
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,...
více o Mléčná polévka s brambory
Z masa odřízneme případné kousky tuku, posolíme a lehce dočervena osmahneme společně s rozmarýnem a šalvějí na směsi oleje a másla. Podáváme s dušenou...
více o Krůtí plátek
Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět najemno posekanou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso a...
více o Zadělávané brambory
Vejce nakrájíme na plátky a pokladame jimi máslem vymazanou zapékací misku. Na ně dáme podušené a nakrájené filé.
Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme...
více o Rybí nákyp se sýrem
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce....
více o Tvarohové knedlíky 2