Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě...
více o Čočka nakyselo
šunku nakrájíme na nudličky. Vejce oloupeme, bílky rovněž pokrájíme na nudličky a žloutky nahrubo posekáme (část odložíme na ozdobu). Rozehřejeme...
více o Pekařčina pomazánka
Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme...
více o Vánočka IV.
Smícháme máslo, cukr a žloutky. Ořechy a tatranky nakrájíme nahrubo a navlhčíme rumem. Vše spojíme v hmotu a děláme z ní hrudky. Dáme ztuhnout a pak...
více o Hrudky z tatranek-SLADKE
Smícháme suroviny, necháme 2 hodiny odpočívat v chladnu.
Pak vykrajujeme různé tvary a pečeme je ve střední troubě. Horké obalujeme v cukru....
více o Vanocni srdicka-SLADKE
Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i...
více o Zapecene testoviny-RYCHLE
Vsechny prisady dame dohromady a udelame z nich hladke testo ktere nechame odlezet v chladnu nebo lednici 2 hodiny nebo do pristiho rana. Na druhy dem...
více o Vanilkove rohlicky X.
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a...
více o Vánoční rybí polévka
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky sypké směsi, na směs vylijeme...
více o Švédský koláč
Ušleháme tuk, cukr a vanilkový cukr, vmícháme celá vejce, přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva, mléko a vše dobře promícháme. Ve vaflovači upečeme...
více o Vafle
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.
V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,...
více o Špenátový nákyp s uzeným masem
Všechny ingredience nakrájím na úzké nudličky, porek na kolečka.
Maso osmažím na másle, zaliju asi 1litrem vody přidám mrkev, petržel, celer, masox a...
více o Má holandská polévka- 4porce
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a...
více o Debrecínská pečeně
Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, čistě vypereme, prošpikujeme poloviční dávkou slaniny, osolíme, opepříme, nasekáme jednotlivé porce, které...
více o BAŽANT PEČENÝ NA GRILU
Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až...
více o BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI
Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny...
více o BAŽANT S OLIVAMI
Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s...
více o BAŽANT PO ČESKU
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
Do bažanta...
více o Bažant na smotane
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem....
více o Bažant s hamburským zelím
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály....
více o Brokolicová polévka
Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice...
více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme...
více o Řízky naruby s pečeným bramborem
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Sýr rozmačkáme vidličkou, utřeme s máslem a žloutkem na hladký krém. Přidáme drobně nasekanou cibuli, jogurt a hořčici.
Pomazánka nesmí bý příliš...
více o Smradlavá pomazánka
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu, přehneme a okraje...
více o Kuřecí prsa plněná banánem
Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme.
Šťávu vydusíme na...
více o Drůbež - Stydlivé kuře
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané
banány s vodou. Prošleháme a vsypeme
promíchané všechny ostatní ingredience
a nakonec...
více o Moučníky - Banánová bábovka
Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní zašleháváme vejce. Mouku smícháme s...
více o Moučníky - Americké bochánky
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl....
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
Maso pak dáme odležet.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,...
více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a...
více o Divočák na pivě a zelí
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na másle nebo na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, na to...
více o Haračumparajda
Svážíš 5 vajíček
1/2 váhy vajec krystal. cukr
1/2 váhy vajec polohrubé mouky.
Do vymaštěné a vysypané formy vliju těsto a peču na 150 stupňů asi
3/4...
více o Narozeninový dort II.
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a orestujeme na rozehřátém másle, přidáme 1/2 lahvičky sojové omáčky a vaříme do měkka. Hotovou směs zamícháme do...
více o Kuře na sojové omáčce s těstovinami
Na másle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na silnější plátky nakrájený fenykl. Podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Podáváme k...
více o Fenyklové chutney
Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme.
Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme...
více o Opilecká pečeně
Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
Vaříme 3-5 minut podle...
více o Tvarohové knedlíky s borůvkami
Houby na másle a na cibulce opražíme a dusíme, než se odpaří voda, kterou houby obsahují. Před odstavením z plotny osolíme a lehce opepříme. Těstoviny...
více o Těstoviny s houbami II.
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky...
více o Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě borůvkami a překryjeme posypkou....
více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Z cukru, mléka a droždí necháme vykynout kvásek, potom vše smícháme. Těsto necháme kynout, ale 2x znovu vypracujeme (asi 1 1/4 hodiny). Vykynuté těsto...
více o Ovocný koláč
Vejce rozmícháme se strouhaným parmazánem a špetkou petržele. Na pánvi s trochou másla osmažíme uzený bůček nebo slaninu. Přidáme nakrájenou cibuli a...
více o Špagety ala karbonára
Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na...
více o Kuře v zelenině
Všechny suroviny smícháme a hotové, řidší těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch poklademe libovolné ovoce a pečeme do...
více o Výborný moučník
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch...
více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného...
více o Kuře a la Jamie Oliver
Opečeme tresku na másle. Mezitím si připravíme směs z tvarohu, sýra a mléka. Tak, aby vznikla hustá směs. Rybu potřeme připravenou směsí, aby nebyla...
více o Ryba ála Bílá paní